Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mieszkam w bloku

co robicie ze śmieciami typu resztki jedzenia itd?

Polecane posty

Gość nie mieszkam w bloku

Ja mieszkam w domu na wsi i tutaj śmieciarze jeżdżą co miesiąc lub 2 i wywożą śmieci typu szkło, puszki czy plastik a resztki jedzenia? co z nimi robicie? Przez miesiąc to mi się dom zaśmierdzi od tego :o Do wc nie wrzucę makaronu, ziemniakow, burakow czy też obierków... Nie mam zwierząt typu kur które zjadłyby makaron czy ryż więc mam problem...

recykling - mamy specjalny zielony kubeł na tego typu resztki wlasnie, torebki z herbaty, siano, trawe itd co 2 tyg wywoza drugi kubeł na plastik, szkło, nakrętki itd i trzeci na rzeczy pozostale moi rodzice natomiast daja na kompost - no ale maja ogródek

Gość .....................ludde
Może zapytaj sąsiadów co robią albo gdzie wywożą? (Jeśli ktoś hoduje trzodę chlewną lub drób, to może chętnie przyjąłby od ciebie takie obierki itp. odpady organiczne.)

Jak ci to wszystko zostaje to znaczy że zle planujecie posiłki. Ja gotuje tyle ile wiem że zjem. Czasem gotuję więcej i wtedy zjada pies. Oprócz splęsniałego chleba nigdy nic nie wyrzuciałam. Niektóre rzeczy, np. obierki warzyw, mozna dodać do kompostu.

jak mieszkasz na wsi, to przecież najprostsza rzecz - kompost wszystkie resztki roślinne tam dajesz, robisz ładny kompost i za dwa lata masz supernawóz na ogródek

Gość Vitalianka
u nas w mieście jest podział na śmieci mokre i suche. więc nie mamy tego problemu. może kompostuj resztki ? tlyko nie wiem czy mogą być resztki jedzenia...

Gość młynek
do zlewu kupuję na odpady i będę mieć z głowy organiczne resztki a inne wiadomo

u mnie w zlewie w odplywie jest zainstalowane takie urzadzenie (cos na zasadzie mlynka), ze puszczasz wode i wrzucasz resztki (nawet kosci z kurczaka) i to je rozdrabnia i calosc splynie jako papka do rur nie zapychajac ich. szczerze polecam jesli nie masz czego zrobic z resztkami.

Gość co komu
JEMY:):):):):):):):):):):):):)::):):):):):):):):):

Gość gość
Mi zabudowę do śmietnika wykonała firma Olto i pięknie się prezentuje. To nie tylko praktyczne miejsce na śmieci ale także piękny element infrastruktury wokół domu.

Gość gość
Mam to szczęście, że mieszkam w domu, więc mogę sobie pozwolić na wyrzucanie odpadków organicznych do kompostownika (http://www.skatom.pl/), i na ich późniejsze wykorzystanie jako nawóz organiczny pod kwiaty lub warzywo.

Gość gość
Jeśli posiadasz firmę to możesz zgłosić się do CEGIO czyli certyfikowanej giełdy odpadów gdzie dodajesz się jako przedsiębiorca i czekasz, aż zgłosi się do ciebie firma zajmująca się wywózką odpadów. Ja tak zrobiłem ze swoją firmą. Dzięki www.cegio.pl nie muszę się już o nic martwić.

Gość gość
wyrzucam do oddzielnego wora, jakies gorsze odpadki oddaje tu www.pgrproeko.pl

Gość gość
Wyrzucam do śmieci, normalnie, staram się segregować, ale nie wszystko się da. Ważne jest, aby współpracować z firmą, która w odpowiedzialny sposób podchodzi do recyklingu i dobrze zajmuje się utylizacją odpadów. Ja od lat, zarówno prywatnie jak i przedsiębiorca korzystam z usług www.utylizacja.legnica.pl

Gość gość
dokladnie, odpowiednia segregacja i resztki organiczne idą do śmieci.

Gość gość
Kompostownik ma w takim przypadku duży sens. My resztki przerabiamy na nawóz do ogrodu. Kompostownik kupowałam online tu https://sklep-kwiecisty.pl/kompostowniki i sprawdza się jak najlepiej, jesteśmy z niego zadowoleni.

Gość gość
Produkty zywieniowe, których nie da się przerobić już w zaden sposob przerabiamy na kompostownik. Natomiast tworzywa sztuczne oddajemy do https://www.mag-bar.pl/ - zalezy nam na czystrym srodowisku:)

U mnie na osiedlu stoją miski dla bezpańskich psów i kotów, wszyscy mieszkańcy, którzy mają "zjadliwe" resztki jedzenia tam je wrzucają, zwierzyna przynajmniej jest zadowolona... pozostałe nie nadające się do spożycia np. skórki od owoców lądują w odpowiednim pojemniku na śmieci.