Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

alayah

Praca w biurze, administracji...UK

Polecane posty

Witam, chciałam się dowiedzieć od czego zacząć przygotowania o staranie się do tego typu pracy ? Czy wystarczą kursy? jeśli tak to jakie? obecnie pracuje ale chciałabym zmienić profil zawodowy, dodam, że pracowałam w Pl w administracji w szkole. Dzięki za odp.

Gość tez jestem ciekawaaaaaa
tez bylabym zainteresowana. ja probowalam, moze troche nieudolnie, ale niestety oprocz pieknych obietnic i pochwal, nie dostalam zadnej pracy biurowej/administracyjne. dodam, ze mam kilkuletnie doswiadczenie z Polski (praca w miedzynarodowej firmie, wiecej po ang niz polsku) i nie mam zadnego doswiadczenia w UK

Wychodzi na to, że bez znajomości się nie da:(

Gość myszoczka
Hej.Obawiam sie,ze taka jest smutna prawda-bez znajomosci graniczy to z cudem!

chyba troche przesadzacie dziewczynyUK to nie PL aby miec prace dzieki znajomoscia . Musicie sie przygotowac na to ze szukanie takiej pracy zajmie wam raz nawet kilka miesiecy a dwa ze nie od razu dostaniecie oferte jako szefowa itp. Teraz jest szczegolnie ciezko z praca w sektorze administracyjnym, duze ciecia w administracji publicznej, stad glownia malo ofert a chetnych od groma. Naczesciej zaczyna sie jako recepcjonistkaa czy inna malo znaczaca osob.Trzeba popracowac kilka miesiecy, zapracowac na dobre referencje . Czesto nawet nie trzeba miec kursow bo to dane biuro/firma bedzie was szkolic i w was inwestowac. Aczkolwiek certyfikat potwierdzajacy znajomosc obslugi komputera jest jak najabardziej na miejscu, wyjatkowy charakter, otwartosc do ludzi no i oczywiscie znajomosc jezyka. Musicie sie umiec sprzedac i 'wychodzic' prace a dostaniecie to co chcecie. Polecam tez wysylanie zgloszen do prac ktore w teorii wam nie podchodza (w sensie ze np macie wyksztalcenie humanistyczne a praca jest w sektorze medycznym).

ja tez pracuje w banku bez znajomosci - zaczynalam jako temp przez agencje, potem zaproponowali mi prace na stale, potem pare awansow i jakos leci :) DOBRE cv to podstawa; przejdz sie do agencji posrednictwa pracy, musisz wiedziec konktetnie czego chcesz jak beda pytac + profesjonalny wyglad wiec zadnych adidasow czy uggow itp. musisz zrobic dobre wrazenie