Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smrodek

Uniwerek Adama Mickiewicza - Poznań

Polecane posty

Gość Kicikicikotka
dworzec pkp

Gość Kicikicikotka
bo trzeba miec mozg a nie karton

Gość w poblizu, ktorego wydzialu
bo to rozne dzielnice miasta ;) najtanej to chyba nadal w akademiku...

nie wiem jaki to wydział - kierunek - gosp. przestrzenna

w akademiku chyba srednio ;p skoro czasem na weekend chce tam wpadać

hm, gospodarka przestrzenna, ale to na Uniwerku Ekonomicznym, czy raczej na Politechnice?

u nas wisiala tablica z roznymi ogloszenami, na ktorym bardzo czesto pojawialy sie propozycje wynajecia pokoju studentom. Tuz przy glownym wejsciu. Najczesciej jednak ludziska szukaly miejsca przegladajac ogloszenia w gazetach (poznanska, wyborcza...)

no to malo wiesz :-P

ale ja nie chce wynajmowac mieszkania ;] mysle nad dodatkowym kier zaocznie i ew. 2x na mies potrzebowalabym noclegu, wiec mysle bardziej o jakims niedrogim hotelu, motelu itp

http://kierunkistudiow.pl/uam na moje oko to bedzie na wydziale geografii, a ten miescil sie przy ul.Fredry w Collegium Maius. Chociaz kilka lat temu rozpoczeto remont budynku, przenoszac tam filologie... Chemia, bilologia sa chyba teraz w budynkach na Morasku..? Czy geografia tez tego nie wiem. Sprawdz w necie, zajrzyj na strone, ktora podalam powyzej, a przede wszystkim badz bardziej samodzielna, bo na studiach nikt Tobie gotowych rozwiazan pod nos nie poda ;) pod przejsciem przy pks wisi ogloszenie o tanich noclegach. Cos na zasadzie hostelu. Takich miejsc powinnas w necie szukac. Nie hotel, a hostel (tanszy odpowiednik).

heheh spokojnie, mam swoje lata, jedne studia juz za soba, ale jestem z 3 miasta, studia planuje rozpoczac dopiero od pazdziernika wiec jeszcze sie nie orientowalam w tym wszystkim. o noclegi pytam "tak o" moze akurat ktos cos poleci :) nie musi to byc miejsce gdzie nocleg jest za 30 zł, ale tez nie za 200 :)

a roznica miedzy hotelem i hostelem nie polega jedynie na rozniczy kosztow, ale ok ;P widac mysleles ze masz przyjemnosc z malolatem

jesli nie znasz wydzialu na jaki startujesz...

wybralam kierunek ;) jest luty moj drogi, studia rozpoczynam w pazdzierniku, nie musze teraz wiedziec wszystkiego.

nie interesuje mnie jaki to wydzial, interesuje mnie kierunek i rzeczy ktorych sie tam naucze. jak juz powiedzialam, nie jestem z poznania i nie orientuje sie W TYM NARAZIE. Ty z miejsca potrafilbys wymienic wszystkie wydzialy np UG?? jesli dopiero stwierdziles ze rozpoczniesz nowy kier??

jesli masz juz jeden dyplom, w dodatku z pokrewnego kierunku, to przede wszystkim sprawdz, czy nie ma takiej podyplomowki na Twojej uczelni. To raz. Jesli natomiast koniecznie chcesz dojezdzac do Poznania, to najpierw zajrzyj na strone UAM. Wszystkie inf.sa dostepne w necie. Nie rozumiem, jak mozna wybrac kierunek, a nie znalezc wydzialu..? Przeciez jedno z drugim jest powiazane... J

i koncu: pytasz o tanie noclegi "w poblizu" a ja sie pytam - w poblizu czego? Bo Uniwerek jest rozsiany po calym miescie :) musisz znac nazwe wydzialu,

szukajac kierunku wchodzilam w wydzialy, ale juz ich nie pamietam, no wielkie mi halo!!! tak, chce mi sie dojezdzac do poznania, poniewaz to najblizsze miasto gdzie prowadza magisterke z tego wlasnie kierunku, w wiekszosci uczelnie proponuja licencjat badz inzynierke jakies mies temu zagladalam na strone, dzwonilam do dziekanatu (swoja drogą kobiety tam są mocno nieogarnięte, moja niewiedza swoja drogą, ale żeby baba od danego kier. studiow nie wiedziala po jakich kieronkach przyjmuja na magisterke?!) i tyle, wiem jaka uczelnia i jaki kier, siedzac tu, przy okazji zapytalam czy w poblizu znajduja sie jakies ciekawe noclegi i tyle! straszne mi rzeczy, że nie pamietam jaki to wydział....

skoro, jak piszesz, niektore kierunki u Ciebie proponuja albo licencjat, albo tytul inzyniera, oznacza tylko tyle, ze sa dwustopniowe. A tytul inzyniera nie wyklucza mgr... Na wydzialach technicznych obowiazuje egzamin zawodowy (w formie, na przyklad, konkretnej pracy, wykonania modelu itp.), a poza tym zdaje sie ROWNIEZ egzamin magisterski, czyli pisze prace teoretyczna. Na kierunku humanistycznym bedzie obowiazywac tylko magisterka. Poszukaj konkretow w necie. Inf.jest naprawde sporo. Google pomoga :) milego wieczoru

haloo czy ja mowilam ze intersuja mnie studia 2stopniowe inzynierka?? studia Ist juz mam, intere mnie jedynie magister, a jedynie 2 uczelnie w PL maja magistra z gosp. przestrzennej, reszta proponuje licencjat lub inz, co mnie nie interesuje, bo juz to mam i chce isc dalej, a nie "stac w miejscu" :) ostatniej wypowiedzi bardzo dziekuje :)

i uwierz ze przez google znalazlam ten uniw itp itd ;) uczepiles sie jak rzep, a pytalam jedynie o noclegi (ktorych we wrzesniu zapewne sama poszukam przez GOOGLE wlasnie, a tu prosilam jedynie O POLECENIE JAKIS)

Gość jenk
Magisterkę z gospodarki możesz zrobić też w filli UAM w Collegium Polonicum w Słubicach a tam z noclegami nie ma problemu

Gość graz
Minihotelik - Al. Niepodległości 8, hostel Poznań Petit - Górna Wilda 81, pensjonat Ieczo - ul. Małkowskiego 36.

Gość morteuszxxxxx
Witam, Ukończyłem studia dzienne w Czerwcu. Czy ktoś może sie orientuje gdzie mogę sie zapisać, i gdzie trwa rekrutacja abym otrzymał legitymacje studencką a co za tym idzie zniżki :) interesują mnie studia dzienne tylko, bo nie mam kasy aby płacić za zaoczne :/ pozdrawiam