Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Frazyyyy mmm

Czy nowowrodka karmionego mlekiem modyfikowanym należy karmic na żądanie?

Polecane posty

Gość Frazyyyy mmm

Mój ma tydzień i czasem co godzinę domaga się jedzenia. Dodam, że nie dopajam go na razie herbatką ani wodą, moze powinnam?

Gość matka a
oczywiscie ze na zadanie. dawno minely czasy kiedy karmilo sie co 3h z zegarliem w reku

Gość zuzia-krakowianka
dziecko karmione modyfikowanym przepaja sie choc raz dziennie naturalnym koperkiem. I nie daje sie na zadanie, to ejst wskazane przy karmieniu cycem. Dziecku by brzuszek rozwaliło

Gość zuzia-krakowianka
powinno dziecko zjesc ok 60-80mlco 3 h nie wiecej!!

Gość matka a
co za bzdura.jak dziecko jest glodne to nalezy je nakarmic-koniec i kropka. jak chce pic herbatke-niech pije,jak nie chce to nie.mozesz tez podac sama wode. ja mojego syna karmilam na zadanie i mu "brzuszka nie rozwaliło'... inna sprawa ze dziecko chce possac sobie cos,a mama moze myslec ze glodne

Gość matka a
zuzia-mniej zlotych mysli z internetu a wiecej myslenia i doswiadczenia

Gość Frazyyyy mmm
Mój właśnie mało pije, jakieś 40 ml góra za jednym razem, ale za to domaga się częściej, np co godzinę

dawaj dziecku kiedy i ile potrzebuje. od czasu do czasu przepajaj wodą aby nie miało problemów z defekacją.

Gość matka a
w takim razie karm go tak jak chce. Na siłe przeciez nie będziesz mu wciskała tych 60ml (bo tak w ksiazkach pisza ;)). W końcu mu się to ustabilizuje.Jeśli nie chce pić w ogóle, to narazie to zostaw,jest malutki,teraz jego głównym napojem jest mleko. Nie przejmuj się tym że gdzieś coś tam piszą,że dziecko powinno jeść tyle i tyle co taki i taki czas. Każde dziecko jest inne i ma inne potrzeby.Jak dobrze przybiera a wadze to jest wszystko ok!

Dawaj mu kiedy chce jeść nic mu nie będzie. Z czasem się unormuje i będzie Ci jadł np co 3 albo 4 godziny różnie to bywa. Nie ma co dziecka głodem przetrzymywać bo potem żuci się na jedzenie i się zachłyśnie. I mówie z własnego doświadczenia a nie jak tu ktoś napisał co 3 godziny bo brzuszek rozsadzi głupota jakich mało.

Gość je malo wiec mozesz dawac
na zadanie.....mój akurat jadł wiecej a co 3 godziny chcial równiutko, ale to kazde dziecko jest inne, wiec skoro sie domaga to dawaj czesciej a mniejsze porcje i tyle

Gość Frazyyyy mmm
no właśnie nie wiem, czy przybiera, ma dopiero tydzień i go jeszcze nie ważyliśmy