Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gabriel_

Spóźniony okres i tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość Gabriel_

Witam! Od miesiąca przyjmuję tabletki antykoncepcyjne mianowicie Marvelon. We wtorek skończyłam pierwsze opakowanie, dzisiaj jest piątek a okresu nie mam. Zaznaczam, że w pierwszych dwóch tygodniach brania tabletek miałam cały czas krwawienie, najpierw okres a potem długie plamienie. Na ulotce pisze że miesiączka powinna wystąpić od 2-3 dnia po odstawieniu pigułek. Dlaczego jeszcze nie mam okresu?

Gość Gabriel_
zaznaczam, że interesują mnie tylko poważne wypowiedzi na ten temat.

Gość nie wiem dlaczego
Ty nie masz. Ja brałam tabletki od sierpnia do kwietnia ub.r. i powiem Ci, że NIGDY w przerwie nie miałam okresu. Moja Pani ginekolog też nie umiała mi odpowiedzieć na pytanie dlaczego.

Gość smkcd
u mnie miesiaczka byla w 5 dniu po 21 tabletce a nie w 2 lub 3 to idywidualna sprawa

Gość biedroneczka...
ja zawsze dostaje okres na 4 dzien po odstawieniu tak ze na to nie ma reguly.czekaj cierpliwie a dla rozjasnienia sytuacji zrob jutro rano test ciazowy.

Gość fafabujankakrisa
Hej Ja stosuję inne tabletki Rigevidon, ale każde tabletki anty mają za zadanie to samo. Ja jak kończę opakowanie i robię siedmio dniową przerwę na okres, to on się pojawia po czterech dniach tzn. kończę opakowanie w piątek a okres zawsze dostaję we wtorek, i tak już regularnie od 5 lat:-)) Więc myśle że powinnaś dostać okres w czasie siedmio dniowej przerwy od tabletek. Poczekaj jeszcze 2-3 dni a jak się nie pojawi to chyba najlepiej będzie udać się do ginekologa.

Gość ja zawsze dostawalam w 4 dniu
przerwy. Od kilku miesiecy przesunelo mi sie i dostaje w 5 dniu. Jesli nie dostaniesz krwawienia w ciagu tych 7 dni przerwy to dopiero wtedy zacznij sie martwic. Narazie masz jeszcze czas. A plamienia mozesz miec do 3 opakowania - jesli nie mina w tym czasie to znaczy, ze te tabl. nie sa akurat dla ciebie. Ja mialam plamienia przy pierwszym opakowaniu, przy kolejnym juz nie wystapily.

Gość Gabriel_
Nie sądzę, żebym była w ciąży. Współżyłam w czasie okresu, nie doszło do wytrysku z mojego partnera nie wyciekał żaden płyn preejakulacyjny , a do tego regularnie brałam tabletki co do godzinki i minutki.