Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marta29m

8 miesiąc ciązy..skąd takie bóle? :(

Polecane posty

Gość marta29m

Witam, jestem w 34 tygodniu ciazy i od paru dni czuje sie gorzej.. dziwnie jestem niespokojna i zdenerwowana.. bolą mnie krzyże, biodra i podbrzusze pobolewa jak na miesiączke..mam takze mdłosci :( prosze o jakies rady bądz wskazówki. pozdrawiam

Gość no co ty, takie dziecko
Radziłabym pójść do lekarza. To może, ale nie musi być znak, ze coś złego się dzieje. Poza tym zbliżający sie poród też różnie sie objawia, każda kobieta inaczej to odczuwa. Lepiej dmuchaj na zimne, licz ruchy dziecka i jeżeli coś cie będzie niepokoiło, pędź do szpitala.

Gość marta29m
dziekuje za odzew, mały sie wierci cały czas tak samo,aż mnie żebra bolą bo mam ogolnie mały brzuszek.. ale te bóle wszystkie sa strasznie dokuczliwe.. czuje sie .cała obolała..nagle trace siły.. bóle krzyża i ta cała reszta.. do tego jeszcze żołądek mnie pobolewa.. jak tam dalej bedzie to wybiore sie do swojego gin... czuje ze bolą mnie jeszcze nerki..mam zastój w prawej :( ogolnie to musze wytrzymac z rozwiązaniem nalepiej do konca marca bo mały mniej waży .potem cesarka.

Gość marta29m
tez sie zasatanawialam nad tym czy to moze cos sie juz nie zaczyna dziać.. to moja pierwsza ciąża i nie mam pojecia jak rozpoznac zbliwający sie porod..myslisz ze byloby to mozliwe w 34 tyg, ?

Są to skurcze przepowiadające i nic w tym niepokojącego. Wiem bo też tak miałam

Gość marta29m
ursaminor tez sie czułas aż taka obolała... ? i po jakim czasie zaczął sie poród?

ale nie możesz na siłę wstrzymywać myśli o porodzie, bo mozesz dziecku zaszkodzić. Widzisz, czasami jest tak, że natura bierze górę, jak coś w twoim organiźmie jest nie tak, dziecko może zacząć pchać się na świat. I błagam nie mów mi nic o wadze dziecka podawanej na usg! Córka mojej przyjaciółki miała ważyć ledwo 2kg, lekarz straszył ją porodem naturalnym przy położeniu pośladkowym. W końcu z innego powodu zrobiono jej cesarkę, a mała miała 3,790!!! Nie żartuję, a 2 lekarzy potwierdzało, ze dziecko jest wyjątkowo małe. Moja córka miała ważyć 3kg a miała 3,800 więc odchylenie czasami jest mega. CZasami jest tak, ze lepiej dziecko urodzić wcześniej- mniejsze, ale zdrowe, a nie donoszone- wielkie, a niedotlenione itp. Jeżeli mówisz, ze ból jest nie do wytrzymania, nie czekaj na nic tylko idź do szpitala, KTG ci nie odmówią!!!

Gość aisab2222
też tak miałam i w 35 tygodniu ciąży urodziłam. synek miał 2700 i 54 cm

O jeszcze jak spać w nocy nie mogłam tak bolało wszytsko ... Nooo... ja jeszcze ze dwa miesiące poczekałam, czy tam miesiąc... nie pamiętam dokładnie...

Gość marta29m
lapia masz z pewnoscia racje.. :) ależ my kobiety musimy sie nacierpiec! Tylko obym nie zaczela rodzic nat. i doczekala cesarki.. ;) jakos przemecze te 5 tygodni :(

no co ty, takie dziecko nie wiem czy wiesz, ale dziecko urodzone wcześniej bardzo często potrzebuje być rehabilitowane to co piszesz to totalne bzdury, a dziecko może być niedotlenione z innych powodów... I nie musi być przenoszone, akurat wiem co mówię...

Ja absolutnie nie chce cię straszyć, ale też nie chce, zeby wszystko zrzucić na tzw skurcze przepowiadające, bo czasami to bład. I tak się stresujesz, więc już lepiej idź jutro na KTG i się uspokoisz.

A co do bólu nie do wytrzymania to u mnie było to samo. Ale tak jak mówiłam to skurcze przepowiadające...

UrsaMinor- ja też wiem o czym mówię, uwierz mi. Niedotlenione przez przenoszenie dzieci też b.często muszą być dłuugo rehabilitowane. A 34 tydzień to nie tragedia, nie piszę przecież o 26tygodniu.

