Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elka nnn

Jak upiec ziemniaki w folii ?

Polecane posty

Gość Elka nnn

Chcę upiec ziemniaki w folii alum. w piekarniku. Dajcie kilka wskazówek co zrobić ,żeby wyszły pyszne :-) Czy obgotować je wcześniej ? Doprawić czymś ? I w końcu jak długo piec w piekarniku ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja robie tak; czyszcze obieram ;) nacinam jak na frytki ale nie do konca :) w tr naciecia wkladam maslo ziolowe badz czosnkowe wlasnej roboty owijam w folie i do piekarnika :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość alutka*
Muszą pyszne być! Kaciaa dzięki za podpowiedź!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
prosze :) a maselko tot ak kupuje swieze maslo na bazarku od wsiowej pani ;) w domu czekam az bedzie cieple mieszam z drobno posiekanym czosnkiem sola ziolowa i paoryka ostra inne wersje cebula drobniutko posiekany boczek szczypiorek sol pieprz czosnek szczypiorek bazylia oregano ziola prowansalskie estragon czaber :) a ile pieke zabijcie mnie nie wiem ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a jak bedziesz miec mlode iemniaczki to mozna tak na patyk ( taki jak do szaszlykow ) nabijasz mlode ziemniaki moga byc w skorce poprzednio umyte :) pomidorek koktajlowy swieza mieta badz trawa cyutrynowa ;) rewelacyjne z sosem tzatziki/ lub czosnkowym lub z salatka z serem typu feta :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość alutka*
Wielkie dzięki! :) Na co dzień nie jem ziemniaków (wieczna walka o linię!) więc takie zapiekane w folii mogę traktować jako wyjątkowy przysmak. A jak się rodzina ucieszy! :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość alutka*
A i na szaszłyki z młodych pora przyjdzie. :):)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość alutka*
Tylko powiedz mi, gdzie trawę cytrynową kupujesz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wczoraj jedna kochana kafeterianka podala mi linka na allegro bo u mnie nie widzialam nigdzie w miscie choc dzis jeszcze zajrze w jedno miejsce ostatnia nadzieja ze tam bedzie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość alutka*
Weszłam na allegro i jest. :) Jeszcze popytam u siebie w sklepach zielarskich, może będą mieli.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ciesze sie ze moglam pomoc :) wlasnie szaleje na ogolnym na dwoch tematach i zaczelo sie jechanie mnie :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość alutka*
Iść z odsieczą? ;);)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość alutka*
:D a daj linka, poczytam w czym rzecz :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wejdz na ogolna i sa dwa tematy przyjecie dla tesciowej wegetarianki :) cos mi sie skopalo i linka wkleic nie moge :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość alutka*
:):)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Elka nnn
Dziewczyny dziękuję za wskazówki :-) Wiadomo jakie teraz są ziemniaki, czy powinnam je przed pieczeniem w folii obgotować tak ze 20 min? Chcę je upiec przekrojone na pół i(ze skórką) podam je z twarożkiem. Jak długo muszę je piec w piekarniku i w ilu stopniach ? (ziemniaki średnie, wielkości 2 jajek) I jeszcze mam pytanie czy ważne jest ,którą stroną folii zawijam ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jak nie podgotujesz pieczesz dluzej w 22 stopniach musisz zagladac na pewno wiecej niz pol godziny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Elka nnn
Dziękuję Kaciaa :-) Chciałabym,żeby ziemniaki podpiekły się trochę i w smaku,żeby przypominały te z ogniska z dziecięcych lat ;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja zazwyczaj robiłam tak, że myłam dokładnie ziemniaki, owijałam w folię i siup na 200stopni na godzinę :) Zawsze były pycha, nigdy nie gotowałam dodatkowo. Jak już są upieczone w mudnurkach w miseczce można podać śmietanę, jogurt grecki (polecam!), twarożek ze szczypiorkiem lub popijać kefirem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Elka nnn
Dziewczyny dzisiaj je robiłam, smakowały fantastycznie :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×