Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzebuje oswiecenia

Czy nadplate z rozliczenia za wode moge odliczyc od czynszu?

Polecane posty

Pierwszy raz wynajmuje, niedawno przyszlo rozliczenie za wode i mam ponad 60zl nadplaty. Niedoplate - wiadomo- trzeba zaplacic, a nadplate? Po prostu sie odlicza od czynszu z jednego miesiaca ?

nie ma tu nikogo doroslego? ;)

Gość HrabiaMurgrabia24
Za wodę ze studni nie godzi się płacić! Twój pan jest zwykłym lichwiarzem, jeśli każe Ci płacić za dar Boży.

Gość becia76
tak mozesz odliczyc

Gość HrabiaMurgrabia24
U mnie nawet bydlęta mają wodę za darmo i pozwalam chłopskim dzieciom pić wodę prosto z rynny mego dworu.

Hrabia, twoich wypowiedzi nawet nie przeczytalam do konca, ale dzieki za podnoszenie tematu :)

Gość hrabiamurgrabia245
wzamian wez pani członka mego w usta a dziele ci rady czemu twoja studnia pusta

no to git majonez ! :D

Gość czynsz ustala ci wspolnota
albo spoldzielnia zalezy gdzie te mieszkanie masz, prawda? wiec oni wlicza ci nadplate w czynsz (zmniejsza) badz wyplaca jak bedziesz chciala.

czynsz mam staly 350 zl, przyszla ta nadplata, ale nie ma zadnej informacji, ze moga mi wyplacic czy cos to co? chyba lepiej po prostu zadzwonie do spoldzielni?

mam po prostu plik drukow do wypelnienia i przy oplacaniu za kazdy kolejny miesiac, tresc - kwote, dane wlasciciela wypelniam sama...

Gość nie nie potrzebujesz
zadzwon lepiej. mi przyszedł wykaz z woda ze mam niedoplate, chcialam dzwonic i pytac sie gdzie to wplacic itd a po kilku dniach przyslali mi nowe rozliczenie czynszu, mam nadzieje, ze te wode juz sobie tam doliczyli ale tez zadzwonie i poporsze o wyjasnienie ;)

juz dlugo nie bede tu mieszkala, wiec nie ukrywam - wolalabym odzyskac gotowke po prostu :)

Gość HrabiaMurgrabi24
Jeśli ktoś winien Ci jest talary, to masz prawo udać się do sędziego i domagać się oddania długu.

Gość przecież zawsze o to chodzi
sprawdź jakie czynniki wchodzą w skład czynszu. Jeśli jest tam opłata za wodę, to po prostu odejmij od czynszu i zapłać mniejszy. Bo gotówki nikt ci nie odda przecież

Gość hrabiamurgrabia2456
pokażesz wary oddamy talary

tak, oplata za wode jest w czynszu dobra, zeby bylo jasne - w takiej sytuacji moge odliczyc te kwote od czynszu i jest to "legalne" ? Wy tak robicie ?

Gość zawsze lepiej w cieplym domu
gotowke oddaje sie jak sie chce, np w pradzie (przynajmniej w Vattenfalu tak jest) mialam nadplate i babka zadzwonila z pytaniem czy chce by te kase przelali na konto mi czy tez wliczyc na poczet przyszlych rachunkow (wyszloby jakos tak ze dwa i pol miesiaca nie placilabym za swiatlo). i samemu nie odlicza sie nic z czynszu, oni sami przysla ci rozliczenie nowego czynszu.

Gość nie , dogadaj się
Lepiej uzgodnij to z administracją, bo oni maja jakiś ustalony sposób rozliczania nadpłaty, uzgodnij z nimi tytuł pomniejszenia wpłaty o nadpłatę za wodę, aby nie było potem problemów z księgowością twojego konta rozliczeniowego w administracji

ok, widze, ze to zalezy od spoldzielni... w takim razie zadzwonie, choc nie mialam na to ochoty bo gosc ktory tam siedzi i odbiera tel. jest cholernie niemily