Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

doro1903

swedzace dlonie

Polecane posty

prosze o pomoc od lat mam swedzace dlonie nie wiem dlaczego,porobily sie otwarte rany,zadne leki nie pomagaja-czy ktos ma cos podobnego?jak sobie radzi?

Gość ojojojojojojoooooj
Moze za duzo szorujesz sobie po rowie,Ja tez tak kiedys mialam i kupilam sobie wibrator i teraz jest dobrze!

ile nalatalam sie po dermatologach i nic ,zero rezultatu moze ktos zna jakis domowy sposob leczenia-nie piszcie pierdol prosze

Gość ojojojojojojoooooj
A co?Moze nie szoryjesz sobie lapskami po przedziale!!!

bylam u kilka dermatolgow kazdy stawia inna diagnoze,luszczyca to nie jest robia sie pecherze potem pekaja i wyplywa taka ciecz i to swedzi niemilosiernie,rekawiczki tez niepomagaja

mozesz to miec od rekawiczek- mozesz byc po prostu na nie uczulona. ewentualnie poczytaj o uczuleniu na salicylany- moj kolega tak mial i glownie na rekach wysakiwaly mu takie bable jak oparzenia lub jak od lopaty z tym ze calkiem spore bo mialy ze 2-3cm. niestety jest to skladnich wiekszosci lekow przecigrypowych i przeciwbolowych

prosze piszcie jezeli macie cos podobnego,ja juz nie potrafie dalej to jest okropne z wierzchu dlonie sa ok ale po wewnetrznej stronie masakra

ale ja zadnych lekarstw nie biore,tylko alergiczne i przerozne mascie i kremy i to nic nie pomaga.dwa trzy dni jest dobre apotem obled to swedzi jak ospa

Gość HEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
CZY JEST KTOS Z TYM SCHORZENIEM?

Gość a moze masz bardzo wysuszone
dlonie,i dlatego cie swedza?kup sobie krem nawilzajacy...

TO CHYBA NIE SRODKI CHEMIICZNE,ogorek kiszony pomidory i juz bable wychodza ale tylko na dloniach,nie dotykam tych rzeczy i nie jem a jednak dlonie mam straszne

Gość onnaaaa
może warto zrobić sobie testy na co jesteś uczulona? Moje problemy z dłońmi zaczęły się jak poszłam do pracy. Okazało się że jestem uczulona na kredę (jestem nauczycielką). U mnie są inne objawy, mnie pęka skóra, krew leci, ręce są czerwone, szorstkie i bardza swędzą. Pomagają mi lekarstwa, oraz kremy na bazie mocznika (E45 dobre są też kremy neutrogeny).

Gość może to grzybica?
Skoro swędzi, pęka i wypływa ciecz.

Gość pstrokata
Dawno temu tak miałam. Wyleczyłam. Nie wraca. 1. żadnych napojów gazowanych 2.mydlo bez koloru i zapachu (np. biały jeleń) Woda, którą myjesz ma być w temperaturze Twojego ciala lub odrobinę chlodniejzsa. Po myciu wycierasz bardzo delikatnie, dotykiem. Nie dopuść do spocenia dłoni, wczesniej umyj. 3.Zasada: na suche suchym, na mokre mokrym. Polega na tym, że jak zmiany są suche, to smarujesz maścią,a jak mokre i sączące, to zamaczasz sporo waty w soli fizjologicznej (za grosze ją kupujesz w aptece bez recepty), okladasz dłoń nimi i zabandażowujesz, zeby się trzymalo. To było przed laty, może teraz nowocześniej leczą, ale pomogło mi i od dawna zapomniałam już, ze miałam taki kłopot.

czy jest ktos jeszcze zbieram wszystkie rady i dziekuje:)

Gość pstrokata
Nie po to się produkowalam, żebyś siedziała i czytala tylko. :D Wykonać! Mnie to cholerstwo 7 lat trzymało i w depresję już wpędzalo, zanim wreszcie mi poradzili to, co ja teraz Tobie. Już jednej osobie udało się tego pozbyć, a kierowal się tylko tymi moimi radami. Wiem, ze są prościutkie. Ale skuteczne.