Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja wielokrotnie próbowałam

WIELKA STOPA - wielki problem?

Polecane posty

Noszę duży rozmiar buta. Pomijając, że jestem narażona na kpiny rodziny, w odkrytych sandałkach gira wygląda niekobieco, a gdy mój facet chce mi pomiziać paluszki (albo raczej, o z grozo, paluchy) albo podejmuje próby wymasowania mi stóp pod koniec dnia, ryzykuje guza na czole - odruch bezwarunkowy, bo się ich wstydzę :O Kto jeszcze ma podobny problem "tam na dole"? :classic_cool:

Gość ale ile to jest duży rozmiar
? :) Duży, czyli jaki?

Duży, czyli duży, no. Mocna czterdziecha :O

Gość jedyny prawdziwy
problem to mniejszy wybór butów reszta to tylko chamstwo

ja mam 40 czasem 41. miałam kompleksy w wieku szkolnym. Teraz nie mam z tym żadnego problemu. Nie noszę jedynie japonek bo dziwnie to wygląda.

Gość ale ile to jest duży rozmiar
Pytam, bo sama mam 39 i to jest normalny rozmiar wg. mnie. Choć dla moich koleżanek z 36 pewnie mam wielką stopę :) Więc to kwestia perspektywy.

W tych czasach nie ma problemu z wybraniem ładnych butów rozmiar 40 czy nawet 41. Wiem co mówię, mam wiele par szpilek :)

Dla mnie 40 to dużo, mimo że jestem dość wysoka. Mój facet ma za to 47 w porywach do 48, więc to dopiero kosmos :P

Gość shazz
ja noszę 41. problem z butami to faktycznie był, gdzieś tak do końca lat 90. teraz można praktycznie wszędzie dostać damskie buty do rozmiaru 41, a nawet 42 i to jest standard. gorzej jak kobieta nosi większy od wymienionych. pracowałam kiedyś w sklepie obuwniczym i raz miałam klientkę, młodą dziewczynę przed 20stką, na oko ze 165 cm wzrostu, rozmiar buta - 44. to jest problem :( ale jak kobieta jest wysoka, czy bardzo wysoka, to 40 czy 41 nie jest wcale wielkie

Gość strawberry_snow
A ile masz wzrostu? Jeśli jesteś dość wysoka, to czterdziestka wcale nie jest dużym rozmiarem :) Znam dużo dziewczyn (niekoniecznie wysokich), które noszą rozmiar 39-40 i wcale nie rzuca się to w oczy. Na to zwraca uwagę chyba tylko "właścicielka" takich stóp.Dziewczyny o takich stopach noszą piękne, seksowne szpilki, bo to żaden problem dostać takie buty w tym rozmiarze i ich nogi wyglądają świetnie.Dobieraj fasony o okrągłych noskach, na platformie - optycznie skracają stopę. W butach z noskiem typu wielki szpic i mała stopa wygląda jak płetwa ;) Dobre obuwie to połowa sukcesu. Pomiędzy rozmiarami butów jest z reguły ok 0,5 cm różnicy, czyli "czterdziestka" jest tylko o ok. 1,5 cm większa niż popularny i uchodzący za niewielki rozmiar 37. Czy naprawdę warto mieć kompleksy przez głupie 1,5 cm? :) Głowa do góry i stópki dumnie do przodu - jak są zgrabne i smukłe, to w tym rozmiarze na pewno wyglądają świetnie. Założę się, że Twój facet nie mierzy Ci ich linijką, a mężczyźni naprawdę nie zwracają uwagi na takie detale.Dbaj o ładny pedicuire, pielęgnuj skórę stóp i nie wstydz się ich!

One ogólnie są brzydkie :O Takie mało, hm, kobiece? Duże i szerokie, więc co z tego, że zadbane?

Gość kruska
Witam zrozpaczoną autorkę tematu. Chciałabym Cię pocieszyć, ponieważ tak naprawdę nie masz szczególnie powodów do zmartwień. Ja mam 21 lat, 185cm wzrostu i rozmiar stopy 47/48 - tj. 31cm. O kupnie butów damskich w Europie mogę zapomnieć! Na całe szczęście znalazłam amerykański sklep z Maryland, w którym zamówiłam 4 pary butów (na obcasie jedna parę i 3 pary balerin). W piątek przesyłka ma do mnie dotrzeć i będę przeszczęśliwa, kiedy moje nowe, kobiece, choć mega długie buty, okażą się dobre. To jest jedna rzecz. Druga. Ważne jest, aby z kompleksów zrobić coś, co pomoże nam i innym rozładować napiętą, niemiłą sytuacje, kiedy ktoś zwraca uwagę, że mam ogromne stopy. (: Kobiecości nie można mierzyć długością stopy, czy rozmiarem biustu. Czuj się piękną, taką jaką jesteś... (: Pozdrawiam, Marta