Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolinka54585

Czy jest możliwa ciąża ??

Polecane posty

Gość karolinka54585

Witam, Mam taki przypadek. Kochałam się z chłopakiem 2 razy, wczoraj i dziś z zabezpieczeniem -prezerwatywą. Okres mam regularny. Wypada mi planowo 28 dzien jutro. Tyle że w tym miesiącu przeszłam trochę stresów związanych z sesją na studiach. Mierzyłam dzisiaj termometrem automatycznym temperaturę i tu się bardzo zdziwiłam rozbieżnością. Temperatura mierzona dwa razy pod pachą wskazała na 34,9a w pochwie również dwa razy wskazała 37,3. Jeśli biorąc pod uwagę to że jutro wypada pierwszy dzień miesiączki to jest troszkę wysoka. Jak myślicie może to być jakis objaw? Co do prezerwatywy nie jestem pewna czy byla ona w 100% używana prawidłowo poniewaz hmm... z moim chlopakiem mamy dość ostre zagrania. Ale nawet biorąc pod uwagę ten fakt czy temperatura tak szybko wskazuje na ewentualne zapłodnienie? Jak myślicie? I może od niczego zapytam jeszcze o jakiś dobry test ciążowy który byłby szybki i rzetelny w tak krótkim czasie. Polecacie jakiś? Proszę o szybką odpowiedz. pozdrawiam.

Gość o matko..
dziewczyno nie zadawaj tak idiotycznych pytan ,jestes na studiach a nie wiesz co sie z czym je ,poczytaj najpierw o calym przebiegu cyklu . odp . nie jestes w ciazy

po 1 niegdy sie nei porównuje temp z pod pachy i z waginy zawsze ta z waginy jest wyższa, po 2 raz zmierzona temp nic ci nie daje trzeba mierzyc caly cykl by cos powiedziec, po 3 jak prezerwatywa sie nie zsuneła nie pękła to nie ma możliwosci ciąży.

a co do miesiaczki to założe sie ze temp dzis w nocy lub jutro rano spadnie i dostaniesz planowo

Gość karolinka54585
Jeśli chodzi o temperaturę to właśnie mierze ją codziennie, regularnie, własnie dlatego jestem zdziwiona tym że jest taka wysoka. W pochwie oczywiście. A zmartwiona jestem tym ponieważ przez stres cykl mógł mi się rozregulowac i dni niepłodne poowulacyjne mogły się najzwyczajniej w życiu przesunąć. Biorąc pod uwagę jeszcze to że NIE JESTEM PEWNA NA 100% CZY PREZERWATYWA BYŁA DOBRZE UZYTA poniewaz nie sprawdzaliśmy jej po stosunku i nie myslelismy o tym podczas naszego uniesienia to chyba mam prawo postawić sobie takie pytanie, prawda? A więc skoro nie potrafisz czytac to sie nie odzywaj.

Gość jhlj
studentka tak?a tępa jak dziadowski bicz....doucz się troszkę a potem możesz brac sie za sex.Pa

Temperaturę to trzeba mierzyć od kilku cykli, żeby coś stwierdzić. Bo dla Ciebie to może być za wysoka a może się okazać, że Ty zawsze taką masz. Skoro było zabezpieczenie to wszystko ok.

Gość karolinka54585
Dziękuje Ci za odpowiedź. Tak jak wcześniej napisałam mierze temperaturę regularnie wiec tez od kilku miesięcy. Nie pisałabym że mnie to martwi jeśli nie miałabym porównania z poprzednimi cyklami. I tak jak napisałam ślicznie dziękuje za odpowiedź, bo jak widać większość lubi tutaj tylko oceniać zamiast przeczytać do końca post i POMYŚLEĆ LOGICZNIE. Pierwszy i ostatni raz napisałam o swoich wątpliwościach na forum, niektóre osoby są niekompetentne do tego żeby odpowiadać. Nie będę się powtarzała. Rada dla dla tych którzy myślą o tym aby pisać o sowich WĄTPLIWOŚCIACH: NIE NA TYM FORUM. Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru:)

No przepraszam bardzo, ale nie mam obowiązku czytać wszystkich Twoich wypowiedzi w temacie, trzeba było w PIERWSZYM poście napisać od jak dawna mierzysz temp.Bo to co napisałaś brzmi " wsadziłam sobie termometr z nudów ostatnio i wyszła mi taka temp. ". To skoro sama widzisz, że Twoja temp. odbiega od normy z poprzednich miesięcy to sama też powinnaś wiedzieć, że COŚ jest nie tak, co nie oznacza, że jesteś w ciąży, ale lekarzy tu nie ma, aby powiedzieć Ci dokładnie co, zresztą.. nikt przez monitor Ci nie zajrzy.

Stres -> owulka pewnie Ci się przesunęła i stąd ta temperatura. A nawiasem mówiąc nie zdziwiłabym się jakby Ci jutro spadła nawet na 4-5 h przed krwawieniem.