Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdpiugiufrnginfdijgijnhngphnro

Czy to zawał??? Co to jest???

Polecane posty

Właśnie od godziny czuje takie lekkie ściskanie po lewej stronie u góry klatki a od chwili dławienie w gardle.... Ogólnie dobrze się czuje... co to jest??? Dodam mam 25 lat...jestem nieubezpieczony aktualnie i jeśli bym pojechał z tym do lekarza teraz bym zapłacił, czy jak jest to taki nagły przypadek to nie płaci się???

Nie wiem czy to zawał ale polecam doraźnie nadtlenek wodoru:classic_cool:.Oczywiście niezbyt stężony:P.Troche mniej doraźnie głodówkę:classic_cool:.A później ćwiczenia a po zakończeniu głodówki zdrową diete:classic_cool:.

Gość bhujiy
aspargin

Gość bhujiy
acard

Gość miasto w śniegu
Lekkie sciskanie? idź spać

Gość stresujesz się może?
poodychaj świeżym powietrzem, co do ubezpieczenia,to płaci się w kazdym przypadku jak się go niema, jeśli byś poszedł na izbę to oczywiście cię przyjmą,ale zrobią nieziemski wywiad czemu nie masz ubezpieczenia i wystawią rachunek......byłam w takiej sytuacji...

mam nadciśnienie od roku lecze je... dodatkowo ostatnio zaburzenia rytmu i nie wiadomo co to....czekam na wizyte w akademi medycznej.... 15 min temu ciśnienie miałem 145/68 puls 61 a teraz 125/75 puls 56

masz tachykardie? tz zaburzenia rytmu serca,? bo ja mam to właśnie,ciśnienie nie masz złe,troszkę masz skoki, piłeś jakiś alkohol albo kawe?

Gość bhujiy
powinieneś brać leki

" fdpiugiufrnginfdijgijnhngphnro mam nadciśnienie od roku lecze je... dodatkowo ostatnio zaburzenia rytmu i nie wiadomo co to....czekam na wizyte w akademi medycznej.... 15 min temu ciśnienie miałem 145/68 puls 61 a teraz 125/75 puls 56" Pewnie tylko uważasz że się leczysz:P.Ciekawe jakie skutki uboczne mają te świństwa które łykasz:P.Ja polecam na zbyt duże ciśnienie redukcje ilości związków sodu i łykanie związków potasu[:classic_cool:.Ja to łykam i mam ciśnienie zdecydowanie poniżej normy:D.

jestem spokojny tak miewam częstoskurcz nadkomorowy.... z ostatnim wyladowałem na pogotowiu z skierowaniem na oddzial kardio... jednak po 2 h przeszedł mi po metocardzie...i pięlęgniarki powiedziały że jestem za zdrowy bym był tam i wypuścili mnie.... nie pije alkoholu ani kawy biore systematycznie leki jem owoce warzywa ograniczyłem junk food mam dość czasami -- w takim wieku a problem z sercem;)

a metocard pijesz na codzień? bo ja piję codzień 1 tabletkę i narazie jest ok serce spokojnie pika już nie tak szalenie.......... jakie leki pijesz? Może powinieneś je zamienić na inne u kardiologa?

Oto moje leki: Rano: 1. tab. Pritor 80mg 1. tab. Concor Cor 1.25mg Popołudniu: Potas+Magnez Podwieczorek: Omega 3-6 Lecytyna Wieczór: 1. Tab. Atoris 20mg. Mam wysoki cholesterol mimo, że nie jadam tłusto i fazt food. Od dziecka zdrowe jedzenie. Co ciekawsze nikt w rodzinie nie choruje na takie sprawy. Tak jestem na pewno dzieckiem rodziców, rysy nie do oszukania. Dodam, że bez tabletek na ciśnienie średnio mialem 160/80 i puls skakał mi bez wysiłku do 100...

" fdpiugiufrnginfdijgijnhngphnro jestem spokojny tak miewam częstoskurcz nadkomorowy.... z ostatnim wyladowałem na pogotowiu z skierowaniem na oddzial kardio... jednak po 2 h przeszedł mi po metocardzie...i pięlęgniarki powiedziały że jestem za zdrowy bym był tam i wypuścili mnie.... nie pije alkoholu ani kawy biore systematycznie leki jem owoce warzywa ograniczyłem junk food mam dość czasami -- w takim wieku a problem z sercem" W takim razie diagnoza jest prosta-te tzw. leki mogły zaszkodzić:P.No i pewnie jakiś syf masz w żarciu jak pestycydy itp.:O.Dlatego polecam doraźnie głodówkę:classic_cool:.O ile nie masz plomb z rtęcią:O.

metocard dostałem podczas czestoskorczu nadkomorowego ktory lacznie 3 h trwał od lekarza aby serducho przestało walić bo to jemu szkodzi...wtedy zabrano mnie na sor niby odrazu mieli mnie wziasc na oddzial cardio ale jak robily mile pielegniarki ekg akurat przeszlo mi i mowily ze za zdrowy... po tem miedzy soba klocily sie ze nie ma dla mnie miejsca na oddziale... przyszedl kardiolog zobaczyl ekg...zbadal i powiedzial ze jak przeszlo to ok i mam do domu isc... dodal ze na ekg sa niepokojace sprawy ale z tym do uniwersyteckiego centrum klinicznego...

