Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mandarynka z cytrynką

Ile czasu spędzacie w łazience??

Polecane posty

I czy macie swoje tzw.rytuały łazienkowe :)

Gość za duzo spedzam czasu
w lazience :( 1,5godz :( i zawsze jak zalatwiam grubsza potrzebe fizjologiczna to czytam ksiazke :(

Gość gość
ja siedze 2 h a moim rytuałem jest spanie na kiblu :O

Gość monamonamona
rano - 1,5 h (dezodorant, balsamowanie ciała, prostowanie włosów, mycie zebów i twarzy, makijaż), a wieczorem - 1 h (kąpiel, suszarka, zmycie makijażu)

Ej no, piszcie! no bo ze mną to tak jest, że musz sobie trochę wągrów przed lustrem powiciskać, powyciągać strupy, itd. Także się schodzi :)

up up

up

Rano ok. 35 min- szybki prysznic, mycie zębów. Na makijaż i ułożenie włosów poświęcam średnio 10 min, bo włosy same mi się świetnie układają, a cerę mam idealną, więc tylko oczy maluję. Chyba że robię coś konkretnego z włosami, typu prostowanie, to zejdzie jakie 50 min. Wieczorem- jakąś godzinę, bo biorę dłuższą kąpiel i różne zabiegi pielęgnacyjne. I nie rozumiem, jak można robić 30 min makijaż, trzeba być brzydkim chyba.

No niekoniecznie... a jak ktoś się bardzo mocno maluje to przezież potrzeba czasu. A z natury masz kręcone włosy, że Ci sie tak świetnie układają?

Nie mam tak b. kręconych, mam falowane, ale ładnie mi się układają.

Gość Dorotka11223344 UK
Oj spooooooro:) * Co 2-3 dni myję włosy, nakładam odżywkę, później pozwalam im wyschnąć samym, a jeśli mam więcej czasu to je suszę, potem prostuję lub modeluję. Raz w tygodniu nakładam na 15-30min maskę regenerującą. Raz w miesiącu chodzę na poprawianie odrostów i zabieg nawilżający + podcinanie włosów u fryzjera. * Makijaż wykonuję niemalże codziennie, no chyba, że nigdzie nie wychodzę - zazwyczaj zajmuje mi to około 15-40minut * Reguluję brwi zazwyczaj raz w tygodniu, a jeśli mam czas to idę do kosmetyczki. * Manicure i pedicure wykonuję u kosmetyczki w salonie raz na 2-3tygodnie. * Opalam się na solarium raz czasem, ale to rzadko 2 razy w tygodniu, nigdy nie opalam twarzy i zawsze stosuję odpowiednie kremy. *Depiluję się w zależności od tego, kiedy odrastają mi włoski;) Czasem się gole, a jak mi się chce to używam wosku lub depilatora. * Pielęgnacja twarzy: - myję twarz 2 razy dziennie - rano używam kremu na dzień z SPF - wieczorem używam silnie nawilżającego kremu i kremu pod oczy - raz w tygodniu stosuję peeling - 2-3razy w tygodniu stosuję maseczkę - co kilka miesięcy peeling, maseczki i odpowiednie zabiegi u kosmetyczki *Pielęgnacja ciała: - prysznic 2 razy dziennie - nawilżanie całego ciała minimum 1 raz dziennie - peeling 2-3razy w tygodniu - krem do dłoni kilka razy na dzień - krem do stóp 2 razy dziennie - co kilka miesięcy zabiegi w salonie

Gość dbam o siebie :) bo lubię :)
To zależy, ale poświęcam sobie dość sporą ilość czasu... Rano: prysznic, mycie zębów, twarzy - ok.15 minut, makijaż, układanie włosów, ubranie się około 1 godziny - czasem do tego dochodzi śniadanie bądź potrzeba fizjologiczna, ale często np.maluję się i jem, bądź piję ;) żeby było krócej. Wychodzi na to, że rano poświęcam sobie około 1.5 godziny, a czasem dwie, jeśli dzień wcześniej nie przygotuję sobie ubrań czy jedzenia... Wieczór (codziennie mam inne rytuały, więc nie wykonuję wszystkich tych czynności od poniedziałku do niedzieli, niektóre tak oczywiste jak prysznic owszem, ale inne tylko w niektóre dni): mycie włosów, suszenie, modelowanie bądź prostowanie, zmywanie makijażu, krem na twarz i pod oczy, prysznic, mycie zębów, golenie bądź depilacja (to drugie rzadziej), balsam na ciało, krem na dłonie i stopy, henna na brwi i rzęsy, regulacja brwi...Wieczór zajmuje mi to około 1-1.5 godziny + wybranie stroju na następny dzień i przygotowanie jedzenia to razem ok.2 godziny Manicure, pedicure, farbowanie włosów, samoopalacz, maseczki, peelingi itd. zostawiam na piątek wieczór lub na weekend Codziennie poświęcam na dbanie o urodę, wygląd, strój, posiłki, ćwiczenia itd.około 3-4 godzin...No cóż...Jednym potrzeba 30 minut, innym więcej ;) Czasami mam dość, ale nie potrafię się zaniedbać...!

ok 20 min z rana, prysznic, zeby, tusz na rzesy i ready:) wieczorem lubię sie pomoczyć to i z godzinę albo i dłuzej :P