Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 2324354765785

PYTANIE DO WŁAŚCIELI PSÓW

Polecane posty

Gość 2324354765785

Kiedy odbywają się coroczne szczepienia psa? I czy podczas jednej wizyty mozna zrobic te 3 wymagane szczepionki (nosówka,wścieklizna i cos jeszcze) oraz oraz odrazu odrobaczyc psa?

Gość przerwij to jak najszybciej
U mnie było jakieś 2 tyg. temu:)

Gość 2324354765785
a cena ?

po prostu idziesz do weterynarza i szczepisz psa kiedy tylko masz na to ochotę /systematycznie raz do roku

Gość odrobacza sie przed
szczepieniem, szczepi sie dopiero jak pies nie ma robali. Jesli podczas jednej wizyty wet bedzie chcial zarowno szczepic jak i odrobaczac to uciekaj, bo to dupa nie weterynarz.

najlepiej zaszczepic od razu na wszystko. Wscieklizna, nosówka i parwowiroza. Ja dodatkowo szczepie kompleksową szczepiuonka p/żółtaczce i czemuś tam jeszcze. Mozna tez odrobaczyc. Psy szczepi sie co roku.

Gość 2324354765785
mi sie zdawało ze marzec albo kwiecien to miesiace szczepienia psów

Tak kiedyś bywało - masowe wiosenne akcje szczepienia psów. Teraz indywidualnie pilnuje się tego, czyli właśnie idziesz i szczepisz. Cena zależy od lecznicy. Za komplet szczepionek w ubiegłym roku 90 zł zapłaciłam.

Gość rokkk
Ja tylko 50 zł ;). Ale to zależy od lecznicy. Poza tym, wydaje mi się, że psy powinno się odrobaczać jakiś czas przed planowanym szczepieniem. Nie pamiętam już, czy to był 1 dzień, czy tydzień.. Na pewno - nie w ten sam dzień. Co do tych wszystkich szczepionek naraz - to zależy.. Jeśli to jest starszy pies, to możesz kupić komplet szczepionek: na wściekliznę + inne zakaźne. Jeśli to jest szczeniak i to będzie jego pierwsze szczepienie, to tu sprawa wygląda trochę inaczej..