Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koleś z przedmieścia

Nie mogę pić alkoholu - jestem wykluczony towarzysko

Polecane posty

Gość koleś z przedmieścia

Mam 21 lat, przez chorobę nie mogę absolutnie pić alkoholu, nawet odrobinki. Przez ten fakt czuję się "wyobcowany" towarzysko - w liceum i aktualnie na studiach (choć początkowo było inaczej) nie byłem/jestem zapraszany na wspólne wyjścia/imprezy, bo "skoro nie piję to się będę nudził". Spotykam się jedynie z najbliższymi przyjaciółmi ktorym nie przeszkadza moja konieczna abstynencja. Jednak uważam, że przecież nawet jeśli nie piję, to mogę być na imprezie, gadać, tańczyć itp a zamiast alko raczyć się sokami/colą/napojami. No ale ludzie uważają, że abstynent = nudziarz, mimo, że wiedzą o przyczynie, dlaczego nie piję. Może ktoś z Was miał podobnie? Olać tych ludzi czy jak? Nie ukrywam że nieco mi przykro że jestem towarzysko olewany. :(

Można się bawić bez alkoholu A masz ta przewage, że zawsze będziesz pamiętał co się działo na imprezie i po drugie, gdyby trzeba bylo to mógłbyś robić za kierowcę ;) Nie przejmuj się gadaniem ludzi, zawsze się do czegoś przyczepią

Gość ................ .............
ja nie piję, choć mogę:) takie już jest podejście ludzi, ja na żadne imprezy nie chodzę, ale mi to jakos nie przeszkadza.

Gość zajacccccc
a czemu nie możesz pić ? bierzesz silne leki czy co ?

Gość vhk n
czemu nie możesz jaka choroba wyklucza całkowity post:)????

Gość hjkhkhkjkj
Ja tez nie piję ale świetnie się bawię na zabawach a ty chłopcze po prostu sam się wykluczasz bo wychodzi z tego, że po prostu nie potrafisz bez alko się bawić więc znalazłeś sobie usprawiedliwienie.

Ja też alkoholu nie piję. Bo nie smakuje mi.

dokladnie, ja tez nie pije i nie raz slyszalam "co ty w ciazy jestes" albo "co ty jehowa" :-), ale ram na to. Mi tez alkohol nie smakuje. A zawsze sie bawie swietnie, fakt ze czasem podpite towarzystwo dziala mi na nerwy, ale spoko...