Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anulcia27

Odszkodowanie za złamanie nogi

Polecane posty

Czy orientuje się może ile dostaje sie za złamnie odszkodowania?Złamałam sobie kosc w stopie lekarz powiedział że to jest pekniecie,lekkie złamanie.Jestem ubezpieczona w PZU-ubezpieczenie grupowe.Miesiecznie płace ok.40zł.Wiem ze to zalezy ile procent mi przyznaja.Ale ile gdzieś się dostaje mniej wiecej za złamanie

Gość pjanka
czy przed założeniem gipsu musiałaś się wydepilować aż do samej góry ?

w zeszłym roku za złamanie kostki bocznej i piszczela dostałam 1980 zł w pzu w umoei masz jasno określoną kwotę za 1% uszczerbku przy ubezpieczeniu grupowym p plus jest to 320 zł . a procenty zależą od humoru lekarza jakiego dostaniesz na komisji

pijanka tak mam złamana kosc stopy i musiałam sie depilowac po sama gore wrrr...mało tego musiałam pachy ogolic monikaleslaw to musiałas duzo procent dostac,jak 320 jest za 1% to mniej niz ta kwota nie dostane

Gość gość
też zależy od okoloczności itd. u mnie np. było złamanie w wypadku samochodowym, wkręcanie śrub, operacje, szyny itd.nic przyjemnego, leczenie b.długie. I ubezpieczyciel chciał wypłacić jakieś grosze (kilkaset złotych, ale tutaj nie starczyłoby nawet na rehabilitację...) więc zgłosiłam się do Advoco - odzyskują odszkodowania. I poszli ze sprawą do sądu i tam wywalczyli dla mnie kilkanaście razy więcej :) polecam takie rozwiazanie, bo w końcu te pieniądze nam się należą - płacimy za ubezpieczenie i koniec ;)

Gość Ilonka665
Anulcia z PZU dużo nnie wyciągniesz. Dużo zależy od okolizności wypadku, to prawda, ale oni strasznie skąpia. Jak mi przyszło za złamanie ręki odszkodowanie to myslałam, że parskne śmiechem im tam. Ale się wychytrzyłam i poszłam do centrum odszkodowań. Wybrałam DRB akurat, bo mi ciotka polecała i pieniażki ładne nie powiem. pozdrawiam, trzymaj się!

Gość Olkaa
Dnia 25.08.2017 o 16:14, Gość Ilonka665 napisał:

Anulcia z PZU dużo nnie wyciągniesz. Dużo zależy od okolizności wypadku, to prawda, ale oni strasznie skąpia. Jak mi przyszło za złamanie ręki odszkodowanie to myslałam, że parskne śmiechem im tam. Ale się wychytrzyłam i poszłam do centrum odszkodowań. Wybrałam DRB akurat, bo mi ciotka polecała i pieniażki ładne nie powiem. pozdrawiam, trzymaj się!

Z PZU jest różnie, to prawda niestety:(( ja z kolei dużo dobrego słyszałam o advoco.pl 🙂