Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nienasycony_32

Czy pensja 3800 zł na rękę w wieku 32 lat dla inżyniera jest satysfakcjonująca?

Polecane posty

Gość inz. wawa lllaa
--->Nienasycony_32 poczekaj jeszcze troche. ja tez ile bym nie zarabiala, to mysle, ze moglabym zarabiac wiecej. ciagle malo. jeszcze tylko kilka miesiecy i bede mogla robic uprawnienia:) ale czy to cos zmieni? dziewczynom zawsze jest trudniej

Gość nienasycony_32
Nie musiałęm się żenić bo dzicka nie było w drodze, miłośc jest slema jak to mówią. ;-)

Gość nienasycony_32
niedługo skonczę drugi kierunek - górnioctwo - i może tu uda mi się lepiej zarabiac - pozdrawiam

Gość nienasycony_32
Dodam, że te 3800 to jest kwota brutto

Gość A MIAŁO BYĆ NA REKE
KŁAMCA

Gość gdzie Ty bylas??!1
---> Nienasycony_32 powinniśmy zarabiać tyle, żeby było nas stać na życie na poziomie. tylko, że w miarę wzrostu wynagrodzenia nasz poziom życia się podnosi i dlatego ciągle uważamy,że powinniśmy zarabiać więcej. dlatego wynagrodzenie jest niesatysfakcjonujące

Gość u nas w belchatowie
trudno odobrze platna prace w budownictwie :) jest to dobra pensja, ale w porownaniu z np warszawa wrecz smiesznie u nas placa

Gość no to brutto czy na reke
bo to zasadnicza roznica?

Gość nienasycony_32
3800 mam na rękę - jakiś podszyw sobie żartuje ;-)

Gość nienasycony_32
"no to brutto czy na reke" no też właśnie - tak jak juz pisałem jakbym chciał iśc teraz na budowę to mi zaproponuja 2500 - i co perzez 2 lata mam o1300 zarabiac

Gość Produkcja

Ja na lince produkcyjnej 2019 roku mam 3800 na reke 5 brutto i mi malo rata kredytu jest1200 zl☺

Gość Gość

W dzisiejszych czasach min zarabia się 10 tyś 

Gość gość

Wysokie zarobki dla inżynierów są dla tych co skonczyli państwową uczelnie i dobry kierunek ( nie jakieś dziwne stworzone z chwytliwą nazwą aby przyciągnąć kandydatów np. informatyka w budownictwie lub zarządzanie ...  ) , po drugie miejsce zamieszkania ( oprócz informatyków programistów - w dowolnym miejscu z dostępem do internetu) jak Warszawa, Wrocław, Kraków oraz szczęścia ( w firmie mało dynamicznej a np. NOKIA, IBM ) . Mam dużo informacji na ten temat gdyz poprzez moją pracę i szkolenia typu EMT wymieniam informacje z kolegami inż. Zarobki o porównywalnym doświadczeniu ( nie życiowym lecz zawodowym ) w całej Polsce sięgaja od 3 do 15 tyś . Sam mam 3 kolegów którzy pracują ze mną i się dziwię dlaczego gdyz kilka razy im proponowałem że mam pracę dla nich na jutro z zarobkiem na rękę min 2 razy większym niż tutaj wyciągają ( dorabiają jeszcze ) tylko muszą sprzedać mieszkanie i do Wrocławia ale oni mają rodziny są zżycie i nie chcą = pieniądze to nie wszystko, szczęscia nie dają. Jak jesteś mgr inż o specjalności elektrotechnika, elektronika, mechatronika, automatyka, informatyka, budownictwo, mechanika ale tej prawdziwej ,,czystej" ( na studiach dużo matematyki wyższego poziomu, dużo laboratoriów prawdziwych nie książkowych, dużo przedmiotów zawodowych a nie psedowykładów bajarzy) to chcąc zarabiać musisz wyjechać do powyższych miast . Oczywiście standard to płynny angielski, miło zawodowy i podstawy niemieckiego lub innego języka , dodatkowo szkolenia - kursy ale nie te pseudo lecz certyfikowane typu CISCO , SEP , CAD , robione w EMT, i innych prawdziwych o wysokim poziomie ośrodkach.

Ja jestem już stary u schyłku drogi zawodowej a życie spowodowało że nie zależy mi na pieniądzach. Tkwie w mojej pracy bo ją lubię, mam miłe stosunki zawodowe z współpracownikami i dzieci, rodziców, rodzeństwo chociaż nieraz myślę aby wyjechać do syna i na drugi dzien zarabiać z 10tyś tylko czy to da mi to co tutaj mam?