Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wqrzonaemigracja

working tax credit- pytania

Polecane posty

Gość wqrzonaemigracja

mam pytanie- być może był ktoś w podobnej sytuacji. Byłam z facetem mieliśmy wspólny WTC rozstaliśmy się ja zmieniłam miejsce zamieszkania.Byłam dzisiaj w HMRC ale bez appoitmen w 4 oczy się nic nie załatwi tylko trzeba dzwonić jak się dzwoni to mają cie gdzieś i tylko mówią ze sie nie da mianowicie. Zadzwoniłam mówie ze chce zmienić adres a on sie pyta o moje dane dane ex i numer telefonu mojego ex(a skąd ja go mam miec po rozstaniu??) bo na niego to było .Tłumacze ze nie mam numeru bo nie życzył sobie ze mną kontaktu i usuneła,ale pan grzecznie mi odpowiedział ze go to nie interesuje i muszę podać nr w celach bezpieczeństwa . Jak ma zmienić adres omijając mojego ex? jak się dzwoni jest możliwość poproszenia tłumacza? Nie powiem ze nie większe problemy mam z NI card która została wyslanana mój poprzedni adres dostarczona przed wczoraj a on ją odesłał z powrotem. w Job cebntre tłumaczą ze nie ma potrzeby zmieniać adresu i ze w ogóle nie potrzebuje tej karty - wystarczy karteczka z moim numerem

Gość po prostu zloz sama o tax cred
bez zaznaczania zadnej zmiany adresu, itp. I zobaczysz co wtedy Ci powiedza

Gość po prostu zloz sama o tax cred
nic nie zalatwisz jesli nie podasz danych do pytan bezpieczenstwa, wystarczy sie pomylic a oni skoncza rozmowe. Mozna to zrozumiec, przeciez mozna sie pod kogos podszyc i rozmawiac

Gość jjkdjd
a co karty NIN to faktycznie jej nie potrzebujesz, wystarczy ze masz ta kartke z numerem, karta jest dla wygody, bo zmiesci sie w portfelu i nie musisz nosic kartki ani znac nin na pamiec. co do WTC to faktycznie nic bez tych danych nie zrobisz, porobili ostatnio jakis zabezpieczenia i hasla, jak nie urok to sraczka.

Gość wqrzonaemigracja
ok, dzięki za info tak zrobie-sama złoże wniosek o wtc, co do in card zadzwonie jeszcze dzisiaj pod inny numer jak sie nie uda załatwić tego to oleje to

Gość jjkdjd
nie dostaniesz innego numeru NIN, on jest przyznawany tylko jeden dla danej osoby do konca zycia, nie przejmuj sie glupia karta, wazne ze masz na kartce (a ta chyba masz) . mojemu znajomemu ukradli dokumenty wlacznie z karta NIN, gdy zadzwonil do nich i poprosil o nowa karte, z tym samym numerem to powiedzieli mu ze nie dostanie, a jesli nie pamieta nr NIN to niech sprawdzi na kartce tub jakim kolwiek dokumencie i tyle. co do nowego WTC to nie wiem, uwazaj zeby potem nie kazali ci zwracac jak facet bedzie bral na was dwoje i ty na siebie

Gość wqrzonaemigracja
więc tak : zmieniłam adres o NIN podeslą mi karte ale co się dowiedziałam z WTC-mianowicie mój eks poinformował mnie ze zastopował pobieranie, dzisiaj dzwonie poprosiłam o rozmowe z tłumaczem , powiedziałam ze chce na siebie miec wtc bo rozstaliśmy sie za pomocą NIN odnaleźli mnie i wiedzieli wszystko,okazało sie ze ten dupek nie zastopował WTC przy czym z uśmiechem na twarzy poinformowałam kiedy się rozstaliśmy i ze on przez cały ten czas nie pracuje, oni odznaczyli to w systemie jak i zmiane mojego odrasu i kto wie czy za ten czas co nie poinformował ze sie rozstaliśmy i ze nie pracuje nie będzie musiał zwracać kasy :)(oby musiał:D ) liczył ze po rozstaniu z nim oleje to i bedzie brał podwójne pieniądze za mnie i za siebie- cwaniakowi sie nie udało :D a wiecie coś na temat tej jednorazowej darowizny- job grant w momencie rozpoczęcia pracy co się dostaje 100f?

Gość kazujoszi funaki
no tak koles myslal, ze jak Ci powie, ze nie pobiera juz wtc to dasz se siana i nie bedziesz ie dowiadywac. A tu taki psikus. Bardzo dobrze zrobilas bo potem jeszcze Ty moglabys miec problemy z tego tytulu.

Gość problemy i tak mozesz miec
niestety :-( Revenue powinno byc poinformowane w przeciagu miesiaca od daty rozstania - wiem na 100% bo sama sie z mezem rozstalam i zalatwialam podobne sprawy.

Gość wqrzonaemigracja
ale nie minął miesiąc tylko tydzien wiec revenue już to wie :) po tygodniu