Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iuhuhlhuhhlhkhjkhhkl

Niech mi ktos tylko powie o bezstresowym wychowywaniu bachorow

Polecane posty

Gość mgr historii, podyp. z bibl.
wyprawy na dach domu sąsiadów, wchodzenie na drzewa na wysokosc powyzej 2 metrów, wieszanie sie na wysokich wieszakach i przebieganie przez autostrade

Gość mgr historii, podyp. z bibl.
moi rodzice zrobili mi krzywde bijąc mnie nie za to co trzeba, dostac za pale z matmy to glupota tymczasem powazne rzeczy robilo sie po kryjomu, gdy byli w pracy: -wchodzilam na wielki strych po drabinie, tak jakby na czubek stodoly -kapalam sie sama w jeziorze majac 10 lat(plywalam) -mierzylam kijem glebokosc -raz pekl mi lod pod nogami,ucieklam na brzeg, ale byl to srodek jeziora -bagna,bagna,bagna,rzeki,jeziora, muliste dna,strazackie stawy w ktorych kilka razy wyciagali dzieci dlaczego za to nie dostalam wpierdol? dzis bym im to darowala, bo wiem ze to zasluga na goly tylek

musi być porządek i dziękuje moim rodzicom za to ze czasem pasem dostałem w dzieciństwie, teraz to wszystko takie rozwydrzone i narcyzowate ja pierd.

Gość jhj
fajnie się temat czyta ale pogadamy jak będziecie sami matkami i ojcami. Porównanie ułożenia psa do wychowywania dziecka tez jest nie do końca trafione. Ale teoretyzować każdemu wolno. W świecie gdzie rodziny się rozpadają i jeszcze sytuacja gospodarcza jest taka sobie ciężko poświęcić się tylko wychowywaniu. Rodzice muszą pełnić kilka ról na raz a zawsze nadmierne wymagania czyni się kosztem czegoś. W gorzej sytuowanych rodzinach tracą dzieci. Generalnie państwu powinniśmy podziękować za tragedie jakie dzieją się w czterech ścianach. Rolą państwa jest zapewnić swoim obywatelom pracę, godziwe zarobki, zapewnić opiekę przedszkolną dla pracujących rodziców a dla tych którzy chcą poświęcić się wychowywaniu chociaż minimum w postaci możliwości wykorzystania urlopu wychowawczego bez obawy utraty pracy. Młodzi ludzie którzy decydują się na dziecko często nie wiedzą co w praktyce oznacza wychowywanie. Co innego bywać w odwiedziny a co innego wychowywać na co dzień. Często rodzice mają dobre intencje ale przegrywają ze zmęczeniem, zmaganiem się z codziennością, często rodzice nawzajem nie umieją się wspierać a co dopiero dziecko. Oczywiście skupmy się na samym wychowaniu. Najpierw jednak muszą być spełnione powyższe przesłanki. Musi być zaplecze mieszkaniowe, egzystencjalne żeby taka matka mogła się w pełni skupić na swoich obowiązkach. A jak jest sami wiecie albo się dowiecie jak zaczniecie bawić się w dom i rodziców.