Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Zuza11111

problem rodzinny

Polecane posty

Gość Zuza11111

Mam Problem. Jestem mężatką od 3 lat. Mamy rocznego syna. Mąż pracuje w transporcie. Ja odkąd urodziłam wychowuje syna i zajmuję się domem. Problem pojawił się jak zaczęło psuć się mężowi w pracy. Mniejsze dochody, rozbite samochody itp. Naszego syna wychowuję praktycznie sama. Mąż był z dzieckiem na spacerze aż 2 razy w ciągu całego roku. Nie ma go w ogóle w domu bo ciągle jest w trasie. Jak przyjeżdża po trasie to jest zmęczony i idzie spać. Ja też jestem zmęczona, nasz maluch jest bardzo absorbującym dzieckiem, mamy duży dom. Problem tkwi w tym że zanim zaszłam w ciążę, pracowałam zawodowo. Miałam czas na wizyty z koleżankami, na basen itp. W domu miałam posprzątane, ugotowane i wyprasowane. Teraz nic nie robię poza zajmowaniem się dzieckiem, sprzątaniem i siedzeniem w domu tak uważa mój mąż. Nie mam czasu na wizyty z koleżankami(mały ciągle choruje), na pójście na basen czy na aerobic. Nie mam z kim zostawiać malucha. boli mnie to. a jeszcze bardziej bolą mnie jego słowa" idź do pracy, bo ja zapierdalam na to wszystko". Nie mam z kim zostawić dziecka. Mama pracuje, teście mieszkają daleko. W naszej miejscowości nie ma żłobków. Ratuje mnie opiekunka, ale tu jest kolejny problem: zarabiałam 1400 zł, opiekunce muszę zapłacić ok 1000zł, dojazd do pracy też kosztuje. I co mam robić? I jeszcze jeden problem: zawsze chcieliśmy mieć dwójkę dzieci. Planowaliśmy, że jak mały skończy rok to zaczniemy się starać o drugie. Wiem, że to jeszcze bardziej mnie ograniczy, ale wychodzę z założenia że teraz się troszkę pomęczę, a później będę miała odchowane dwójkę dzieci i pójdę do pracy, może lepiej płatnej. Myślałam teraz o ciąży, ale w tej sytuacji sama nie wiem co robić? Wkurza mnie to że ciągle mi dogaduje o tej pracy. Z jednej strony chciałbym zacząć pracować, bo to zawsze jakiś kontakt z ludźmi, ale z drugiej strony jak sobie pomyśle że mam oddać komuś moją wypłatę :/, a poza tym cały czas chodzi mi po głowie ta ciąża

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować