Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamita

kolka nerkowa a ciąża

Polecane posty

Gość mamita

Witam z rana ! pytanie głównie do mam i kobiet które przez to przeszły mam ogromny problem ,proszę orady . miesiąc temu byłam w szpitalu z powodu silnychbóli prawej strony i pleców i brzucha lekarze podejrzewali wyrostek ale wypisali mnie po 3 dniach i stwierdzili niedokrwistość hmm... w domu zaczęłam mieć te bóle coraz częściej raz dziennie potem kilka na początku słabe ażtydzień temu złapało mnie ok 18 silny kolkowy nie do wytrzymania ból zaciskałam zęby wyłam . Zapomniałam dodać że jestem w25 tc . Mąż zawiózł mnie szybko do szpitala w silnych bólach nie potrafiłam się wyprostować i iść zatrzymali mnie na 4 dni i podali kroplówki zastrzyki przeciwbólowe przeszło wypisali mnie jestem w domu 2 dzień wszystko wruciło dalej cierpie . Lekarze przepisali tylko nospe i kazali iść do lekarza rodzinnego stwierdzili że coś musi blokować kanaliki nerek ale w moczu nie ma zmian już nie wiem jak sobie pomóc proszę o rady kto tak miał .Nie potrafie znieś tego bólu !

Gość nereczki nerki tak...
a zrobili Ci usg nerek? Były w nich złogi lub zastój? Ja miałam kamienie w nerkach i kolki nerkowe- wiem co to za ból

Gość mamita
nie nie miałam usg kazali mi iść do lekarza rodzinnego i zrobić lub wziąsć skierowanie do specjalisty . Jak sobie pomóc przy atakach i co mogę brać w ciąży nie chcę zaszkodzić małemu a może ziła ?

kochana, musisz BARDZO DUŻO pić!! To jest jedno. No-spa nie zaszkodzi a pomoże jak coś się pozatykało. Ale pij pij i jeszcze raz pij! Jeśli masz suszoną żurawinę to wcinaj ją - też pomoże. Trzymam kciuki i leć do rodzinnego, niech da Ci skierowanie bo to nie przelewki.. Konowały są wśród nas.. Szczególnie w szpitalach,,, Żeby usg nie zrobić... Ech szkoda słów

żurawina tęż nie zaszkodzi w ciąży :) Ja tez jestem teraz w ciąży II trymestr i się borykam z tymi nerkami

Gość mamita
dzięki kochana tak właśnie otej żurawinie słyszałam a na ból czy mogę coś brać czopki lub inne

raczej nie bierz nic z własnej inicjatywy. Dużo pij, jedz no-spę. Masz tę zwykłą czy forte? Jak będziesz u lekarza, poproś o receptę na forte, można ją brać 3x dziennie i pomoże. Nie wiem jak jest ze stosowanie fitolizyny w czasie ciąży, to taka pasta którą rozpuszcza się w wodzi i pije, idealnie rozpuścił mi małe złogi w nerkach. Ale lekarz najpierw musi sprawdzić co Ci jest, bo faktycznie powód może być nieco inny! Postaraj się wytrzymać i leć czym predzej do lekarza 1 kontaktu

Witam jakiś tydzień temu,przechodziłam podobna sytuacje-najpierw z rano częste siusiu(ale nie bolało przy oddawaniu moczu),potem ból z lewej strony w dole brzucha,aż to najgorsze-obudziłam sie w nocy ból z lewej strony na plecach promieniujący w doł brzucha...wziełam no-spe,troszke pomogla,rano już było ok w moczu wyszło ze mam piasek w nerkach biore żuravit(jestem w 20 tyg ciąży)moja gin chciała mi zapisac antybiotyk,ale narazie zrezygnowałam nic mnie nie boli dużo wody pije,gdyby sie powtórzyło to nie obejdzie się bez antybiotyku-a ból masakra nie życze nikomu:(

Gość xxxyyy23
Ty na pierwszym miejscu powinnaś udać się do lekarza a nie pisac na forum nic ci to nie da przecież , a dodatkowo może zaszkodzić tobie albo dziecku. Poczytaj sobie na adamed.expert o skutkach nieleczenia kamicy