Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozmiarówka

czy rozmiar 56 nie za mały??? na noworodka???

Polecane posty

Gość rozmiarówka

mam pytanie,oczekujemy swojego pierwszego dziecka zrobiłam już wyprawke i na początek kupiłam śpiochy i kaftaniki rozmiar 56, dużo osób mi jednak powiedziało że teraz dzieci rodzą się duże i że lepiej kupić już 62

Gość mamachichi
to zależy jak duże się urodzi Twoje dziecko, ale musisz się z tym liczyć, że nawet jak urodzi się w normie lub małe to i tak rozmiar starczy na max kilka tygodni, więc kup tylko kilka sztuk

Gość rozmiarówka
nie kupowałam dużo po pare sztuk śpiochów,pajacyków,koszulki, tak liczyłam że na pierwszy miesiąc zrobię zakupy a potem wiadomo że trzeba już większe. z tego co ginek. mi mówił córcia udodzi się ok 3500 ale to taka orientacyjna waga oczywiście no wzrostu nie obliczy na usg

Gość U mnie i 56 byl za duzy. Bez
przesady. Wcale sie takie duze nie rodza. Statystyczny noworodek mierzy ponizej 56 cm. Moje wchodzilo w rozmiar 50 (co prawda troche zawyzony bo z H&M-u, ale 50).

A rozmiar 62 wcale nie jest na kilka tygodni tylko na 2-3 miesiace i to niekiedy z nawiazka (zalezy od firmy, bo rozmiar rozmiarowi nierowny).

Gość rozmiarówka
to mnie troszkę pocieszyłaś:-) jestem już na dniach przed porodem niechce mi sie po sklepach za większymu ubrankami już biegać,byle starczyło na pierwsze chocby 2 tyg.

Gość ja własnie posłuchalam takich
rad i mialam ubranka same na 62. kiedy urodziłam mąz biegal po sklepach i kupowal na 56 bo tamte były za duze i nie dość ze wyglądał jak "sierotka" w za dużych ubrankach, to jeszcze marzł bo wszystko na nim wisiało i mial gola szyje wiecznie.

Gość mamaaaa
moj jak sie urodzil to mial 55 cm a w rozmiarze 56 sie topil. Na twoim miejscu kupilabym wiecej kompletow bo po porodzie nie bedziesz miala ani czasu ani sly do latania po sklepach.

Gość mamaaaa
sily*

Gość rozmiarówka
nie kupowałam więcej ponieważ duzo ubranek dostanę od siostry,mamy ,teściów wszyscy się już deklarują że przyniosą ciuszki i mam tylko kupiś coś na pierwsze dni to tak też zrobiłam

Ja w sumie mialam na poczatek tylko 56, ale traf chcial, ze przez przypadek natknelam sie na wyprzedaz w H&M-ie i zostalo z niej najwiecej wlasnie 50-tek, bo ludzie je rzadko biora, a ze byly ladne i tanie (po obnizce) to wzielam kilka kompletow myslac, ze nawet jak sie nie przydadza to zostawie dla kogos z rodziny, odsprzedam, oddam, albo zatrzymam jako ubranka dla lalki. Chwala Bogu, ze je mialam jak zobaczylam swoja kruszyne. :)

Gość mamaaaa
chyba ze tak:) nie kupuj tylko zadnych spodenek jeansowych itp bo i tak nie bedziesz tego dziecku zakladac. Dla noworodka takie ubranka sa niewygodne. Taka rada:)

Moje bylo male i do tego chude wiec w 50 bylo na dlugosc ok, ale w obwodzie wszystko wisialo i powiewalo.

Najlepiej same pajace na poczatek i flanele do zawijania.

Mój synek miał 57 centymetrów, ale nosił rozmiar 56 i był na niego w sam raz. Dopiero chyba po 2-3 tygodniach zaczęły się robić za krótkie rękawy ;)

Ja miałam całkiem sporo ubranek w rozmiarze 56 i wszystkie się przydały. Córcia urodziła się długa na 54 cm i z wagą 3 kg. My oboje jesteśmy wysocy i tez nam mówili, że pewnie od razu 62 będzie potrzebne, a na nią te 56 były za duże!Także spokojnie, na pewno będzie ok.

Gość viviana ale masz brzydkie dzie
dziecko :o

Gość rozmiarówka
nie kupowałam żadnych jeansów ani nie wygodnych ciuszków większość mam bawełna i takie mięciutkie frotte ,podobaja mi się dzieci modnie ubrane no ale bez przesady wiadomo że noworodek większośc czasu lerzy i musi mu być wygodnie ale już mnie korci żeby kupić jej sukieneczke:-)

Gość rozmiarówka
co do viviany i jej maluszka to ŚLICZNE DZIECKO!!!!! gratulacje takiego bobaska:-) i nawet na niego zagłosowałam

Gość a ja znowu miałam
sporo ubranek na 56, ale córcia duża się urodzila i ubranka za male musielismy szybko dokupywac 62

Gość uupuupuupuupuup
uupuupuupuupuup

Gość SAMA MASZ BRZYDKIE DZIECKO
IDIOTKO

Gość moja córeczka dość długo
nosiła rozmier 56 bo urodziła się długa na 5o cm :)

Gość aaaaaaaaaaaauuuuuuuuuu
Mój syn urodził się mając 59cm i ponad 4 kg, więc na 56 nawet nie założyłam :)

Gość mamamamamamamamaamama
moj synek mial 58cm i 4 kilo a ciuszki na 56 nosil spokojnie prze 2-3tyg!! a 62 to tak jak ktos napisal do kilku miesięcy. Byl długi ale bardzo szczuply

"viviana ale masz brzydkie - dziecko " sama jesteś brzydka. śliczny chłopiec :)

Gość mamakubusiakrakow
moja coreczka ma 2 tyg, urodzila sie majac 57cm i w dalszym ciagu topi sie w niektorych ubrankach r.56. Nie słuchaj tych rad, kupisz malo a pozniej nie wyrobisz sie z praniem i prasowaniem na biezaco zeby miec w co dziecko ubierac

moj syn urodzil sie z waga 3600 i dl 58xm. Od razu zakladalam mu rozm 62 byl tylko odrobinke za duzy, WYSTARCZYL NA OKOLO2-3TYG A POTEM DOKUPYWALAM ROZM 68 ITD BO SYN ROSL JAK NA DROZDZACH.

Gość mi tez tak mówili i pisali
na forum ze po co 56......wiec nakupilam 62 bo z usg mial byc sredni chlopak...i urodzil sie 3300g i dlugosc 56 wiec spory a ubranka.....hmmm musialam pędem pożyczac od znajomej 56 bo 62 na nim wisialo i nie nadawalo sie do niczego.....rozmiarowka zwykla wiec jednak radze pare sztuk kupic wiadomo chodzi w tym krótko, ale ten czas krótki to w czym ma byc, chyba nie w spiochach z o polowe za dlugimi nogawkami.....wiec radze zakupic

Gość mi tez tak mówili i pisali
aha napisalam kilka sztuk......hmmm u mnie ciagle cos bylo przesikane non stop przebieralam wiec jednak tych spioszkow i kaftanikow/body warto miec wiecej....nie kupuj drogich ale tansze np polskie..... aha przypominam sobie ze mój z ta waga to nawet na poczatku topił sie w tych ubrankach, nie słuchaj rad że nie warto ja posłuchalam wlasnie z kaffe i póxniej latałam w poszukiwaniach ubranek