Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

porodówka

poród tuż tuż- pomówcie :D

Polecane posty

witam :) wiele mam tu pisze i chciałam poprosic o kilka cennych rad dotyczące zachowania, oddychania, może sposobu chodzenia podczas porodu :D

ja mimo, że rodziłam stosunkowo niedawno, nie podpowiem Ci bo sama nie chodziłam do szkoły rodzenia, nie ćwiczyłam oddechów itp. po prostu na porodówce zdałam się na "spontan"... W sumie niecko żałowałam, bo miałam problem, aby intensywnie przeć i całą energię włożyć w parcie... po prostu tego nie potrafiłam, cała siła ginęła w moich krzykach :-)

tez jestem przed i bym poczytala jakies rady

Gość Aaanniaaa
z tym oddychaniem to ciężko powiedzieć ja dokładnie to robić. ja nie chodziłam do szkoły rodzenia, a położna mówiła, że super daję radę. jeśli chodzi o chodzenie to mi nic nie dawało, najlepiej przy skurczach czulam się w przysiadzie a mąż masował mi plecy

Gość monikamonikamonika11
A czemu nie poszłyście do szkoły rodzenia?

ja się cchiałam zapisać ale tam gdzie rodzę akurat jest remont :( i nie robiązajęć ehhh

Gość monikamonikamonika11
Mogłaś pójść do innej.

Gość pomoc:-)
Mi akurat dużo pomogło i bóle stały się dużo lżejsze jak siedziałam pod prysznicem i polewałam brzuch wodą. Woda łagodzi ból:-) Pozatym dużo chodziłam lub siedziałam na piłce:-) Nie jest powiedziane że Tobie to pomoże ale spróbuj:-) Rodziałam dość długo więc łapałam się każdego sposobu:-)

Gość ja chodziłam do szkoły rodzeni
i przy porodzie wcale nie myslałam o odychaniu, zdałam się na instynkt i robiłam tak, jak mi wygodnie np planowałam poleżeć sobie w wannie w pierwszej fazie porodu, a okazało się że jak przyszło co do czego nie miałam na to ochoty i "bujałam" się na wielkiej piłce, bo to przynosiło mi ulgę...także cięzko przewidzieć jak będzie u ciebie mi koleżanki radziły dużo chodzić, a ja z trudem przechodziłam pare kroków do toalety, uparłam się na tą piłkę i przesiedziałam na niej prawie do końca..do czasu skurczy partych a co do samego porodu(ostatniej fazy-parcia) to trzeba słuchac tego co mówi położna i robić co każe

dzięki wielkie dziewczyny :) wiadomo, każdy inaczej reaguje, w takich chwilach warto wszystkiego wypróbować :)