Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość estrewa8

zatkane ucho

Polecane posty

Gość estrewa8

co robić?

Gość estrewa8
a laryngolog na 16 marzec-szok

Gość fggdgd
sol na patelnie (ze 4 łyzki) podgrzac, wsypac do skarpetki i przykladac ciepla do ucha. i tak jak najczesciej.

Gość estrewa8
nie boli tylko zatkane juz 3 dzień

Gość fggdgd
sól mowie sól. jako dziecko mialam z tym ciagle problem i leczylam to tylko solą. mama kazała. i pomagalo :)

Gość estrewa8
drugie juz tez prawie mam zatkane bo tylko dmucham ,przełykam ściskam nos -juz nie wiem

Moj syn też miał problem z uchem płakał z bólu. laryngolog stwierdził zapalenie i zastój płynu. leki które dostał pomogły ale tylko w zmianie jego wagi bo dostał sterydy. wtedy na ratunek przyszła moja sąsiadka która sie nawet dobrze zna w tzw. medycynie ludowej i poradziła zmieszanie spirytusu salicylowego, mrówczego i kamforowego. po tygodniu smarowania przynajmniej 4 razy dziennie płyn z ucha zszedł a ból ustąpił. od tego momentu mineły 2 miesiace i jak narazie jest wszystko wporzadku. lekarz sie sam zdziwil.

Gość adi_P
to na co czekałas jak juz miałas jedno ucho zatkane ludzie to maja talent do wpedzania sie we własne kłopoty

Gość estrewa8
a co miałam robic dzwonie do lekarza a ta mi palnęła ze na 16 marzec

sa takie swiece do uszu nie wiem dokladnie jak one sie nazywaja ale w aptece ci napewno powiedzza taka swieczke wklada sie do uch i zapala z dugiej strony i ona wyciaga ten wosk ktory tam zalega i zatyla ci ucho idz do apteki i niech ci to ktos zrobi w domu napewno ci to pomoze

Gość estrewa8
dziekuje za porady -pójde do apteki

Gość adi_P
trzeba zapobiegac ja raz do roku chodze do laryngologa i zawsze mi czysci uszy nie czekam az mi ucho zatka sie

Gość adi_P
te swiece i rózne domowe sposoby nic nie daja mozna tylko pogorszyc sprawe

wcale nie !!!!!!!!!!!!! właśnie pomagają!!!!!!!!!!! chyba że ucho jest już bardzo zatkane to najpierw trzeba zmiękczyć woskowinę jakimiś kropelkami do uszu

Gość estrewa8
ja zakropiłam Otinum i nic wiecej. Ale jedni piszą ze domowymi sposobami mozna pogorszyc inni znów nie więc nie wiem czy nie pogorsze a nie bede czekac do 16 marca na Słuzbe Zdrowia

Gość Adamo...
tez miałem ten problem a to swiecowanie rozpuszczanie woskowiny w uszach pogorszyło mi sprawe musiałem szukac pomocy u lekarza laryngologa i jeszcze na dodatek od tych domowych sposobów nabawiłem sie zapalenia ucha taki to był skutek jak nie chcesz czekac to idz prywatnie za 50 zł zrobi ci wszystko razem badaniem i czyscieniem

kobieto do 16 marca to ty ogluchniesz jak nie chcesz swiecami sprubowac to jedz na szpital i ci przetkaja bez problemu powiesz jaki masz problem i ze musisz dlugo czekac aby sie dostac do laryngologa i ci przetkaja ja bym tyle napewno nie czekala tylko sie jakos inaczej ratowala a wiem co to znaczy miec zatkane ucho bo nieraz mialam i to jest bardzo nieprzyjemne wiec zrob cos a nie czekaj chyba ze ci to nie przeszkadza

Gość estrewa8
przeszkadza jak cholera więc już maszeruje do apteki - napisze moze dopiero jutro:)

Gość reni63
W aptekach sa takie płyny bez recepty, które rozpuszczają woskowinę np. A-cerumen. Poczytaj sobie w necie o tym preparacie.