Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lady angelique

ODCHUDZANIE DLA MŁODYCH DZIEWCZYN

Polecane posty

Siema. Postanowiłam założyć ten temat ponieważ zauwazylam, ze raczej na wszystkich forach przewazaja mężatki , kobiety po ciąży itd. A mi chodzi o to żeby realia przyblizyc do tych w jakich zyja młode dziewczyny (m.in. mieszkanie z rodzicami, nauka). Często my nie mamy możliwości np. przejść na diete Dukana, kapusciana czy glodowke bo rodzice nam nie pozwalają i już. Tak wiec dziewczyny POWYZEJ 16 LAT zapraszam na to forum Acha i żeby nie było, nie chce tutaj dziewczyn o wymiarach 175cm/40kg, które dalej się odchudzają. Pozdro

Wiec ja zaczne od siebie. 18lat/161cm-60kg moim celem nr. 1 jest 55kg. Na MŻ jestem od 34dni. Czasami biore slimex, wcześniej brałam meridie15 i ladnie schudłam;). Ach no i mieszkam z rodzicami wiec musze się podporzadkowac kuchni mojej mamy; jestem przed matura. Ktos chce się dolaczyc? Zapraszam.

temat jes o odchudzaniu,i slimex tez na odchudzanie...więc w czym masz problem????

Gość zakłopotana nastolatka
Szczerze mówiąc chętnie się przyłączę. Mam 165 wzrostu i 69 kg. chciałabym schudnąć chociaż do 60 i utrzymać wagę, tylko jak to zrobić, kiedy mama ciągle kupuje tyle słodkości i nie sposób ją przekonać, żeby tego nie robiła :-|

w tym ze jak chcesz zdobyc slimex to poszukaj w necie. jak ja tu wstawie jakies dane to mi usuna topik. peace. ewentualnie mozesz mi podac swojego maila to wysle ci namiary, ale ostrzegam ze mialam z tym facetem problemy:/ wiec go nie polecam.

no swietnie, w koncu ktos konkretny. zapraszam cie serdecznie ;) tez mam ten problem.. no i coz slodycze byly i beda wiec potrzebna tu tylko i wylacznie silna wola

no wiec ja wczoraj miałam troche podłamanie i strasznie duzo zladlam - szczegolnie musli crunch (strasznie je lubie). nie wiem co mnie napadlo. tak wiec na noc wzielam 5tab xenny i teraz latam do kibelka. oczywiscie dzisiaj juz nie jem nic slodkiego-a przynajmniej sprobuje. zawsze mi jest trudniej odchudzac jak siedze w domu sama, latwiej juz jak chodze do tej okropnej instutucji zwanej szkola.

Tylko że kiedy mam je pod ręką to nie potrafię się opanować. Kiedy byłam u siostry na wakacjach (w domu nie było nigdy nic słodkiego) schudłam przez miesiąc 7 kg... Więc niby jakaś wola jest, ale...

Gość W.I.K.I
hahaha załosna małolata ;]

Gość t128096
fajny temacik;) ale nie mieszcze sie w przedziale wiekowym:D

Gość chudziiiina już niedługo
Hej :) Ja też muszę schudnąć, mam 21 lat i nadal mieszkam z rodzicami, więc też nie za bardzo jest możliwość wprowadzenia swojej diety. Chyba, że jestem na uczelni to wtedy po prostu nie jem. Zaczęłam ABC, ale tylko dlatego, że ja na niczym innym nie schudnę...rozwaliłam sobie metabolizm i tylko restrykcyjna dieta na mnie zadziała. Powodzenia w zrzucaniu kilogramów :)

hej hej. i jak tam idzie? u mnie 59.3 pewnie po tym oczyszczajacym, bolesnym kibelku. ku przestrodze: nie radze brac 5tab xenny extra na raz. nieprzyjemne przezycie:D milej nocki

ach jeszcze dodam :p mam nadzieje ze jutro waga pokaze z przodu 58! MUSI! czas najwyzszy, koniec hustawki od 59 do 60!

