Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karnistka

Chrzest

Polecane posty

Gość Karnistka

Witajcie;) Zostałam poproszona na matkę chrzestną do córeczki przyjaciółki i mam kilka pytań, proszę pomóżcie. Czym powinna zająć się chrzestna podczas ceremonii, wiadomo,że zakłada dziecku szatkę, więc pewnie ją kupuje, ale czy coś jeszcze? No i co dać małej w prezencie? Medalik, łańcuszek? Pojęcia nie mam...

Gość Karnistka
Up;)

Gość 777777777467
wszystkiego się dowiesz na naukach a co kupić? Moje dziecko dostalo pieniądze i łyżeczkę srebrną z imieniem i datą chrztu na pamiątkę.

Gość Karnistka
Dziękuję, faktycznie taka łyżeczka to wspaniała pamiątka. Ciekawe tylko jaki to wydatek...

Gość Karnistka
i

Gość anna......baska
nie no ludzie, jakby mi chrzestna na pamiatke jakas srebrna czy zlota lyzeczke z data kupila to bym jej powiedziala co mysle o tym.... To jest chrzest swiety, pamiatka powinna byc pamiatka z tym zwiazana typu medalink itp. Szatke moze chrzestna kupic, ale warto sie zapytac, bo moje dziecko mialo po mnie pamiatkowa szatke. Tak sie ja tylko naklada w momencie chrztu. Chrzestni zazwyczaj tez daja kase, ale musu nie ma oczywiscie.

Gość a może jakiś
co do chrzestnej , co region to inny obyczaj czasem kupują świecę , czasem szatkę ect.... Ja osobiście kupowałam wszystko dla dziecka , moją córkę ja trzymałam do chrztu ,a chrzestna podczas sakramentu położyła szatkę . Mała dostała przepiękną pamiątkę a la album - cudeńko, kaskę ;) łyżeczki to chyba już przeżytek - przynajmniej to mój osąd .

Gość Karnistka
Dziękuję Wam za wszystkie opinie. Zależy mi,żeby zrobić to z klasą i z poszanowaniem świętości oraz powagi ceremonii.

Gość wiolka5845Z
Kup srebrną łyżeczkę, mała będzie miała pamiątke. A kase to rodzice wydadza na pieluchy i tyle z tego bedzie. Kup kwiaty i łyzeczke i tyyyyle w tym temacie

Gość kjdfvbdfhjvbhdfjvb
Ja w zeszlym roku kupowałam dla chrzesniaczki szatkę a la sukieneczkę, a nie chuste, z wyhawtowanym imieniem i datą chrztu. do tego dostała pozlacany obrazek z Aniołem Stróżem i dzieckiem, pięknie wydaną ksiażkę z baśniami oraz dokupione w ostatniej chwili białe majteczki i sliczne skarpetki do sukienaczki

Gość azezam
nie no dajcie spokoj kwiaty na chrzest??? prosze Was... ktos wczesniej napisal o albumie uwazam to za super prezent moje pierwsze dziecko dostalo i tak mi sie spodobal ze poprosilam dla drugiego dziecka aby dostalo na chrzest:) mysle ze zamiast medalionow i krzyzykow lepsza jest biblia dla dzieci z dedykacja pamietajmy ze jest to chrzest wiec dzieciatko za male na inne prezenty niz pamiatkowe na allegro sliczne albumy sa po 30 zl natomiast biblie w kazdym kosciele dostaniesz

Gość chrzest
oczywiscie ze matka chrzestna kupuje dziecku kwiaty, przewaznie jest to malutki bukiecik z bialych np. różyczek

Gość u nas to było tak
chrzesna kupowała ubranie (sukienke, rajstopki, body, sweterek) no i tą szatke, chrzesny świece i dał kase. Drugiej sama kupie ubranko, a chrzesna kupi co będzie chcała (przy pierwszym się uparła że ona chce kupić wszystko, ale jakoś super zadowolona nie byłam).