Liliyah 0 Napisano Luty 21, 2011 Czesc dziewczyny! Czy uwazacie, ze antykoncepcja awaryjna jest na naszym rynku zbyt kosztowna? Jesli tak, to jaka cena by Wam odpowiadała? macie moze porownanie z innymi krajami? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NieLubieNiedziel 1 Napisano Luty 21, 2011 Moim zdaniem jest zbyt kosztowna i to o dużo. Decydują się na nią najczęściej młode dziewczyny, które jak wiadomo często pieniędzy nie mają. Te tabletki powinny kosztować maksymalnie około 20 zł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość rettrtertertert Napisano Luty 21, 2011 powinny być za darmo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bnnbnbnbn Napisano Luty 21, 2011 to nie powinno w ogole kosztowac.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NieLubieNiedziel 1 Napisano Luty 21, 2011 No tylko wiecie... jednak decydując się na seks decydujemy się na konsekwencje i jakby z góry zakładamy, ze może się coś stać i możemy potrzebować tej tabletki więc możemy się wycofać i wcale nie współżyć ;) Myślę, że oburzyli by się ludzie chorzy na coś, gdyby ich leki kosztowały - a chorzy z wyboru nie są, a tabletka, którą poniekąd bierzemy na własne życzenie była by za darmo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Liliyah 0 Napisano Luty 21, 2011 A macie moze porownanie z cenami z zagranicy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NieLubieNiedziel 1 Napisano Luty 22, 2011 JA nie;) Aczkolwiek jak brałam tą tabletkę i czytałam w związku z tym fora z nią związane to spotkałam się z opinią, że w jakimś państwie, nie pamiętam już jakim ta tabletka jest bez recepty i za darmo - idziesz do apteki, mówisz jaka jest sytuacja i ją dostajesz. Po prostu. Ale nie wiem ile w tym prawdy ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość liliyah za granica czyli gdzie Napisano Luty 22, 2011 bo ja mieszkam w Szkocji i tutaj mam za darmo,ide do apteki gdy jest koniecznosc (byla takowa 2 razy w ciagu 5 lat jak tu jestem). mowie o co chodzi, dlaczego itd... rozmwa z farmaceuta na osobnosci w zaslonietym 'pokoiku', i daja tabletke. za nic. ale w atekach ceny siegaja nawet 30 funtow za sztuke, nie wiem jak mozna je kupic tzn na jakiej zasadzie, skoro wystarczy rzozmowa z farmaceuta, podanie danych i nazwiska twojego lekarza, i za friko jest .... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość liliyah za granica czyli gdzie Napisano Luty 22, 2011 zamotalam - po prostu widzialam cene tyc htabletek na polkach - ale nie sa ogolno dostepne, nei mozne sobie ich tak po prostu wziac z polki jak np ibuprofen czy guki, czy spray na katar... ale jednak byla cena wysoka jak ****. ale podajesz farmaceucie imie, nazwisko zwoje, date urodzenia, dane przychodni lekarskiej, krotki wywiad dlaczego potrzebujesz tabletki, czy masz jakies alergie albo przewlekle choroby itd.... i do domu z darmowa tabletka. ja tu bralam levonelle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jakie badania najlepiej Napisano Luty 22, 2011 ja we francji placilam 6 euro z hakiem, mozna dotac bez recepty.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KlauDDynka69 0 Napisano Luty 22, 2011 Z jednej strony dobrze, że jest wysoka bo niektóre małolaty pomyślą zanim coś głupiego zrobią bo później skąd wytrzasnąć te 50-70 zł. Gdyby była tańsza to używana by była zamiast antykoncepcji "a co mi tam, przecież to kosztuje grosze, możemy poszaleć" Osoby, które decydują się na seks muszą brać pod uwagę, że mogą wpaść, z czegoś będzie trzeba utrzymać dziecko, więc skoro nie ma kasy na Escapelle -> to w ogóle o jakim seksie mowa. No ale z drugiej strony wiadomo osoby traktujące sprawę seksu poważnie, zabezpieczające się np. prezerwatywą, ta pęknie. Oni nie chcą jeszcze dziecka, a tutaj trzeba wydać te 70 zł na pigułkę "po", a akurat wydatki rozplanowane i co wtedy? Trzeba sobie "odłożyć od ryja" (sorry za brzydkie wyrażenie) Więc myśl mi taka przychodzi, że osoby stosujące gumki albo stosunek przerywany (!) powinny mieć odłożone chociaż to 50 zł na czarną godzinę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fannky 0 Napisano Luty 22, 2011 cena powinna być wysoko, bo jak ktoś nie myśli przed to niech się martwi po. jak znam polaków to połowa zamiast zwykłej antykoncepcji stosowałaby tą po !!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vivianaaa 0 Napisano Luty 22, 2011 powinny byc za darmo tak jak i skrobanka. albo chociaz w miare tanio. