Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość psiarka

Zawsze bardziej przejmuje sie losem biednych zwierzat niz ludzi:(

Polecane posty

Gość psiarka

Czy to normalne? Nie wiem czemu, ale zawsze jak ogladam jakis reportaz, film, czytam jakis artykul o krzywdzeniu zwierzat to strasznie chce mi sie plakac i serce mi sie kraje:( Nie czuje tego, w stosunku do ludzi.

nie wiem, czy to normalne, ale ja mam tak samo myślę, że wynika to z przeświadczenia, że człowiekowi zawsze ktoś pomoże, a zwierzęciu nikt :( i jeszcze z tego, ze cierpienie ludzi często jest zawinione przez nich samych albo innych ludzi, a zwierzęta są zupełnie niewinne i cierpią przez ludzi najczęściej

bardzo lubie zwierzęta - skowyry zwłaszcza. pity są wspaniałe jak się tną, jak walczą i się zagryzają. full power :)

Gość sddasdfafsF
powinni uspic wszystkie psy i koty bezdomne. bylby spokoj, a marnotrawione pieniadze moglyby isc np na domy dziecka.

Gość nienawidze ludzi
ja mam to samo

Gość mmnnio
bo w szkole dzieci uczą żeby szanowały swoje jedzenie

Gość lhooq
mam tak samo. zwierzeta sa wiecej warte niz ludzie ;)

Gość ;)).
to normalne, ludzie w wiekszości to chciwe chamy, tylko pieniadze pieniadze, zabic potrafia dla pieniedzy. zwierzęta są wiecej warte....

Gość gfntyej
ludzie maja wiekszy wplyw na swoje zycie i moga je sobie spieprzyc na wlasne zyczenie, a taki np. pies ma pana swira, ktory robi mu bog wie co a pies nie ucieknie bo albo nie moze albo go 'kocha'...

Gość kirkikiu
ja też tak mam . ale jak oglądam reportaże o ludziach pokrzywdzonych przez los to też mi ich żal. jednak zwierzęta jakoś bardziej mnie ruszają.

Gość to i ja zadam male pytanko m.
Normalne, nie przejmuj sie. Dzieje sie tak dlatego ze mas zswiadomosc ze ludzie potrafia sie obronic sami, wiedza ze ktos ich krzywdzi i sa w stanie zareagowac. Zawsze maja prawo zwrocic sie o pomoc i zawsze powiedziec ze jest im zle, ze ktos ich krzywdzi. Zawsze ktos im pomoze, zawsze moga liczyc na pomoc innych, rodziny. A zwierzeta niestety nie rozumieja ze ktos jest zly i dlaczego je krzywdzi. Ludzie sa nie czuli i wiekszosc macha reka e to tylko pies, e to tylko kot. robia swiadomie krzywde zwierzeta i nie ponosza za to kary. Zwierzeta nie maja do kogo zwrocic sie o pomoc, nie moga nikomu powiedziec ze ktos je krzywdzi. Wracaja zawsze do krzywdziciela. Pamietam reportaz o psie ktorego wlasciciel ogluszyl lopata i zakopal zywce. Pies zdolal sie wygrzeba i wrocil do swojego oprawcy. Dzieki ludziom dobrej woli piesek zostal odebrany wlascicielowi. Staraj sie zawsze reagowac na ich krzywde, one tez czuja, kochaja i boja sie tak samo jak my a nawet bardziej. Bo tak naprawde nie wiedza dlaczego ten "kochany pan" go bije, wyrzuca na mroz albo okalecza.

Gość to i ja zadam male pytanko m.
zwierzeta tak samo jak dzieci sa bezbronne i dlatego krzywda jednych jak i drugich najbardziej mnie boli. Oczywiscie zawsze staram sie pomagac kazdemu kto tego potrzebuje ale wiem ze zwierzeta nie potrafia sie upomniec o ta pomoc, ludzia sie wydaje ze moga robic z nimi co im sie podoba bo to ich wlasnosc. Ale tak nie jest i nie nawidze wszystkich oprawcow zwierzat. jestem bardzo wdzieczna UWADZE ze ostatnimi czasy tak bardzo naglosnil przejawy przemocy wobec zwierzat.