Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

annosława

Jakie dodatki do TAKIEJ sukni??

Polecane posty

Witam wszystkie przyszle Zony!! Mam pewien problem i licze na rade :) kwestie wyboru sukni mam juz za soba, wlasnie kupilam suknie firmy Justin Alexander 8465, ale wersje przedluzana czyli do ziemi i w kolorze czystej zimnej bieli. Tu pojawia sie problem - nie mam pojecia jakiego koloru powinnam miec dekoracje i bukiet, oraz z jakich powinien byc kwiatow tak, aby nie bylo tego za duzo i wszystko ladnie sie komponowalo. Dodam jeszcze, ze moj typ urody to zima. Jasna cera i ciemnobrazowe wlosy.

Gość skonczcie bredzic ze ktos
jak masz snieznobiala suknie to wiele kolorow pasuje, biorac pod uwage typ urody wybrlabym cos niebieskoego/fioletowego a bizuteria to chyba jasne, krysztal,diament, perly, zadnych kolorow

Gość kasiaaaag
na wstępie powiem, że suknia przepiękna!!!!! właśnie jestem na etapie szukania swojej i chyba mnie zainspirowałaś ;) czy mogłabyś zdradzić ile za swoją suknie zapłaciłaś - bo wygląda na drogą !? wracając do dodatków - to ja widzę do niej perły z połyskiem lekko łososiowym / różwym albo przezroczyste kryształki swarovskiego (krótki sznur,prosta forma) i one ładnie lśnią

Ja także myślałam o dodatkach w kolorze fioletu/rózu czy też jakiś morskich niebieskich. Suknia sama w sobie jest już bardzo bogata dlatego boję się żeby nie przesadzić z biżuterią... Do Kasiaaaag: Suknia owszem jest droga, pochodzi z kolekcji z 2010 r. i jej cena w salonach waha się między 4900 a 5000 zł. Cena jest jak najbardziej adekwatna do jakości!! Naprawdę, nie zrozumie ten, kto jej nie przymierzy :) Dla mnie cena była zbyt duża, ale udalo mi się znaleźć używaną. Kupiłam od 1szej właścicielki w IDEALNYM STANIE!! za połowę ceny :D

Gość kasiaaaag
właśnie takiej ceny się obawiałam. widać po niej, że jakościowo świetna. zazdroszczę Ci szczęścia w poszukiwaniach. może ja odkupię od CIebie? o ile nadal będzie w stanie idealnym :P ja do niej widzę właśnie takie dodatki jak napisałam wyżej. no i siebie w niej oczywiście ;):):)

Tak jak pisałam, suknia jakościowo jest niesamowita! Nie jest idealnie uszyta i nie sądzę, że byłaby wstanie zniszczyć się podczas wesela. Poza tym będę o nią baardzo dbała :) :) i jestem przekonana, że bez większych problemów sprzedam ja po ślubie, ale to dopiero po 20 sierpnia :D Nie będę miała welonu, a kwiat, nie będzie tego za dużo? bukiet, kwiaty na sukni, kwiat we włosach... żeby nie wyszło odpustowo ;)

Gość kasiaaaag
ehh dopiero 20 sierpnia mówisz... bede czekała cierpliwie. bo na razie zadna suknia mi tak w głowie nie zawróciła. nawet ta długość 7/8 mnie kusi :) odpustowo nie wyjdzie, nawet jakbyś miała wianek na głowie. to nie jest suknia w stylu odpustowym, także chyba musialabyś się obwiesic jak choinka, zeby przegiąć i wyglądać idiotycznie;) ona jest taka trochę retro, więc kwiat we wlosach moim zdaniem jak najbardziej pasuje. tylko pytanie jaki. aha a włosy upiełabym w kok a'la baletnica albo taki trochę niżej i luźniejszy. kwiat wg mnie pasowałby bardzo - np. ja widzę lilie, bo ta część koronkowa jest w podobnym kształcie jak kwiat lilii. także on podkreśliłby tylko tą piękną część sukni. bukiet wiadomo - obowiązkowo musi być. w nim oczywiście kwiaty takie jak we wsłosach + może jakieś nawiązanie kolorystyczne do biżuterii. ahh ja będę miała taką samą sukienkę. koniec kropka. zaczynam oszczędzać :)

Cieszę się, że Tobie również się podoba! :) Ja na długość 7/8 jednak się nie skusiłam, mam do ziemi z pięknym trenem :) No i mam nadzieję, że gości weselnych również zachwyci :D a Twój ślub kiedy? jeśli można spytać ;)

Cieszę się, że Tobie również się podoba! :) Ja na długość 7/8 jednak się nie skusiłam, mam do ziemi z pięknym trenem :) No i mam nadzieję, że gości weselnych również zachwyci :D a Twój ślub kiedy? jeśli można spytać ;)

Gość kasiaaaag
biorę ślub 23.06.2012 więc jest jeszcze mnóstwo czasu. niemniej zaczelam juz rozglodac sie za niektorymi elementami. suknia jest w ogole piękna ale gdybym miala możliwość dopasowania jej do siebie wybrałąbym długą bez trenu (nie wiem czy jest taka możliwość). ale w perspektywie polowania na nią w internecie, wątpie czy znajdę długość na siebie, bo jestem dosć wysoka (1,80 m), także stwierdziłam praktycznie, że jak czyjaś długa będzie na mnie wyglądać jak 7/8 to też może być :) bo ta modelka ze zdjęć wygląda w niej słodko :)

Gość Wydaje mi się, że w przypadku
tej sukini długiej i do tego z trenem kolorowe dodatki jednak odpadają. Nie roumiem sensu wydłużania tego typu sukni i jeszcze dodawania do niej trenu :O Przecież cały jej urok polegał na tej długości. No i wersja biała jest zdecydowanie gorsza. Aaaa, i mam nadzieję, że jesteś wąska w ramionach. Inaczej efekt nrdowskiej pływaczki pewny :O

Gość nawet taniej
Wg mnie dodatki typu biżuteria powinna byc bardzo delikatna i nierzucająca się w oczy np kryształowa. Ale kwiat we włosach i bukiet powinny miec zdecydowany kolor np: http://s3.amazonaws.com/wedding_prod/photos/reception_flowers_517_12_m.jpg lub: http://imworld.aufeminin.com/dossiers/D20110128/bukiety-slubne-18-112153_L.jpg niebieskie też ciekawy: http://i.pinger.pl/pgr418/190443ba001d4a944ad97e5b/6dc9afd710de3e22la0.jpg

Suknia jest w dwóch wersjach - krótkiej i długiej. Ja wybrałam długą, bo bardziej mnie urzekła. Owszem, jest też wersja bez trenu, ale w moim przekonaniu wygląda jakby jej czegoś po prostu brakowało ;) Co do koloru... wszyscy zachwycają się tą ciemniejszą, bo mało kto widział białą, a jest wręcz olśniewająca! I wcale nie zachwalam dlatego, że taką mam. Jeśli ktoś nie wierzy, polecam przejść się do salonu i porównać :D Mam 177 cm wzrostu, rozmiar 34/36, wąskie ramiona i na tyle samokrytyki żeby nie zakładać tego w czym brzydko wyglądam :D

Gość gość
sprzedam suknię JUSTIN ALEXANDER 8465 kolor coffee rozm. 34/36 od czerwca :) kontakt: sukniajustin@gmail.com