Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nnnnnnn888

dziwny wynik betahcg, pomóżcie

Polecane posty

Gość nnnnnnn888

betahcg w 29 dniu cyklu mam 20,7, lekarz powiedział że wygląda mu to na wczesną ciążę. Kochałam się w dni płodne 17 dni temu, i potem już nie. Czy to możliwe że wynik beta jest tak niski???PLEASE pomocy

Gość nnnnnnn888
dodam jeszcze że mam objawy ciążowe, @ spoznia mi sie 5 dni, a test robilam 3 dni temu

Gość nnnnnnn888
może się ktos wypowiedzieć?

Gość nnnnnnn888
czy to jest norma? kurde no niech ktos w koncu napisze

Gość mamachichi
no moim zdaniem ciąża, przecież nawet jak kochałaś się 17dni temu ale do zagnieżdżenia mogło dojść kilka dni później tydzień ciążymlU/ml 3-4 -----------9 - 130 4-5 ---------- 75 - 2600 5-6 --------- 850 - 20,800 6-7 ------- 4,000 - 100,200 7-12 ---- 11,500 - 289,000 12-16 ---- 18,300 - 137,000 16-29 ----- 1,400 - 53,000 29-41 ------- 940 - 60,000

Gość nnnnnnn888
no ale w 29 dc tylko 20,7 - a to juz przeciez prawie 5 tydzień!! właściwie to pierwszy dzien piątego tygodnia

Gość mamachichi
ale to są normy dla faktycznego wieku ciąży, nie od ostatniej miesiączki, czyli jak u Ciebie 17dni temu, do zagnieżdżenia mogło dojśc powiedzmy dopiero 14dni temu, czyli masz ukończone 2tygodnie ciąży, a teraz zaczęłaś 3, więc wszystko w normie, zrób jeszcze raz w pon, zobaczysz jak przyrasta

Gość nnnnnnn888
czyli myslicie ze jednak wszystko jest w porzadku?! tylko czy to normalne ze jest taki niski poziom? no bo ginekolog powiedzial mi ze tak wczesnej ciazy test domowy mi nie wykryje. nie sprawdzalam, ale dziewczyny robia testy już w dzien spodziewanej @ i wychodza pozytywne. mi by zapewne wyszedl negatyw. Wiec martwie sie czy wszystko ze mna w porzadku.

Gość mamachichi
moim zdaniem w porządku, mi testy wyszło dopiero ponad tydzień po spodziewanej miesiączce, poza tym skąd byś miała ten hormon, on pojawia się w ciąży i w niektórych przypadkach guzów, a tych chyba nie masz..

Gość nnnnnnn888
mamachichi - moze u ciebie doszlo pozniej do zaplodnienia? dlatego mialas test pozyt dopiero tydzien po spodziewanej @. ja mam oprocz tego nastepujace objawy- bolesnosc piersi, czuje ze coraz wiecej mam tam tych gruczołów, ale ogolnie piersi sa miekkie, apetyt, senność, lekkie zawroty glowy przy wstawaniu, czeste oddawanie moczu, temperatura od kilku dni powyzej 37.

Gość qqqqqwertyuiokj
a jakie masz objawy na ciąże? skoro one pojawią się dużo później?:D:D:D bawia mnie te teksty.

Gość happy:)
Nie masz się czym martwić niskim wynikiem..ja niby bylam w 3 tygodniu ciąży a wynik miałam lekko po 30...a u kazdej kobiety jest jednak inaczej.... Raczej w ciąży jesteś na pewno, skoro betahcg wyszedł pozytywnie... także teraz umów się na wizytę u ginekologa...najlepiej nie od razu, zeby cokolwiek zobaczyć...:) pozdrawiam:)

Gość mamamamam26
ja w 27 dc - dzień przed @ miałam bete ponad 200... moze twoje labolatorium ma inne normy - albo owulacja ci sie przesunela

qqqqqwertyuiokj chyba sobie żartujesz ? Nie uogólniaj , sa kobiety które nie mają wogóle oznak ciaży , ale są tez "ksiażkowe" ciaze z dolegliościami , oznakami itp. Ja przede wszystkim czułam TO , pomimo że staralismy sie parę cykli i przechodziłam parę razy zawód . Od razu miałam bolesne piersi i wyczulił mi sie węch , mdłości faktycznie przyszły później , bo od 4-5 tygodnia .

Gość zastanawia mnie jedno
kochałaś się 17 dni temu a już chcesz być w 5 tygodniu ciąży??? Ile dni według ciebie ma tydzień?

Mnie wyszedł test negatywny w dniu spodziewanej @. Dopiero po 30dniach była słaba druga kreska. A BHCG w 35 dc wynosiło 68. Teraz jestem w 21 tc i wszystko jest ok :)

Gość sztookateria
Ja TO czułam co miesiąc przez prawie 5 lat, w końcu naprawdę sie udało. Przestańcie mieszać ludziom w głowach. To, że Ty TO czułaś, albo Ci się przynajmniej tak wydawało, nie znaczy, że inne kobiety odczuwają tak samo. Autorko, zrób sobie normalny test. Wyjdzie negatywny to będziesz się martwić dalej (chociaż to juz będzie dobre parę dni po terminie więc powinien wyjść wiarygodny). Na tym etapie beta powinna podwajać swoją wartość każdego dnia, a sikańce wykrywają poziom betahcg w moczu na poziomie ok. 100. To u Ciebie juz powinna wzrosnąć do tej wartości i zwykły test (najlepiej QuicView, czy jakoś tak, z bobasem na okładce) powinien wykryć ciążę. Jakby co, to ja jestem teraz w trzeciej ciąży i za każdym razem różne miałam objawy i za każdym razem testy też inaczej wyglądały :)

Gość sztookateria
Mamamama26, to że w 27 dc miałaś betę 200 to żadne porównanie, bo dzień wcześniej miałabyś 100, dwa dni wcześniej 50, a jeszcze dzień wcześniej 25 - oczywiście orientacyjnie. Tak samo, jeśli o tyle dni przesunęłaby się owulacja, a to jest przecież bardzo prawdopodobne, bo każda kobieta ma inny cykl. Autorko, napoisz, co u Ciebie. Mam nadzieję, że jesteś w ciąży, jeśli o tym marzysz :)