Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maminkaaaaa

To prawda, że mleko matki jest zdrowe tylko wtedy, kiedy karmiąca się zdrowo odż

Polecane posty

Gość maminkaaaaa

odżywia? Słyszałam i czytałam, że w trakcie karmienia piersią należy się zdrowo odżywiać, bo w przeciwnym razie pokarm nie będzie pełnowartościowy, to prawda? Nigdy się zdrowo nie odżywiałam, bo nie cierpię ryb, ani warzyw, unikam owoców, a od gotowanego mięsa wolę smażone i pieczone. Generalnie jem to co lubię, a to nie jest zdrowe. Często pozwalam sobie na pizzę, na makarony z ostrym sosem, na chińszczyznę i niezdrowe przekąski typu popcorn, cola. Skoro niezdrowo się odżywiam, nie piję soków owocowych i nie jem warzyw, także zup, to oznacza, że lepiej, żebym podała dziecku butlę z mlekiem modyfikowanym?

Gość ogonowka
mleko matki jest bardzo niezdrowe, koniecznie podaj butle, po co truc dzieciaka !

Gość tak to prawda
ja znó jem bardzo chudo - prawie wszystko na parze i myślę że przez to krótko karmiłam - bo dzieci się szybko przestały najadać...po 4 miesiącu nie było mowy o piersi dzieci się darły nawet po godzinnym karmieniu, jak dała butlę to spokój.... więc myslę, że za mało kalorii miał mój pokarm

Gość Marta35,.,.
Mleko matki ma nieodpowiedni skład tylko w wyjątkowych przypadkach......w zasadzie tylko wtedy kiedy kobieta jest skrajnie niedożywiona. Tak nas natura zaprogramowała,że mleko nawet kosztem zdrowia matki ma dobry skład. Jednakże oczywiscie wskazane jest zdrowe odżywianie......i to w sumie nie podlega dyskusji.Dieta matki powinna byc zróznicowana i bogata w witaminy i minerały.........dzieki temu można długo utrzymac laktacje choc to nie jest regułą. Pozdrawiam.

Gość thaisse80
Popieram Marte35. Zreszta niedawno ogladalam program i tam specjalistka wypowiadala sie o karmieniu piersia. Mowila, ze nawet w ubogich krajach Afryki male dzieciaczki karmione piersia dostaja wlasciwy pokarm bo natura dopasowala pokarm matki do ich potrzeb. Ja mimo iz moja corcia ma prawie 11 mies wciaz karmie piersia (glownie w nocy), przez pierwsze 6 mies staralam sie bardzo zdrowo odzywiac, teraz juz tak bardzo o diete nie dbam choc oczywiscie smieci nie jem.