Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze sie ktos wypowie

Chodzilyscie na lewe zwolnienia?

Polecane posty

jak wyzej. Macie z tym jakies doswiadczenia?

Gość nananannanana
tzn ? chodzi ci o symulacje?

Gość misia1111111111111111111111
nie

chodzi mi, ze np. zaszlyscie w ciaze i szlyscie sobie na l4 mimo, ze nie bylo takiej potrzeby jesli chodzi o zdrowie

Gość pipuuuuuuussssiiiaaa
ja jestem od poczatku ciazy na l4 mimo ze nie było do tego zadnych przeciwskazan chodze do lekarki prywatnie wiec z wypisem l4 nie ma problemu, i niech mi zadna nie pierdoli ze jestem leser czy cos w tym rodzaju, pracodawca mi nie przedluzyl umowy bo tak byla skonstruowana i robił mnie na wypłacie non stop wiec nawet w panstwowej inspekcji pracy poradzili mi bym poszla na l4 i baaardzoooo dobrze

zadna nie chce sie przyznac:P

Gość jak??????????
wg. mnie nie ma czegoś takiego jak lewe l4 w ciazy, jesli kobieta nie czuje się na siłach by pracowac w tym okresie to ma do tego pełne prawo. Tak, to nie jest choroba, ale bardzo odmienny stan przez który raz kobieta czuje sie dobrze, a raz okropnie. Pracodawca chyba woli l4 niz sytuacje kiedy pracownica raz przychodzi do pracy a na drugi dzien juz nie bo nie jest wstanie.

Gość maja kaja 34
JA OD POCZATKU BYLAM NA ZWOLNIENIU, PRACUJE W BANKU WIEC PENSJA LADNA MI CO MIESIAC WPADALA ZA SIEDZENIE W DOMU. A W PRAKTYCE UMAWIALAM SIE ZE ZNAJOMYMI, PRACOWALAM W DOMU.. WIEC DODATKOWE PIENIADZE BYLY.. W SUMIE WPADALO 4 TYS CO MIESIAC :p :p

aha. No moze jeszcze ktos napisze

Gość basiamajasia
Ja od 3 miesiaca ciązy byłam na zwolnieniu... mimo , że bardzo chciałam pracowac ... bo z nudów w domu można skisnąć. W moim przypadku chodziło o prace w stresie ... przy komputerze 8 godzin... pracuje w firmie windykacyjnej. Lekarz nie dopuszczał mnie do pracy w pełnym wymiarze... z racji bólow kręgosłupa i brzucha... i złego samopoczucia połaczonego z bolem głowym ... To było spowodowane trybem pracy.. Niestety pracodawca nie mogł mi zapewnic zajęcia zastępczego na połowe dniowki .. wiec nie mogłam pracowac. Dodam ze pracodawca ma obowiazek cięzarnej zapewnic warunki do pracy np. poprzez zapewnienie zajecia zastępczego ... moj pracodawca natomiast wolał abym byla na zwolnieniu...

Gość moja kolezanke w pracy
sami poprosili o wzięcie szybko l4. Pracje w gabinecie rehabilitacyjnym, głównie masuje, Szybko nie nadawalaby się do pracy. Powiedzieli, ze wolą odrazu kogoś znaleźć na czas jej nieobecności.

Mi doktor bardzo chętnie chciała wypisać zwolnienie ,na każdej wizycie się mnie pytała ale ja nie brałam i tak codziennie nie pracowałam ,syn był w szkole mąż na granicą a ja na tym zwolnieniu bym się zanudziła sama w domu do końca ciąży pracowałam tylko nocki odpuszczałam pod koniec .