Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jordan.pl

kiedy po cesarce kolejna ciąża?

Polecane posty

chciałabym w miarę szybko starać się o drugie dziecko. Ile czasu będe musiała odczekać po cesarce?

Gość mowia ze najlepiej 2 lata
odczekac

Też jestem zainteresowana tematem. Wypowie się może ktoś??

8 miesęcy po piewszej cesarce zaczełam się starać, zaszłam 10 miesięcy po cc, wszystko było ok, tez miałam cc. Teraz czekam 10miesięcy i zaczynam się starać o jeszcze jedno. Leakarz kazał mi tylko dbać o siebie i zdrowo się odżywiać.

zalecenia są dwa lata, ale czytałam o mamach co rok po roku miały i bylo ok. Też się zastanawiam ile czekac.

jordan.pl a z jakiego powodu miałaś cesarke? Ja przy pierwszej ciąży miałam cc bo zaczęło mi się odklejac łozysko, 2 poród był naturalny i teraz też bym chciała cięcie.

Czyli tak na upartego to na wakacje 2012 do dzieła ;]

tak naprawde wystarczy odczekac...trzy miesiace. po tym czasie nacięcie powłok brzusznych (o ile nie ma żadnych komplikacji) jest juz całkowicie zaleczone i macica powinna spokojnie wytrzymac kolejne obciązenie. tylko że warto mimo wszystko dac organizmowi troche odpocząc nie tyle po cesarce, ile po ciąży po prostu.

Gość zaleca się odczekać MINIMUM
1 rok

cesarkę bede dopiero miała bo mam na 28 marca/ 4 kwietnia termin porodu. A powód to rozejście spojenia łonowego... bardzo bolesne niestety:( też właśnie słyszałam że 2 lata najlepiej poczekać ale chciałabym szybciej.

mi doktor w szpitalu powiedział że minimum dwa lata ,a moja lekarka że trzy odczekać.

zalecenia zaleceniami, ja miałam cc i ze mną na sali leżała kobieta po ( o zgrozo ) czwartej cesarce ;] i tą cesarke miała dlatego, że zbyt mało czasu niby mineło od ostatniej ( 18 miesięcy).

Gość antypatologia
Bylam niedawno u mojej gin. i kazala odczekac rok, ale mowila, ze4 jakby sie wczesniej zdarzylo, to nie ma dramatu.

Gość antypatologia
Mowila tez, ze moge spokojnie rodzic naturalnie.