Gość 23232323
max to niezły oszołom

Gość bonnnie
Mój kuzyn zmarł w wieku szesnastu lat na zawał, więc może się on zdarzyć i w Twoim wieku.

wiesz,gdyby było bardzo źle to by Cię nie wypuścili do domku, zaczekaj do jutra,jak będziesz się tak samo czuł,to zgłoś się do lekarza,trudno zapłacisz z braku ubezpieczenia ale zdrowie jest ważniejsze,wybierz się od razu do kardiologa ;-) i zdrowia zyczę ;-)

ustąpiło na chwilę ale teraz znowu i niżej... kurwa teraz mnie to drażni dość staranie wybieram "żarcie" ale powiedz mi jak wg. Ciebie mam wybierać by nie kupić tych z pestycydami itp??? wiem, że sieci typu carefoooo poolo market biednaronka ąoszą sprzedają np. pomarańcze konserwowane imazazil'em to środek rakotwórczy i bezx jaj na etykietach nie ukrywaja tego...

"23232323 max to niezły oszołom" Co za bełkot:{P.Ja jestem rozsądny i uświadomiony:P.Wiem że konowalom nie mozna ufać:P.Kiedyś taki wygnał mnie z gabinetu.

Gość do maxa pewnie
popisywałeś się swoją medycyną niekonwencjonalną to cie pognał ,żebyś do znachora polazł, proponuję jeszcze babkę znachorkę ,żeby ci krwi pijawkami upuściła , to może zmądrzejesz albo do pieca jak anielkę na 3 zdrowaśki i ci rozum wróci

>>stresujesz się może? wiesz,gdyby było bardzo źle to by Cię nie wypuścili do domku, zaczekaj do jutra,jak będziesz się tak samo czuł,to zgłoś się do lekarza,trudno zapłacisz z braku ubezpieczenia ale zdrowie jest ważniejsze,wybierz się od razu do kardiologa i zdrowia zyczę

nie nie stresuje sie co do tego ze mnie wypuscili to wygladalo to tak>>> na oddzial kardio wyslala mnie karetka moja lekarka gdyz czestoskurczu dostalem jak bylem u niej w gabinecie...zrobila mi wtedy ekg, podala metocard i pilnowala rytm serca...na sor pielegniarki mnie olaly bo na ich ekg juz czestoskurcz przechodzil...a kardiolog co wyslal mnie do domu okazal sie mlodym lekarzem w trakcie specjalizacji...

"do maxa pewnie popisywałeś się swoją medycyną niekonwencjonalną to cie pognał ,żebyś do znachora polazł, proponuję jeszcze babkę znachorkę ,żeby ci krwi pijawkami upuściła , to może zmądrzejesz albo do pieca jak anielkę na 3 zdrowaśki i ci rozum wróci" To 1 to nie przykład medycyny niekonwencjonalnej al absurdu:P.A pijawki to mi nie pomogą bo jak je zastosuję to będę miał anemię:O.

"fdpiugiufrnginfdijgijnhngphnro nie nie stresuje sie co do tego ze mnie wypuscili to wygladalo to tak>>> na oddzial kardio wyslala mnie karetka moja lekarka gdyz czestoskurczu dostalem jak bylem u niej w gabinecie...zrobila mi wtedy ekg, podala metocard i pilnowala rytm serca...na sor pielegniarki mnie olaly bo na ich ekg juz czestoskurcz przechodzil...a kardiolog co wyslal mnie do domu okazal sie mlodym lekarzem w trakcie specjalizacji..." Nie jestem zdziwiony że olały:P.Byloby inaczej gdyb w nagrode za takie zachowanie każda dostała po 100 batów:D.Ja od dawna traktuję konowałów z rezerwą i zawsze zakładam że to łapówkarz,nieudacznik i wróg pacjenta:D.

Gość takie zawały to mam
3 dziennie. Poleż sobie, posłuchaj muzyki relaksacyjnej...

fakt ja tez nie ufam do konca lekarzom gdyz patrzac na medycyne to niejako wrozenei z fusów:) jak ten lek nie zadziala na to to nastepny bez patrzenia na konsekwencje dla innych organow... poza tym jesli nie zna sie na czym dokladnie polegaja procesy w organizmie jak mozna to leczyc??? w WIEKSZOSCI leczy sie a wlasciwie maskuje objawy:) badz co badz nie leczy a nawet blokuje niektore substancje tylko by obnizyc cisnienie a w innych organach tej substancji brak przez to dzialanie i zaczyna sie rodzic kolejna choroba.... fakt faktem farmacja w duzej mierze to kasa a leki leczac w cudzyslowiu jedno maja za zadanie powodowac inne choroby by pacjent pozniej dalej kupowal leki od koncernu na druga chorobe:) zamkniete kolo.... ale bog osadzi wszytskich...

takie zawały to mam 3 dziennie. Poleż sobie, posłuchaj muzyki relaksacyjnej... smiech wskazany zawsze ale twoje zdanie to drwina.... z moja sytuacja sercowa musze kazda taka sytuacje monitorowac....gdyz jakis czas temu podczas kolatania serca zrobiono mi test na enzymy sercowe i po 6h byl wzrost...wiec nie jest to smieszne w moim wieku umrzec...albo dozyc tylko 40...