rossee 0 Napisano Luty 27, 2011 mam pytanie, jesli miesiaczke dostane np. w srode, to zaczynam brac od srody, pn-wt opuszczam i biore je na koncu blistra przed 7dniowa przerwa ,tak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniak 0 Napisano Luty 27, 2011 taaaak a poza tym to nie ma najmniejszego znaczenia bo wszystkie tabletki w opakowaniu mają ten sam skład Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość głupich nie sieją - sami rosną Napisano Luty 27, 2011 te napisy nad tabletkami są wyłącznie dla ciebie, żebyś mogła sprawdzić czy na pewno wzięłaś już dziś tabletkę:) I to się przydaje, bo czasami człowiek ma tyle na głowie, że nie jest pewien czy połknął juz danego dnia. Więc bierzesz z napisem takim, jaki jest danego dnia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rossee 0 Napisano Luty 27, 2011 jeszcze jedno pytanie dziwczyny, czy w tych 7dniach musze dostac okres czy jak dostane np. w 6 dniu to w 8 normalnie wracam do tabl. mimo okresu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wszystko masz w ulotce Napisano Luty 27, 2011 okres zwykle przychodzi 3-4 dnia po odstawieniu. Ósmego dnia wracasz do tabletek bez względu na to, czy okres nadal jest czy się skończył Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość naatalkaa Napisano Luty 27, 2011 To nie ma znaczenia. Możesz brać tabletki po kolei nie patrząc na dni tygodnia i na to samo wyjdzie. Te dni tygodnia są dla Ciebie, to ułatwienie, żeby wiedzieć, że wszystkie tabletki bierzesz i brałaś tak jak trzeba. A krwawienie z odstawienia nawet jeśli się nie skończy w 7-dniowej przerwie, to i tak zaczynasz następne opakowanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rossee 0 Napisano Luty 27, 2011 Dziękuje! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rossee 0 Napisano Luty 27, 2011 jeszcze jedno pytanie dziewczyny. jesli dostane dzis w nocy miesiaczke, to moge pierwsza tabl wziac jutro ? czy to konieczne by wziac pierw tabl na poczatku okresu? wiem ze moje pytania moga byc banalne..heh..tak to jest jak sie zaczyna brac anty.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość od momentu zaczęcia krwawienia Napisano Luty 27, 2011 masz 24 godziny i to będzie pierwszy dzień, Więc ustal sobie tylko stałą godzinę o której będziesz codziennie łykała, bo z następną tabletką nie możesz się spóźnić więcej niż 12 godzin Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość od momentu zaczęcia krwawienia Napisano Luty 27, 2011 żeby była jasność. Jeśli na przykład jutro rano łykniesz o 7.00, to pojutrze o tej samej porze a jeśli zapomnisz to nie później niż o 19.00. Wtedy będzie zachowana antykoncepcja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rossee 0 Napisano Luty 27, 2011 dziekuje bardzo o ktorej wy lykacie tabletki ? jakies skutki uboczne? bo akurat powiekszenie piersi wyjdzie na moj plus:):):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość od momentu zaczęcia krwawienia Napisano Luty 27, 2011 ja o 22.00. Nie mam skutków ubocznych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rossee 0 Napisano Luty 27, 2011 a jakie stosujesz? mi lekasz zapisal kontracept Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eRzecznikSaszaFilipowicz 0 Napisano Październik 25, 2011 Pierwszą tabletkę zażywasz w pierwszym dniu miesiączki potem wybierasz codziennie kolejne tabletki następnie 7 dni przerwy i w 8 dniu rozpoczynasz nowe opakowanie. Bez względu na to czy masz jeszcze okres czy nie. Wszystko jest opisane w ulotce tylko uważnie trzeba ją przeczytać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach