Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama małego przedszkolaczka

jak sprawdzić czy dziecko nie ma wesz ?!

Polecane posty

Właśnie wróciłam z przedszkola, gdzie dowiedziałam się ze połowy grupy nie ma, bo panuje wszawica. Kazali sprawdzić dziecku głowę w domu.. tylko jak? Czy wszy widać gołym okiem? czy mogą być już gnidy? no i czy musiała się zarazić, przebywając z zakazonymi dziećmi, czy mogł ją ten zaszczyt ominąć? Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Gość ehhhhhe
wesz i wyczesz z wesz

Gość kakaalicjakakaaa
Sprawdzic czy ma cos we wlosach. Zreszta jakby mial wszy to strasznie by go glowka swedziala

Gość tylkosz nie omińsz gnidsz
:classic_cool:

Gość asssawha
najlepiej wyczesac wlosy dziecku grzebieniem o bardzo gęstym grzebieniu, wlosy wyczesuj na białą kartkę od razu zobaczysz. nie jest powiedziane że dziecko musi mieć wszy, ale pamiętam że ja jako dziecko łapałam wszystko co było, łącznie z wszami;( powodzenia

Gość kkkkkkkkkkkkzzw
jeśli coś znajdzieśz to idz do apteki po jakiś środek odwszawiający. i wysmaruj całą rodzinę.

Gość dararaf avqv
najlepiej kup plyn na pchly dla psa i wykąp cale dziecko, powinno pomoc;)

Teraz wszy to nie problem :) Moja córka miała w październiku ( miała włosy do pasa). Raz jej umyłam głowę specjalnym prepearatem, wyczesałam i po krzyku :) Co do sprawdzania... wyczesywanie gęstym grzebieniem. przyjrzyj się czy nie ma na włosach jasnych połyskujących punkcików- to gnidy. Moja córka miała praktycznie same gnidy

właśnie wyczesałam, nad rozłożonymi kartkami... nic nie wypadło, ale to i tak o niczym nie swiadczy.. :/ znalazłam za to jedną czerwoną krostkę...ale nie wiem czy to przez szampon, bo dopiero myłam dziecku głowe szampone (tylko moim head&shouldersem, bo jej się skończył).. czy to może ugryzienie wszy..?

kurde tak sobie teraz pomyślałam - jak taka wesz ugryzie moje dziecko, to jaką mam pewność, że ''nie zejdzie niżej'' ? Może się przenieść na ciało???

szczerze, to juz mnie wszystko swędzi... :O jak moja kolezanka z pracy dostała świerzb, to pobiegłam do domu i wszystko mnie swedziało - byłam pewna, że też to mam, ale okazało się że to tylko takie nerwowe :D i teraz mam to samo, wszystko mnie swędzi :o