Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Minnie Mouse

Odstawiam tabletki po 12 latach..

Polecane posty

Gość Minnie Mouse
Smrodku- ostawiam od marca. Mam nadzieje ze temat sie utrzyma i bede mogla pisac co sie ze mna dzieje. Nie ukrywam ze ciesze sie ze je odstawiam, mam nadzieje ze wroci mi libido, skoncza hustawki nastrojow

Gość Minnie Mouse
Dori9 - nie martw sie, 3 mies staran to bardzo malo, na pewno wkrotce zaciazysz

Gość Panikara jakich mało
Moja siostra zaszła podczas brania tabletek - zapomniała wziąć jednej i nie myślała że tak od razu zajdzie jak tylko jednej zapomniała :D

Gość huahuahua
Ja brałam ponad 8 lat Stediril i w tej chwili mam 1,5 roczne bliźniaki :)

Gość Minnie Mouse
Panikara jakich malo- gratulacje z powodu dzidzi:D

Gość smrodek
oj hustawki sie skoncza!! :D mi juz po 2 mies od odstawienia ulzylo :) jednak cera, wlosy... przez 4 mies wykupilam wszelkie specyfiki, nic nie pomagalo, wiec zaczelam znow brac... cere zawsze (naweet przed) mialam gladka, po odstawieniu same ropne wulkany na czole, cera przetluszczala sie tak, ze co pol h musialam sie DOSŁOWNIE wycierac, to samo z włosami, na dodatek strasznie wypadały - musiałam je ściąć... gdybym po jakims czasie widziala poprawę to bym przecierpiala, ae mimo specyfikow poprawy nie bylo wiec zaczelam znow brac... i nie przestane az bede zaczynala powoli myslec o dziecku

Gość Minnie Mouse
Huhahuha- ale fajnie, pelna chata, pewnie wesolo teraz macie:)

Gość huahuahua
aaa ja odstawiałam zanim zakiełkowała myśl o dziecku, po prostu czułam, że mój organizm męczy się na tabletkach, byłam fizycznie i psychicznie zmęczona.

Gość huahuahua
Wesoło, wesoło :) A do tabletek wróciłam parę miesięcy temu, niestety nie mam okresu - tzn. okres trwa 1 góra 2 dni i jest bardzo skąpy, widocznie taka moja uroda.

Gość Minnie Mouse
Smrodku - ponoc na wlosy i ich wypadanie wspaniala jest cebula. Tak mowi moja mama, jem surowa cebulke na kanapkach i kurcze malo wlosow mi wypada. Nie wiem czy to to ale sprobowac mozna. Poczytaj rowniez o minoxidil 15...

Gość dori9
smrodku-moze dla ciebie 3 cykle to nic,ale dlamnie to juz znaczy ze cos jest nietak.Gin powiedzial ze powinnam juz w 1 cyklu zajsc a tu nic.Pierwsze dziecko udalo sie za pierwszym podejsciem,a teraz?panikara jakich malo-bralam tez caly czas regulon

Gość smrodek
ja z kolei bardziej sie meczylam po odstawiniu niz na tabletkach... i teraz gdy znow biore tez mam mniej obfite, krotrze okresy, tak z 3 dni, do tego przychodza w 5 dni po ostatniej tabl, a nie 3, jak wczesniej

Gość smrodek
dori ale to naprawde nic, widocznie sie nie wstrzeliliscie, badz wlasnie strzelaliscie za duzo :d a im bardziej sie stresujesz czy "teraz zaszlas" tym mniejsze prawdopodobienstwo ze tak jest... stres to najgorszy wrog ciazy....

Gość Minnie Mouse
Huhahua - super:) widzisz mam tak jak Ty po prostu jestem zmeczona tabsami. A to ze masz skape miesiaczki, to przez tabletki.

Gość Minnie Mouse
Dori9 - Twoj gin przesadza, wcale nie znaczy ze powinnas zajsc w ciaze w pierszym cyklu. Organizm to nie maszyna. A stres, tak jak mowi Smrodek, jest wrogiem ciazy. Bedzie dobrze tylko wyluzuj. I bierz kwas foliowy

Gość dori9
kwas foliowy biore odkad odstawilam tabsy,i macie racje zabardzo sie stresuje tym.Moim skutkiem ubocznym odstawienia tabsow jest to ze wyskakuja mi straszne krosty na glowie,dobrze ze ich niewidac,a plusem ze wkoncu zaczynam chudnac a powiem wam ze apetyt mam straszny jem co popadnie..