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ChlopekRoztropek Napisano Luty 22, 2011 @fankyy zgadzam sie z Toba, cena tabletki w okolicy 20 pln , czyli rownowartosc 6 gumek, to doprowadziloby ze malolaty by sobie braly tabletki jak cukierki, nie myslac o konsekwencjach, bo jak widac chociazby po tym forum, swiadomosc w temacie seksu i antykoncepcji jest chwilami zatrwazajaca Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość na pewno jest tańsza niż Napisano Luty 22, 2011 utrzymanie dziecka przez 18 lat:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość karooooooooooolinna Napisano Luty 22, 2011 a ja mysl, ze problem nie w cenie, ale w dostepnosci tabletki. Bo w polsc nie mozna jej kupic na podstawie wywiadu w aptece. trzeba miec recepte od lekarza, a wiec: najpiew znalezc lekarza, dostac termin, zapisac sie , pojechac na wizyte(czytalam kiedys reportaz dotyczacy zycia dziewczyn w malyhc wioskach, b trudno o wizyte i trzeba jechac do miasta) Potem znalzc apteke, bo nie wszystkie prowadza sprzedaz... teoretyzcnie sa 72 godziny, ale im pozniej tymmniejsza pewnosc. J abralam pigulke po za granica. podobnie jak w Anglii-krotka rozmowa z farmaceuta na zapleczu apteki, wypelneinie formularza, podpis. tylko tez tutaj dosc sporo kosztuje. ale za to mozna do apteki pojsc o kazdej porze i wszystkie prowadza sprzedaz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KlauDDynka69 0 Napisano Luty 22, 2011 No z tym, że w aptece można dostać bez recepty to było by ok gdyby robili odpowiedni wywiad ale cena nie powinna być na pewno wyższa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KlauDDynka69 0 Napisano Luty 22, 2011 miało być nie powinna być niższa* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość karooooooooooolinna Napisano Luty 22, 2011 w sumie jakby byla odpowiednia edkacja seksualna i ograniczony dostep do tych tabletek, to nie sadze, zeby dziewczyny uzywaly je jako normalnego srodka. to jest bomba hormonalny i dla nikogo zdrowa nie jest, ale wiadomo, lepsza taka bomba niz niechciana ciaza. uwazam, ze inne srodki powinny byc tansze, np dobre pigulki nowej generacji.... a tabletki po powinny byc bez recepty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vivianaaa 0 Napisano Luty 22, 2011 o wlasnie, pigulki anty powinny byc tansze.. a nie 50 zl wizyta, 50 zl tabletki... masakra Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KlauDDynka69 0 Napisano Luty 22, 2011 A przecież są np Yasminelle kosztuje owszem ok. 50 zł a już ich odpowiednik Naraya od 25 zł więc wcale nie taka tragedia. Wizyta receptowa kosztuje u prywatnego lekarza od 10 zł, a zawsze można chodzić przecież na NFZ. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vivianaaa 0 Napisano Luty 22, 2011 U mnie np publiczni sa tylko faceci. a do chlopa nie pojde Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vivianaaa 0 Napisano Luty 22, 2011 U mnie np publiczni sa tylko faceci. a do chlopa nie pojde Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KlauDDynka69 0 Napisano Luty 22, 2011 Ja tam byłam u 2 chłopów. 1 okazał się starym zbokiem 2 był w miarę ok. Tyle, że mieszał swoje poglądy z pracą i nie pasowało mu przepisywanie tabletek anty O.o teraz mam super ginekolog i za nic bym jej nie zmieniła. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kjkjhkhkhk Napisano Luty 22, 2011 na nfz trzeba czasem czekac i pol roku. Nie kazda kobieta jest w stanie brac tansze pigulki, kazda potrzebuje innej dawki hormonow. Niektore tabletki kosztuja 50 zl i wiecej, ja tez takie bralam. Ogolnie wydaje mi sie, ze powinny byc nizki na wizyty i tabletki dla mlodych dziewczyn i byloby mneij niechcianych ciaz. To nie jest tak, z edzieciaki upraiwalyby wiecej seksu, bo one i tak ten seks uprawiaja. tylko zeby to z glowa robily. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KlauDDynka69 0 Napisano Luty 22, 2011 No zależy pewnie od miejscowości u mnie ponoć 2 tyg na wizytę. Tyle samo czekam do prywatnego. Moja gin ma zniżki dla uczących się do 26 r.ż 10 zł mniej, zawsze to coś. Ale na szczęście rynek tabletek się poszerza i tak jak już pisałam tabletki za 50 zł mają już swoich zamienników. Oczywiście nie wszystkie ale za niedługo pewnie będzie więcej takich odpowiedników. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Liliyah 0 Napisano Luty 23, 2011 Rozumiem, ze Wasze doswiadczenia z otrzymaniem recepty na tabletke "po" nie sa zbyt mile. Na jakie pytania musialyscie odpowiedziec, zeby ja dostac? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Michał Zaradny Napisano Grudzień 16, 2011 Witam Więcej na temat antykoncepcji awaryjnej znajdziecie na www.wpadka.pl, a w razie jakichkolwiek pytań pod adresem http://wpadka.pl/zapytaj-eksperta możecie skorzystać z porady eksperta. Pozdrawiam --- eRzecznik serwisu www.wpadka.pl masz 72 godziny Konkurs na najlepszego DJa Polski, poleca DJ S.K.Pelle sprawdź www.wpadka.pl/konkurs Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach