Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajacadwudziestka

KOBIETKI MAM KILKA PYTAN ..HORMONY

Polecane posty

Gość pytajacadwudziestka

Chce zacząc brać tabletki antykoncepcyjne stąd moje pytanie- na której wizycie lekarz je przepisze? musze najpierw do nie isc , powiedziec ze chce i on mi zleci badania? no i czy na następnej wizycie z wynikami juz mi je przepisze? Chodzi mi mniej wiecej o to ile czasu to zajmie :)

Gość pytajacadwudziestka
up

Gość magdalenka_77.77
A idziesz pierszy raz do lekarza? Wtedy na pewno Cię będzie badał, może też skierować na USG i takie tam pierdoły. Ale wszystkiego się dowiesz od niego. Zresztą, nawet jakby Cię to miało czekać, to nie powinno zająć dużo czasu.

Gość pytajacadwudziestka
pierwszy raz.. tzn usg mialam hmm ze dwa lata temu, a te badania to krew czy co?

Gość nie spiesz sie z hormonami
dopoki nie sprawdzisz, czy mozesz je brac... Istnieja powazne przeciwskazania do stosowania terapii hormonalnej jesli cierpisz na choroby uk.krazenia, zakrzepice, migreny, duzo palisz... Lekarz powinien Cie o wszystko wypytac, zbadac, przeprowadzic tez badanie cytologiczne. Jesli jestes zdrowa - ok.

Gość pytajcadwudziestolatka
wiem wiem :) nie bede ich brala jesli nie jestem zdrowa :) powiedziecx lekarzowi ze glownie zalezy mi na poprawieniu cery i zmniejszenia bolu miesiaczkowego? czy lepiej to przemilczec zeby nie marudzil...

Gość pytajcadwudziestolatka
up

Gość TabletKa
Dziewczyny pięknie i mądrze piszą, bo rzeczywiście powinno się najpierw zbadać pacjentkę itp. Niestety ma to niewiele wspólnego z rzeczywistością!!! Otóż i mi i każdej z moich koleżanek lekarz przepisał tabletki już na 1-ej wizycie na której o nie poprosiły. "Badanie" lekarza ograniczało się jedynie do pytań w stylu: czy masz żylaki, czy cierpisz na nadmierne owłosienie. I właściwie to tyle. Może Cię wziąć na fotel i zbadać tak dla picu, przy okazji sprawdzi jak rzecz się ma z Twoim owłosieniem, czy jest nadmierne w "tych" okolicach i wówczas na tej podstawie dobierze dla Ciebie tabletki. Bowiem są takie które ograniczają nadmierne owłosienie i przetłuszczanie włosów i skóry (Diane itp.) Albo przepisze Ci takie które są teraz na topie i na kolejnej wizycie, kiedy zgłosisz się po następne opakowanie zapyta się jak czułaś się po tych tabletkach, czy nie miałaś bólu brzucha, plamień, zawrotów głowy itp. Jeśli nie, wówczas przepisze Ci te same tabletki, jeśli miałaś jakieś niepożądane objawy, wówczas zmieni Ci tabletki na inne. Wszystko to odbywa się na zasadzie "eksperymentu", a dokładniej na zasadzie prób, która to tabletka będzie najlepiej tolerowana przez Twój organizm.

Gość pytajaca20
mam nadzieje ze moj gin taki nie bedzie;/ nie bede brala tycxh tabletek bez badan..