Gość Minnie Mouse
Dori9 - o kurcze teraz mnie przestraszylas ze chudniesz, bo ja na tabsach chce przystc a srednio mi wychodzi. Choc apetyt mam. Ale nie jem miesa wiec to moze to. Mialas humory na tabletkach?

Gość oj,,,,,,,.....
ja brałam tabletki ok 7 lat.m.in cilest,novynette,logest,tri minulet.przez osotani rok używałam nova ring.odstawiłam zabezpieczenia hormonalne w lutym 2010r.do listopada używaliśmy prezerwatyw.w listopadzie przestalismy się zabezpieczać,a w styczniu miesiączka już nie przyszła.tak więc zaszłam w 2 cyklu starań.a mam 28 lat. p.s po odstawieniu nie miałam żadnych skutków ubocznych tj pryszczy,włosy ok,nie utyłam,nie schudłam.generalnie dobrze toleroałam tabsy,tylko logest brałam 3 mies bo mi nie pasowały-inne żadbych skutków ubocznych. pozdrawiam.

Gość Minnie Mouse
Oj- to wspaniale:):) Co to nova ring? Dziewczyny pogadajmy tez jak sie najlepiej zabezpieczyc przed ciaza niehormonalnie

Gość martolinka86
Witajcie dziewczyny! ja jestem w 15 dniu cyklu po odstawieniu tabsów, brałam prawie 7 lat logest bez przerwy. I tak jak pisał smrodek wyskakują mi pryszcze na czole:( nie jest ich duzo, ale wyskoczy jeden olbrzymi, ktory strasznie boli i nie można go wycisnąć:/ Poza tym rozdwajają mi się paznokcie i mam lekki łupież, a nigdy wcześniej nie miałam. Nie pomyślałam, że to może mieć coś wspólnego z odstawieniem dopóki nie przeczytałam waszych wypowiedzi...:/ Mam nadzieję, że przejdzie szybko. Poza tym nic nie zauważyłam, ginekolog mi powiedział, że od pierwszego cyklu mozna się starać i mam się zgłosić jeśli byłyby problemy z zajściem przez rok, więc jak sie w ciągu trzech miesięcy nie zajdzie to nic złego, z zajściem mają problemy nie tylko kobitki po tabsach, tym bardziej jak się o tym ciągle myśli... Ja chciałabym zajść, mierzę temperaturę, obserwuję sluz i chyba jeszcze nie miałam owulacji, a mija 15 dzień, wydaje mi się że to przez ciągłe myślenie właśnie...:(

Gość Panikara jakich mało
A dziękuję :) Ja nie znam lepszej metody niż tabletki. Czułam się po nich dobrze (dopiero po ich odstawieniu zauważyłam jak mi zmniejszały libido ;) ) i mimo kłopotów z hormonami po ich odstawieniu chyba zdecyduję się na tabletki raz jeszcze

Gość Minnie Mouse
Martolinka - powodzenia:) Widze ze nuva ring jest hormonalny:( czyli odpada Dzieewczyny jak sie zabezpieczac niehormonalnie? Powiedzcie czy jesli bede spala z facetem w kondomie a bedzie konczyl poza mna to bedzie to dobry sposob na antykoncepcje? Co o tym myslicie?

Gość virolex
ja brałam 11 lat, zaszłam w ciążę zaraz po odstawieniu teraz jestem 2 lata po porodzie, chciałam znowu brac tabl. ale już mi nie służą, źle się czuję , nie wiem co się stało

Gość prawie 3
ja brałam 10 lat głownie yasmin, harmonet, zaszłam w ciaze w 2 cyklu po odstawieniu ;) teraz znów biorę yasminelle... ;) powodzenia ;)

Gość Minnie Mouse
Gratulacje dziewczyny! :) W takim razie co, radzicie zeby nie przestawac brac tabletek, zeby przestac je brac kiedy bede chciala zasc w ciaze? Bo ogolnie tabsy mi sluza, tylko ze biore je tyle lat :(

Gość Martolinka86
ja bym nie odstawiała, sama chciałam zrobić 3 miesiące przerwy przed starankami, ale ginekolog mi powiedział, że mamy od razu działać, nigdzie nie jest napisane, że trzeba robić przerwę, ludzie sami sobie to wymyslają... tylko kazał mi brać folik 1-3miesiące

Gość Minnie Mouse
No wlasnie..moja gin tez mowi mi ze to bzdury z tym odstawianiem ..mimo wszystko martwi mnie ze lekarze w Polsce mowia ze trzeba robic przerwy, mojej kolezance kazal zrobilc przerwe gin w Polsce wlasnie rok, po 16 latach brania tabletek