Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość konspekt????

Jak napisac konspekt maturalny na podstawie ksiazek granica i nad niemnem?

Polecane posty

Gość konspekt????

???

Gość konspekt?????
??

Gość Basia z Poznania
Napisz albo na komputerze albo długopisem.

Gość konspekt?????
A dokladnie od czego mam zaczac w tym konspekcie, jest literatura podmiotu, literatura przedmiotu ale dokladnie to nie wiem o co w tym wszystkim chodzi..

Gość Basia z Poznania
zacznij od włączenia komputera

Gość zapytaj się
Nauczyciela/ki od polskiego.

Gość Małoszka
Ja pierdzielę. Co za tępaki teraz do matury się rwą:F Jak ktoś ma Ci powiedzieć jak napisać konspekt, jak nie podajesz tematu?! Konspekt zalezy od TEMATU!!!!!

Gość konspekt?????
Obraz miłości w literaturze

Gość Małoszka
LOL. I to na podstawie Nad Niemnem i Granicy?:D Ok, w granicy jest jeszcze chora miłość, trójkąt miłosny, a w Nad Niemnem co chcesz opisać? Innych książek nie można było wziąć? Choćby Lalkę, Potop, Bułhakowa? Jak masz obraz miłosci, to musisz postawić sobie tezę-np że są różne rodzaje, nie tylko ta piękna, bajkowa itp. A potem wybrać wątki z obu lektur i dokładnie krok po kroku omawiać i wskazywać podobieństwa i różnice

Gość Avikaa
proponuje zapytac nuczyciela j.polskiego, ja zdawalam mature pare lat temu mogla sie cos zmienic, a nauczyciel powinien wiedziec choc to pewne nie jest :P

to jest przykładowy konspekt: ja taki miałam w tamtym roku na maturze. wiem, że temat inny ale może ten konspekt będzie chociaż drobną podpowiedzią: imię nazwisko Temat: „Literackie świadectwa Holocaustu. Wykorzystując wybrane utwory zbadaj jak realizowany jest temat. I.Literatura podmiotu 1. „Proszę Państwa do gazu, Tadeusz Borowski. „Tadeusz Borowski. Utwory wybrane Andrzej Werner, Kraków 1997 2. „ U nas, w Auschwitzu, Tadeusz Borowski. . „Tadeusz Borowski. Utwory wybrane Andrzej Werner, Kraków 1997 3. „Ludzie, którzy szli, Tadeusz Borowski. . „Tadeusz Borowski. Utwory wybrane Andrzej Werner, Kraków 1997 4. „Medaliony, Zofia Nałkowska. Wydawnictwo SIEDMIORÓG, Wrocław 2007 5. „Zdążyć przed Panem Bogiem, Hanna Krall. Wydawnictwo GAMMA, Warszawa 1992 II.Literatura przedmiotu 1.Jan Kott, „Świadectwo Borowskiego, Życie literackie 1981 nr 35 2.Mieczysław Ingot, „ O „Medalionach Zofii Nałkowskiej, Polonistyka 1990 nr 7 3.Maria Zakrzewska, „Język i narracja „Medalionów Zofii Nałkowskiej a wymowa ideowa utworu. Polonistyka 1984 nr 7 III.Ramowy plan wypowiedzi: 1.czym jest Holocaust? 2....... 3........ IV.Materiały pomocnicze: Karta z cytatami literatura podmiotu to lektury, które umieszczasz w swojej pracy w literatura przedmiotu to inne publikacje z jakich korzystasz. możesz umieścić tu coś co kto napisał np o twórczości Nałkowskiej albo Orzeszkowej lub o tych książkach. Moim zdaniem masz za mało książek to tego tematu.

Gość konspekt?????
A ramowy czas wypowiedzi na czym polega?

ramowy plan jest dla Twoich potrzeb. pomaga Ci by się nie pogubić się w całej pracy. zapisujesz w nim po kolei hasłowo o czym teraz chcesz powiedzieć.

Gość konspekt?????
Ramowy plan wypowiedzi 1. Określenie problemu 2.Kolejnośc prezentowanych treści 3. Wnioski