Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokardka1993

soczewki - gryzienie, kłucie i ból. POMOCY

Polecane posty

Gość kokardka1993

Witam. to moja druga para soczewek miesięcznych. Poprzednie to Horieny, które były bezproblemowe, jednak zamieniłam je na Air Optixy o2 ze względu na bardziej oddychający materiał. I tu zaczyna się problem. Wczoraj, zaraz po kupnie soczewek chciałam je przetestować. Oczy były trochę zmęczone no i odczuwałam dyskomfort z postaci wrażenia czegoś w oczach. Zdjęłam je. Wyspałam się porządnie, żeby oczy wypoczęły. I dziś rano założyłam. Lewo oko wszystko w porządku, tylko prawe mnie niemiłosiernie kłuło. Wytrzymałam 2 godziny i zdjęłam Miałam wrażenie napuchnietej gałki. nie wiem, co się dzieje. Dlaczego lewe oko "akceptuje" soczewkę, a prawe nie? Sprawdziłam czy to wina soczewki czy oka i włożyłam do lewego. Działo się to samo, co z prawym. Więc to coś z soczewką chyba. A teraz około 4 godziny po wyjęciu soczewek mam wrażenie, jakbym miała coś pod powieką w prawym oku. Jednak jak patrzę, to nic nie widać. Czy ktoś tak miał? Może to suche oko, ale tylko prawe?

moze jakies uszkodzenie soczewki, moze cos sie w nia wbilo i lekko uszkodzilo Ci rogowke? mi na to wyglada...

Gość umpa-umpa
a czy soczewka nie zostala przekrecona na "lewa" strone?

Gość kazujoszi funaki
ja mialam cos takiego i okazalo sie, ze soczewka byla lekko uszkodzona. Bolalo, oko mi lzawilo niemilosiernie, nie moglam swobodnie mrugac

Gość kokardka1993
nie, sprawdzałam 3 razy, czy jest na właściwej stronie. kazujoszi funaki - no własnie coś takiego mam, jak soczewka jest na oku! mówisz, ze uszkodzona? być może, spróbuję wyjąć nową. taajasne - uszkodzona rogówka? czy to coś poważnego?

Gość spróbuj nowej soczewki
też mi się zdarzayło coś takiego, dodam, ze używam soczewek tej samej firmy (zdarzyło się to raz na kilka lat noszenia) ale może spróbuj jutro, daj dziś odpocząc oku, bo jest podrażnione

Gość kokardka1993
jutro podejmę nową próbę asymilacji z soczewką. oby owocną. bardzo dziękuję za odpowiedzi :)

Gość kokardka1993
faktycznie, coś było z soczewką. nowa jest ok ^^