Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Thommm210

Moje szczątki i dentysta... pytanko

Polecane posty

Gość Thommm210

Czeka mnie jutro wyrywanie korzenia. :) (dolna lewa 6) Ząb zaniedbany... ogólnie tragedia :P Właściwie to on już chyba nie żyje ... bo nie boli od jakiegoś roku - cały czas był otwarty - to przez strach przed dentystą No ale nie jestem pewny czy już zdechł... ogólnie mogę wcinać żelki i mnie nie boli jak mi tam jakaś wpadnie:P (a wiecie ,że z tymi żelkami różnie bywa) Myślicie ,że już nie żyje ten ząbek? Właściwie to jest otwarty i się boję że mi znieczulenie wypłynie i będzie bolało :( ząb ukruszony przy samym dziąśle... chyba spłonę jutro ze wstydu :( ktokolwiek z was był w podobnej sytuacji ?Jak będzie wyglądać ekstracja tych nieszczęśliwych szczątków?

Gość najprawdopodobniej natną ci
dziąsło skalpelem z obu stron i wyrwą ,chyba ,że korzeń sie pokruszy to będą dłutować .Pozniej zaszyją i po tygodniu zdejmą szwy

Gość Thommm210
a powiedz mi czy to wszystko boli w trakcie ? ..bo ja tchórz jestem...

Gość najprawdopodobniej natną ci
znieczulą ci ,pozniej troche szwy ciągną, mnie bolało jak do domu doszłam.KUp sobie azulan i wodę utlenioną ,bo na szwach się może maślić( od jedzenia i picia)

Gość Thommm210
twój ząbek też był otwarty?

Gość tylko zęby
"chyba spłonę jutro ze wstydu" a czego tu sie wstydzić? po to sa dentyści ;-)

Gość naprawdopodobniej
tak był , bo ja złamałam zęba na cukierku i został korzeń , ale w środku ząb był jak wydmuszka.U mnie na szczęscie wyszło bez dłutowania, tylko nacięcie.Nie łam sie chopie jak taka kruszyna jak ja wytrzymała ty tez wytrzymasz.