witam w czwartkowy ranek. na sniadanko zjadlam 2 tosty razowego chleba, jogobelle light 80kcal i kawe zbozowa. a no i jeszcze czekoladke nie moglam sie oprzec ;) ale to rano wiec idzie w energie, nie boczki- tak sobie mowie :D teraz lece sie myc bo zaraz bede sie uczyc. no a przynajmniej porobie takie wrazenie. pzdr!

witam w czwartkowy ranek. na sniadanko zjadlam 2 tosty razowego chleba, jogobelle light 80kcal i kawe zbozowa. a no i jeszcze czekoladke nie moglam sie oprzec ;) ale to rano wiec idzie w energie, nie boczki- tak sobie mowie :D teraz lece sie myc bo zaraz bede sie uczyc. no a przynajmniej porobie takie wrazenie. pzdr!

wlasnie skonczylam zajecia. zastanawiam sie czy sobie nie zrobic musu jablkowego (taki przepis znalazlam) zeby sobie np do jogurtu albo chleba dodac.. co myslicie? moze zjadlabym tak ok 14.. wzielam dzisiaj slimex wiec nie mam apetytu ale nie lubie jak mi w brzuchu burczy :p

widze ze nikt nie chce sie przylaczyc :( .. no coz, bede zatem prowadzic monolog :D wczoraj waga pokazala az 60.6kg bodajze. troche popuscilam. ale zaczne takie odchudzanie na maxa po feriach, czyli juz w pon :/ milego popoludnia! :) ps. mus wyszedl pychotka

Moim zdaniem jeżeli jest się w młodym wieku, najbezpieczniej jest się udać po prostu do dietetyka. Np. w Klinice Diety Medlinea dietetyk określa dokładnie co jeść, trener co ćwiczyć, a jeżeli zajdzie potrzeba, to można tam skorzystać z usług psychologa. Przy takiej kompleksowej opiece na pewno uda się łatwiej schudnąć, a co najważniejsze - zdrowo.

nie no bez przesady;) mam 5kg nadwagi wiec sadze, ze psycholog jeszcze nie bd mi potrzebny. mam strasznie wielki brzuch jak w 9msc, to znak ze zbliza mi sie okres + ciagla ochota na CUKIER! dzis pogrzeszylam bo zjadlam 10 suchych gofrow (takie 3/4 serca:D, bo zabrzmialo niefajnie). no i czekoladki.. a i jeszcze przeterminowana activie (zauwazylam na wieku jak juz wyrzucalam!;d) fuu.. wiec znow mnie fajnie wyczyscilo wew ;( . ciekawe ile pokarze waga.. milej nocki ;)

Hej kochana, widzę, że mała wpadka, ale nie załamuj się, głowa go góry i będzie fajnie :) A jakie jesz jogurty? Owocowe? Mam dla ciebie radę, jeśli masz ochotę na jogurt to kupuj naturalne i dodaj sobie do niego łyżeczkę dżemu niskosłodzonego. Ja dodaję jeszcze czasem pestek słonecznika (ale z nimi trzeba uważać, bo mają dużo kalorii ;)) Ja na razie się nie ważę, bo dietkę odpuściłam na maksa i boję się wejść na wagę.

no to zapraszam :) jogurty jogobella light o roznych smakach. sa z aspartamem, wiec maja tylko 80kcal a smakuja jak te zwykle. tylko u mnie na osiedlu takie sa:) kiedys jadlam rozne 'polaczenia' np. gratka+jog nat 0%, activia + lyz miodu, maslanka+truskawki itd ale znudzilo mi sie to ciapkanie i przechowywanie w puszkach. a te jogurciki sa pycha. ja odpuszczam na ten weekend. jutro mam zamiar upiec ciasto i pewnie tez troche skosztuje ;p u mnie odchudzanie pelna para od pon + jakies cwiczenia ogarne :/