Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agaczar13

co zrobic aby dzieco nie ssało już smoczka...Wasze sposoby??

Polecane posty

Moj niuniek ma 17 miesiecy nadal w nocy śpi ze smoczkiem...bardzo często się przebudza i jak nie może go znaleźć strasznie płacze, Już mam dość wstawania. Jak zabrać mu smoczek?? Co zrobić aby o nim zapomniał?

Ja poprostu pewnego dnia zabrałam. Powiedziałam że smoczek wzieła myszka od cioci (bo bardzo ją lubi). No i chyba uwierzył w tą historyjkę. W pierwszy dzień trochę popłakal przed spaniem, ale każdy kolejny był coraz lepszy. Trwało to może 3 dni i powoli zapomniał...

Gość mój maluch zostawił
smoczek u babci, a że miał tylko jeden uznałam, że pora na zmianę. Pierwszą noc płakał, drugą już było lepiej a poźniej to już z górki...

Gość ,jfdfjnfd,nmffd
moja ciotka zastosowala dosyc obrzydliwa metode:o wyciela w smoczku dziurke, wsadzila do niej robaka i pokazala to swojemu dziecku:o juz wiecej nie chcialo ssac smoczka:D

Mój miał 13 miesięcy gdy mu smoczek zabrałam, uwierzył w tą bajkę. Myślę że to musi być jakaś historyjka w którą uwierzy. Mój synek bardzo lubił oglądać tą właśnie myszkę u cioci więc wymyśliłam taką. Może poprostu zabierz i powiedz że się zgubił albo inny dzidziuś potrzebuje. Pewnie i tak bedzie płacz, ale szybko się przyzwyczai!

Gość mój maluch zostawił
mój miał 1,5 roku - więc podobnie jak Twoje dziecko. Przyznam, że sama nie umiałam zdecydować się na ten krok i ciągle odkładałam, a że nadarzyła się okazja i zorientowaliśmy się przed samym snem, że brak smoczka, to nie było wyjścia. Ja z maluszkiem rozmawiałam, że został u babci, Skarbek zapomniał i teraz nie ma. Myślałam, że będzie gorzej. Może to też zależny od tego jak dziecko jest przywiązane do smoka, mój tylko spał ze smoczkiem, w dzień nie nosił tylko do snu, ale w nocy jak mu wypadł, to trzeba było podawać, bo płakał.

Gość maaakkk
namocz w cytrynie i mu daj :) wierz mi więcej nie będzie go chciał :)

Gość taa w cytrynie...
Moja znajoma ma synka ktory jeszzce ssie cycka..i to jak ciele krowie...ona siedzi na fotelyu ten se wyjmuje pociamka i leci...jak mu sie przypomni wraca...najlepiej zaby caly czas nad nim wisialy...czym ona nie smarowala..nawet octem...to ten maly złapal , wypluł, skzrywil sie , poleciał po chusteczke nawilzana, wytarl...i dalej.. Mysle ze cytryna przy przywiązaniu do smoka nie pomoze... zreszta...moja 1,5 roczna lize cytryne z lubością :P

Gość moja córka
zgubiła smoczek u babci, wszyscy szukaliśmy go ale nie moglismy znaleźć. Przyszła pora odjazdu w samochodzie nam płakała i powiedziałam do męża że jak nie przestanie to dam jej zapasowy, który jest w domu. Po godz bylismy w domu jeszcze wspominała, że chce a jej tłumaczyłam, że jak pojedziemy do babci to znowu będziemy szukać. W nocy troche płakała ale ja byłam twarda, stwierdziłam że to jest ten moment aby się z nim rozstac na zawsze. Wciąż się dopytywała czy jej kupię a ja okłamywałam że zabrakło w sklepie, albo jutro pójdziemy i zobaczymy czy już są smoczki trwało to kilka dni i do dziś już nie wspomina:) miała wtedy ponad 1,5 roku

może spróbuj podać mu nowy smoczek :) Mój synuś jak był mały bardzo szybko zapomniał o smoczku a nawet jeszcze roku nie miał wystarczyło że stary smoczek mu się popsuł i dałam mu nowy którego wcale nie chciał i od tego czasu smoczka innego nie ruszył i nie miałam żadnych problemów z płaczem za smoczkiem Pozdrawiam