Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ameleonka

Kto się zna na prawie?

Polecane posty

Gość ameleonka

Sprawa wygląda tak, skończyła mi się umowa o pracę. 4 dni po tym zachorowałam Lekarz wypisał mi zwolnienie i poprosił o nip byłego pracodawcy. Lekarz mi wypisał zwolnienie na dwa tygodnie i komu ja mam je zanieść. Zusowi czy byłemu pracodawcy? Dodam, że jest zwolnienie dwutygodniowe, które będzie najprawdopodobniej przedłużone, po jest to problem kardiologiczny. Czy mam zanieść teraz jedno zwolnienie dopiero po miesiącu?

Gość ameleonka
Czy dopiero po miesiącu zanieść zwolnienia jeżeli będzie ich więcej? Czy to pierwsze od razu zanosić?

Gość zwolnienie trzeba dostarczyć
w ciągu 3 dni... ale komu to nie wiem:) Jeśli już nie pracujesz, to raczej do ZUS trzeba wysłać poleconym

Gość xxxxxxxxxxxxxxxxxx......xxxxxx
Wpisał NIP poprzedniego pracodawcy, bo ubezpieczenie obowiązuje przez miesiąc od ustania stosunku pracy. A jak później, to już nie wiem...

Gość nie banga
w dupe se wsadz

Gość zwolnienie trzeba dostarczyć
a po miesiącu to juz nikt ci nie będzie płacił jeśli nie zaczniesz pracować. Ponadto za leczenie będziesz płacić jeśli dobrowolnie się nie ubezpieczysz

po ustaniu pracy płaci zus i jemu dostarcza sie zwolnienie.Oni powiedza co i jak dalej.Mozesz chorowac i zus zapłaci.Najwyzej wezwa na komisje do weryfikacji.Po pół roku komisja o zasilek-swiadczenie rehabilitacyjne.Trzeba zlozyc wniosek