Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak sie zastanawiam nad tym

czy dziecko w brzuchu czuje chłód?

Polecane posty

Mam takie dziwne pytanie jak wyżej. A mianowicie jestem typem osoby ktore nie przepadaja za cieplem... Zawsze musze sie rozebrac. Zauwazyc to mozna kiedy kaldziemy sie spac. Moj maz to typ takiego piecyka - jest tak cieply az z daleka to czuc. No a ja... w zwiazku ze w sypialni cieplo on cieply to spie w samych majtkach... i zazwyczaj jeszcze odkryta. I wtedy jest mi idealnie - z tym ze faktycznie jest tak ze chodz mi jest dobrze juz to moje odkryte czesci ciala sa chlodne. I w zwiazku z tym mam pytanie czy dziecko ktore jest jeszcze w brzuchu (25tydz) odczuwa taki chlod?

Gość qqqqqwertyuiokj
oczywiście, że tak.

Mąż mi mówi że dziecko zamarznie, a ja w związku z tym, że żadnych informacji na ten temat nie znalazłam to Was sie pytam.

Gość Jordan to głupie co piszesz
człowiek jest stałocieplny - zgadzam się, ale co to ma do odczuwania zimna??????????????????????? To zdolnosć utrzymania stałej temeratury, ale przeciez mimo to odczuwamy zimno..Ty nie? Co do dziecka to myslę, że jest zabezpieczone.

a czy ja gdzieś napisałam że człowiek nie odczuwa zimna????? nie wydaje mnie się :]

Gość Scooooby Doooo
Napewno nie w takim sensie o jakim piszesz. Raczej czuje chlod wtedy, gdy pijesz cos lodowatego, wtedy lodowaty plyn wlewa sie nagle do organizmu i dziecko chcac nie chcac jakis tam lekki chlod musi czuc. Nawet lekarze zalecaja w zaawansowanej ciazy, gdy musi wystapic okreslona liczba ruchow plodu, zalecaja "budzic" dziecko przez wypicie czegos zimnego, i to zazwyczaj dziala, wiec musi czuc. Ale jak ty jestes porozbierana to dziecko chlodu nie czuje:)

Gość jordan to głupie co piszesz
" Jordan.pl ludzie to organizmy stałocieplne więc dziecko chłodu nie czuje " zdanie pozbawione sensu

moim zdaniem czuje chłódd, no ale taki konkretny własnie po wypiciu zimnego czy np jakbyć z gołym brzuchem na mróz wyszła lub wskoczyła do zimnej wody, a tak że tylko się rozkryjesz to bez przesady nie zmarżnie, poza tym w ciązy jest zawsze cieple niż norlamnie

jordan to głupie co piszesz - dziecko w brzuchu zimna nie czuje. Naucz się człowieku myśleć

Gość pampa tornado
wewnątrz Twojego organizmu jest stała temperatura, chyba że masz gorączkę. Dziecko NAPEWNO nie marznie. a to że się rozbierasz to normalka w ciąży, mnie też non stop było gorąco i spałam poodkrywana, non stop otwarte okna. Mój mąz to mnie nazywał juz krolowa sniegu :)