Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cos wymysle

Dziewczyny pomozcie mi

Polecane posty

Gość cos wymysle

ulozyc plan na tydzien obiadow.Musze wszystko kupic i ugotowac i zawekawac lub zamrozic dla moich chlopakow bo wyjezdzam.Moze macie jakies pomysly

Gość wspolczuje babom
ktore maja chlopow z dwoma lewymi rączkami. Chwała bogu, ze moj potrafi zrobic obiad i nie tylko :)

Gość cos wymysle
a nie pomyslalas ze moj chlop pracuje od rana do wieczora przynosi kase do domu i musi sobie cos zjaes bo ja bede w delegacji

Gość cos wymysle
a pozatym jest jeszcze maly ktory tez musi cos jesc Dziekuje bardzo za pierogi itp. Jak ugotuje ziemniaki i zamroze to bedzie to dobre?:O

Gość cos wymysle
moj tez gotuje i sprzata ale teraz mamy tyle pracy ze doba za krotka

Gość roladinia
-bigos wieksza ilość można mrozić lub wekować -mięso udusić do słoików - czyste blaty na pizze zamrozone potem sami według smaku doprawiają - schabowe usmazone zamrozić + frytki kupne mrożone -zupy do woreczków i zamrozić -zostawić kasę na pieczywo i drobnice zawsze tak robię często wyjeżdżam , 3 chłopów zostawiam w domu i psa

ziemniaki wydaje mi się bez sensu mrozić. lepiej kup pyzy, kopytka to bardzo szybko można odgrzać. kup też ważywa mrożone - kalafior, brokuł, fasolkę zieloną - wystarczy na kilka minut do garnka sosy knorra kup mięso jak najbardziej możesz nasmażyć i zamrosić żeby mieli gotowe do odgrzania

Gość cos wymysle
dzieki serdeczne za odpowiedz. Ja juz nie mam pomyslu co gotowac:( mam kupe miesa w lodowce ale jak zrobie tylko mieso to to zjedza a chcialabym aby mieli tez jakies salatki itp.Jakby moj maz pracowal 8godz to by ugotowal ryz/kasze itp i zrobil surowke ale on nie ma czasu

Mrozone ziemniaki raczej sie nie sprawdza... Mozesz kupic i zamrozic udka z kurczaka, ewentualnie obsypane w przyprawach. Oni wyjma i do piekarnika ;] Mozesz rowniez kupic gotowe warzywka na patelnie ;)

ugotować ryż to przecież 15 minut, są te we woreczkach porcje, tylko wkłada do garnka. na pewno da rade.

zamiast surowek, kup albo zrob ogorki kiszone, konserwowe, malosolne. Salatke z ogorkow, bialej kapusty, koperku, troszke czosnku do sloika ;) To troszke dziwne, ze ja 18latka podpowiadam co zrobic rodzinie na obiad, doroslej kobiecie, ktora ma meza i dzieci ;)

Gość cos wymysle
ok upieke kurczaka i podziele-zamrazarka pierogi mam -zamrazarka zrobie gulasz+kopytka-zamrazarka ugotuje makaron+spagetti-zamrazalka jak zrobie surowke z kiszonej kapusty to powinna postac, tak samo buraczki.Dokupie ogorki w zalewie i papryke oraz swieze warzywa to mysle ze cos sobie do miecha doloza.Dzieki za pomoc

Gość onnaaaa
Jak lubią to fasolka po bretońsku - do słoika zawekować. Krokiety zrobić, poleżą spokojnie kilka dni. Zupę jakąś do słoika - zawekować.

Gość cos wymysle
dzieki za podpowiedz ale wszystko wiaze sie z czasem.Mamy poprostu za krotki dzien stad ten problem

Gość onnaaaa
coś wymyślę -> nie wiem czy to dobry pomysł mrożenie makaronu :o

Gość cos wymysle
a dlaczego nie dobry przeciez nic sie nie stanie chyba;)

sorry ale jak 15 min to dużo czasu na przygotowanie obiadu to może lepiej jakiś catering zamów?

Gość cos wymysle
nie chce nic zamawiac bo juz tak wiecej jemy na miescie niz w domu

Gość cos wymysle
ale jak znajac zycie to i tak cos zamowia.Jakbym nic nie zostawila to by pizze i mcdonalda na okraglo jedli

Gość onnaaaa
Słuchaj, makaron gotuje się 8 min, a rozmrożenie makaronu jak sobie wyobrażasz? Ja jakoś tego nie mogę pojąć.. do wody wrzuci czy jak? to już lepiej świeży do garnka na 8 min w tym czasie sos ze słoika. :)

Gość cos wymysle
jak sobie wyciagnie rano to do wieczora mu sie rozmrozi potem do goracej wody i mikrofali na 2min

Gość cos wymysle
dzieki wszystkim ide na zakupy.Milego dnia zycze