Gość marta29m
no co ty, takie dziecko- to musze zmienic nastawienie..masz racje, nie moge sie zabllokowac psychicznie ze cesarka i kropka.. co bedzie to bedzie oby tylko maly urodzil sie zdrowy!! Z tą rozbierznoscią wagi na usg to naprawde kolosalne róznice..a moj gin mowi ze dziecka jest mniejsze itp wiec teraz nie bede tak brac tego do siebie.. dobrze ze mi przemowilyscie dziewczyny

Ja myślę że nie na ktg tylko na usg, chociaż można to i to zrobić... Ale skoro czujesz że się kręci to polecam USG

Przeciez ja piszę tylko, zeby autorka to sprawdziła, jak ją to stresuje, a nie każe jej sobie porodu wywoływać! Mam po prostu takie małe zboczenie na tym punkcie z powodów osobistych i tyle.

Gość marta29m
dziewczyny nie kłućcie sie, kazdy z własnego doswiadczenia radzi. ja tez wole dmuchac na zimne. Poprostu jak tak dalej bedzie pojade do gin. do tutejszego szpitala nie mam sie co wybierac..< afera z zast.ordynatora ginekologi> W przyszłym tyg mam planowana wizyte ale zawsze moge sie wybrac wczesniej bo nie ukrywam ze mnie to martwi..zeby az tak sie czuc:(

Oj tak, bóle to są straszne. Ja chodziłam jak kaczka z gracją hipopotama. No makabra jak sobie przypomnę :D ale też był to chyba najpiękniejszy czas w moim życiu. Strasznie mi brzucha brakuje. A w zamian mam małego wrednego terrorystę ;] A jeśli chodzi o cesarkę. Jak masz ją zaplanowaną to będziesz ją mieć, nawet jeśli zacznie się naturalnie. I jak najmniej nerwów ;] taki nasz los, że służymy jako lokum przez 9 miesięcy ;]

Marta- coś mi ta afera mówi, mogę wiedzieć skąd jesteś?

Gość marta29m
lapia dokładnie:) taka nasza misja :) nic ino sie starac z tego jeszcze cieszyc.. tzn z brzuszka.. moj juz jest małym terrorystą.. straaasznie ruchliwy! tylko by mnie kopał po zebrach i sie wiertał :) a co bedzie jak sie urodzi to nie wiem hehe. Czy Ty tez czułas bóle bioder i bóle jak na miesiaczke?

Gość marta29m
z siemianowic śląskich:) tu ginekologia nie cieszy sie dobrą opinią...;/

a w moim mieście ordynator juz parę razy był zawieszany za alkohol, a dalej pracuje, mało tego, pacjentki go tak oblegają ze szok. Myśle, ze powodem jest też to, że u niego od ręki możesz mieć cesarkę... Czasami kobiety myślą tylko o tym, a dla mnie to niepoważne.

Gość marta29m
ja tez nie jestem "za" cesarkami na zyczenie.. sama chcialam rodzic nat.bo bylo to dla mnie normalne.. Ale ortopeda ze wzg.na to ze mam problemy z kregoslupem zalecił cesarke..ale to juz nie bedzie takie piekne przezycie..tylko takie..planowane, no ale lekarze wiedza co robią

Jasne, ze tak, jak jest wskazanie do cesarki, to nie miałabym odwagi "wykłucać się" o poród naturalny. Wiesz, chodzi mi tylko o to, ze chcemy być dobrze traktowane, jak coś się stanie, to wyklinamy na lekarzy itd, a kobiety pchają sie do lekarza alkoholika, który wiele błędów lekarskich popełnił (nie mówię, wykształcenie ma bardzo dobre), z takich egoistycznych powodów narażają siebie i dziecko. Nie rozumiem, ale mam nadzieję, ze nie będę musiała już z tym panem mieć nic wspólnego;)

Bóle bioder to mnie właśnie doprowadzały do łez. Ale i tak wspominam z rozrzewnieniem... ;] A te bóle jak na miesiączkę to właśnie tak wyglądają te przepowiadające. Dla swojego spokoju możesz wybrać się do lekarza oczywiście.

Hej, jak tam u ciebie autorko, jak się czujesz?

Gość A z kim ty tu tak
hej marta, czyżbyś zniknęła do szpitala?:)

lepiej idz do lekarza bole i skurcze porodowe wywoluja to ze ciagle chce sie na kibelek tzn.kupke bo organizm sie przygotowuje do porodu jezeli cos takiego bedzie mialo miejsce tzn.ze to juz czas malenkaa ja w 34 tyg.mialam bole podtrzymali mi bo moja niuska byla za malenka ale 36 tyg bole wrocily i juz moja niuska wazyla 1400 i pozwolili nam urodzic pozdrawiam

aaaaaa i nie sugeruj sie tym co ci gadaja kolezanki ze bole porodowe sa taki bolesne bol to pojecie wzgledne pamietaj jedne dra mordy a ja czekalam kiedy mnie zacznie az tak bolec i sie przez 12 godzin porodu tego bolu nie doczekalam jest to bol ale nie czekaj na jakis makabryczny bol