Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co zrobic jutro

Poradzcie mi

Polecane posty

Gość nie wiem co zrobic jutro

Bo ja juz nie mam pomyslow...dajcie jakies przepisy na jutrzejszy obiad :)

Ostatni patent kucharski mojego faceta: Ze dwie czerwone cebule Puszka kukurydzy Trochę mięsa mielonego Ugotowany makaron Sos barbecue (my kupujemy z Pudliszek za 10 zł litrową butlę, jest na kilka razy) Uważam, że można też dodać puszkę czerwonej fasoli ale mój nie lubi. Normalnie robimy jak spagetti - na oleju podsmażamy cebulę i mięso, dorzucamy kukurydzę, dodajemy makaron żeby złapał temperaturę, jak jest gorący to wlewamy sos. Ilość ciężko określić - do smaku po prostu. Dla nas smak sosu bbq jest zbyt intensywny i go troszkę rozcieńczamy wodą. Przyprawy i gotowe. Mówimy na to "Spagetti americana". Ostatnio praktycznie tylko to jemy :)

Gość nie martw sie przyzwyczaisz
OO fajny przepis, dzieki :) Kto jeszcze cos podpowie na sobote? :)

Jutro piatek: Paluszki rybne sos z paczki czyba ze zapalany z maki umiesz Ziemniaki surowka No i ziemniaki- maga byc tez fryty wtedy bez sosu Filety sledziowe solone wymoczyc Cebulka Pieprz Smietana Ugotowane ziemniaki Jajka na twardo Maka upalona na pateli dorzucona do osolonego wrzatku, maly sloiczek musztrady i smietana, ewent.cukier- sos musztardowy ma wyjsc Ugotowane ziemniaki Dosyc szybkie obiadki i mysle, ze proste.

My lubimy generalnie wszystko :), nawet moj 1,5 roczny synus, ale mi juz po prostu repertuar sie konczy, wiec piszcie kochane piszcie :)

To ja pisalam, autorka tematu :)

Szybko i pysznie Do miski z ugotowanym ryzem (1 woreczek starczy) wbij jajko,albo 2,daj lyzke kopiasta maki i porzadnie wybeltaj.Usmaz na patelni jak nalesnik,potem posmaruj przecierem jablkowym,posyp cynamonem i szamaj.Ja lubie w sobote taki lekki obiadek zjesc z mezem

Gość o kurcze ale syf
Ludzie co wy jecie same puszki mrożonki i półprodukty. To maj być domowe obiady. Przecież to to samo jak byście poszli na fast fooda .

Gość o kurcze ale syf
o dla dziecka to jak znalazł

Zupka pieczarkowa 2 serki topione smietankowe 250 dag pieczarek jedna duza cebula natka pietruszki 2 marchewki Cebula i pietruszke siekasz ,trzesz marchew i kroisz pieczarki. Do gotujacej sie wody (ok 2 litry) wrzucasz dwa serki topione ,mieszasz do rozpuszczenia ,nastepnie podsmazasz reszte na patelni razem ,dodajesz do wody z serkami,gotujesz przyprawiasz sola,vegeta lekko i pieprzem..Smacznego :)

Gość onnaaaa
Pyszny obiad na piątek: Makaron kokardki (kolorowy) z Lubelli. Brokuły dzielisz na różyczki i lekko gotujesz. Osuszasz i do garnuszka. Zalewasz śmietaną z nutką czosnku. Chwilę gotujesz i zalewasz makaron. Mieszasz wszystko i na talerz. Zdrowe i kolorowe :)