Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nvfjbndfjbjd

Na czym polega handel długami?

Polecane posty

Gość nvfjbndfjbjd

właśnie byłam na www.handeldlugami.pl na czym to polega?

Gość Garbata Biedronka
zależy czy są to tzw długi śmieciowe, czy poważne. Dłgi śmieciowe, to nie wpłacenie np do banku brakujących 2 zł i wtedy firma windykacyjna wykupuje adresy dłużników za grosze i kombinuje jakby tu głuków naciągnąć na kasiorę. A długi poważne, kupuje np dług 1 tys powiedzmy za 500 zł i metodami różnymi od delikwenta próbuje wydobić, a jak wykupi mafia, to ręka , noga, mózg na ścianie i betonwe skarpetki, jak sie kasiory nie zwróci

Gość nvfjbndfjbjd
nadal nie rozumiem :(

Gość Garbata Biedronka
toż to proste, masz dług u jakiegoś faceta, i nie masz kasiory by oddać w terminie. Wtedy on ten dług sprzedaje firmie windykacyjnej, za niższę wartość, Dostaje od firmy kasę a firma ma już swoje sposoby by tę kasę od ciebie wyciągnąć, np przez komornika.

Gość Garbata Biedronka
a jak się pójdzie już hurt, bo to conapisałem, to detal, mozna kupować długi np szpitali i wtedy od skarbu państwa można taką kasiorę wyciągnąć, że mam biednym żuczkom, gały na wierzch mogą wyleźć.

Gość Rodriguez
Też tam byłem :)

Gość Derek5225
Co za chory kraj nawet w neta cię wrzucą z długiem 30 zł:) czy rząd śpi do jasnej pi......y?!! Tam jest imię nazwisko i dokładny adres

Gość lanser
Co za chory kraj nawet w neta cię wrzucą z długiem 30 złusmiech.gif czy rząd śpi do jasnej pi......y?!! Tam jest imię nazwisko i dokładny adres >>jak nie oddasz 30 zl to masz byc bezkarny ? ustawa o ochronie danych osobowych nie obejmuje sprzedaży wierzytelności , nie dotyczy osob zmarlych etc. do wykonania umowy sprzedazy wierzytelnosci konieczne jest pdoanie danych dluznika, a samo sprzedanei nie wymaga zgody wierzyciela wiec moze on nie wiedziec ze ktos sprzedaje jego dlug podajac adres.

Gość Marosławski
Jak dłużnik jest Ci winien pieniądze, to sprzedajesz wierzytelność za niższe pieniądze niż on jest Ci winien i wtedy ściąganie tego długu jest już na głowie kogoś innego. Wejdź na tę stronę http://vindicat.pl/ i sobie popatrz na przykładową giełdę długów.

Gość gość
cyt. Garbata Biedronke łgi śmieciowe, to nie wpłacenie np do banku brakujących 2 zł jazda, dlug smieciowy to do 2- 3.000 nie do sciagniecia, a dlugi powazne to ponad 20 - 30.000

Gość kaasia330
Mi ze skupem długów pomogła firma http://windyx.pl Miałam zadłużenie ok.7 tys. Gdyby nie oni nie wiem co bym zrobiła. Uzyskałam szybką płynność finansową; mogłam stanąć na nogi i wyjsć na prostą.

Gość gość
Z długu w dług, pożyczasz od kogoś by spłacić kogoś innego, o długach się nie zapomina Chyba że masz na myśli dług wdzięczności Wtedy czyny mają znaczenie i szacunek

Gość gość
Czy ja mogę kupić swój własny dług? :) Wtedy wyjdzie taniej do zapłaty.