Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obiaddoowa

obiad za 17zł - jakieś pomysły?

Polecane posty

Gość obiaddoowa

dla 3 osób..

Gość jgytedrx
pierogi ruskie

Gość xyz261
mielone w sosie koperkowym, z ziemniakami plus buraczki mniam

Gość ncilqbUIBV
Makaron (na przykład pełnoziarnisty) ze szpinakiem, cebulką, czosnkiem (ewentualnie fetą). Pyyyycha!

Gość maniananext
zrób ruskie ,za te 17 złoty będziesz ich miała na dwa dni

Gość a może zrób
spaghetti

łazanki, naleśniki,jakaś zupa,spagettki,ryż z warzywami,leczo z warzyw z paczki mieszanka azjatycka i kiełbasy,omlety,mielone,zapiekanka ziemniaczana lub makaronowa,gulasz z mortadeli,kurczak,leniwe pierogi dużo można wymyślić

Gość obiaddoowa
nie umiem zrobić pierogów :P mielone no to wydam 10zł na mięso mielone.. 7zł wystarczy na reszte? makaron dobry pomysl, ale szpinaku nie cierpie kurcze juz sama nie wiem..

ziemniaki z cebulką i maślanka,albo jajko sadzone, albo w sosie koperkowym-uwielbiam

7zł na ziemniaki starczy i na buraczki,albo jakąś inną suróweczkę

Gość obiaddoowa
w lodowce nie mam praktycznie nic.. mam maslo, musztarde.. i serek topiony. podoba mi się pomysł ze spagetti.. ale co dokladnie kupić? na gotowe sosy szkoda kasy, a nie robilam nigdy od podstaw.. makaron 3zł mięsko mielone ok 10zł za 4zł da rade zrobić sos? najwyżej zrobie bez mięsa, ale jak to wtedy zrobić i co kupic?

Gość to proste, prawie kazdy obiad
sie da za tyle zrobic. miesko, np. karkowka 100g x 12zl/kg = 1,2zl ziemniaki 150g x 2zl/kg = 30gr jakies warzywa = gora 3zl na osobe to jest na jedną osobę! kiedys wyliczalam ile kosztuja obiady moje... nigdy nie wyszlo wiecej jak 8zl/osoba, chyba, że naprawde byly to wykwintne dania PS mozesz gotowac geste, pozywne zupy np.: podsmazasz cebulke z boczkiem, na masle, dajesz make, robisz zasmazke. W garnku robisz wywar z czego tam chcesz (grzyby na grzybowa, jarzyny na jarzynowa itp), łączysz to i dajesz smietane. Gęste, pyszne, pozywne

Gość jhgfdsxz
jajko sadzone ziemniaki z cebulką fasolka szparagowa maślanka

Gość obiaddoowa
no ale w tym trzeba uwzglednic doroslego chlopa i dorastajacego nastolatka. potrafia zjesc ;) takze ja sie ubieram i lece do sklepu. dzieki :)

Gość Vitalianka
głupio się przyznać ale ja ostatnio w ramach obiadów kupuje wyjścia do reatauracji na zakupach grupowych. ostatnio na wykupto.pl mieli wyjście do restauracji dla 4 osób za 99 zł. wychodziło po 25 na głowe. teraz myśle,że zrobie tak impreze urodzinową .zaproszę wszytskich do restauracji i nie będę się męcżyćw domu.a koszt porównywalny

Gość ihaaaaaaaaaa
spagetti jest tanie i syte oraz spokojnie ci starczy

Gość a ja polecę ci
mój ulubiony biedaobiadek ;-) na 3 osoby potrzebujesz opakowanie makaronu (najlepiej pełnoziarnistego), 1 cebuli, kilka ząbków czosnku, 5 pieczarek, z 6 pomidorów, papryczkę chili, trochę sera do posypania, łyżkę oliwy (no, ewentualnie oleju) oraz przypraw: soli, pieprzu i ziół prowansalskich (oczywiście najlepsze są te świeże, ale z torebki też dają radę). Na dużej patelni na oliwie podsmażam cebulę, pieczarki i czosnek.Doprawiam ODROBINĄ soli i pieprzu. Pomidory nacinam z góry w krzyżyk, zalewam ugotowaną gorącą wodą i obieram ze skórki. "Wydłubuję" z nich gniazda nasienne (to mokre w środku), żeby sos nie był zbyt wodnisty). Kroję chili w małe paseczki (ja lubię ten makaron na bardzo ostro, więc zostawiam pestki. Jeżeli nie lubisz bardzo ostrych dań, wyrzuc pestki). Gdy cebula już się przysmaży (ja lubię taką prawie czarną :-D ), dodaję pokrojone w kostkę pomidory i chili. Przyprawiam solą, pieprzem i nie szczędzę ziół ;-)Smażę przez chwilę. Gotuję makaron al dente, polewam sosem i posypuję startym żółtym serem. Pyszności :-P

Gość kremikowaty
kup 2 słoiki gołąbków/pulpetów z biedronki za 3,50 zł + bochenek chleba 7 zł + 1,80 = 8,80 zł i będziecie najedzeni do syta, a świnka skarbonka też odczuje :)

Gość obiaddoowa
dziekuje slicznie wszystkim. przepisy się przydadzą w przyszłości, bo wlasnie zakupiłam produkty na spagetti. zapracilam prawie równo 17zł uf :)

Gość gość
podbijam

Gość gość
Wiesz co, powiem tak, ja to kupuję czasem obiady nawet za mniej niż 17 zł. Zabieram dziecko i idziemy sobie zjeść coś smacznego do baru mlecznego kijowska. Ja kupuję sobie zupkę, jemu drugie danie i naprawdę pojadamy. To fajny bar, nieopodal dworca wschodniego, z miłą obsługą i domowa kuchnią

Gość gość
Makaron penne, szpinak moze byc mrozony, oraz ser typu mój ulubiony. Pyszne danie :) Spaghetti ala bolognese po mojemu: Mieso mielone, cebula, marchewka, pomidory w puszce, czosnek - zrobic sos plus makaron spaghetti. Nastepnia tania opcja to nalesniki z bialym serem na slodko :) Pizza domowa: mąka, droze, sol oraz woda a do tego sos pomidorowy i co kto lubi z dodatkow :) Kazda zupa wyjdzie cie tez tanio, warzywna, ogórkowa, pomidorowa, polewka. Pieczone ziemniaki bądź frytki z super sosem. grzanki- pieczywo, warzywa typu cebula pomidor, ser i do piekarnika :) No i kiełbasa z piekarnika badz patelni, jesli ktos je to mysle ze tez by sie sprawdzilo. Schabowy ziemniaki i mizeria. 3 schaby to koszt okolo 6 zl, ziemniaki tanie ogorek z 2 zl i smietana :)