Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość diana_1983

LAPTOP - PROSZĘ O POMOC

Polecane posty

Gość diana_1983

szukam laptopa w rozsądnej cenie . jego główne przeznaczenie to praca , internet, filmy, muzyka, sporadycznie gry (simsy) . Głównymi detalami oprócz technicznych spraw jest dla mnie jakoś wyglądu i tu mam na oku jeden model w stosunkowo niskiej cenie, który znalazlam dzisiaj na allegro http://allegro.pl/msi-x600-034pl-ultra-x-slim -win7-led-hd4330-nowy-i1477826463.html wizualnie bez zarzutu, natomiast nie znam sie na parametrach, w internecie nic nie znalazłam żadnych opini o tym modelu, marka tez mi nie znana. może ktoś sie wypowie lub mi coś poleci w przystępnej cenie o podobnym wygądzie. Będe wdzieczna za pomoc .

Gość kimmy x33
MSI produkuje głównie płyty główne. Na Allegro ryzykownie jest kupować. Mój laptop był 2 razy grubszy i ważył 1,7 kg. Mała pojemność dysku, ale przecież nie będziesz dużo ściągać z torrentów. Mała pamięć RAM, ale i tak Windows Home nie obsługuje więcej niż 3 GB RAM. Procesor jednordzeniowy, stare pamięci RAM. Kiepska karta grafiki, ale do SIMS i filmów wystarczy. Zalety: szybki WI-Fi n Hdmi do TV pełna klawiatura - z blokiem alfanumerycznym ładny design czytnik kart pamięci 4 głośniki Za tą cenę mogłabyś go śmiało brać. Ale ma jedną bardzo poważną wadę - brak nagrywarki płyt DVD/CD. Po zakupie nagrywarki jego cena w stosunku do parametrów już nie będzie atrakcyjna.

MSI produkuje głównie płyty główne. Na Allegro ryzykownie jest kupować. Mój laptop był 2 razy grubszy i ważył 1,7 kg. Mała pojemność dysku, ale przecież nie będziesz dużo ściągać z torrentów. Mała pamięć RAM, ale i tak Windows Home nie obsługuje więcej niż 3 GB RAM. Procesor jednordzeniowy, stare pamięci RAM. Kiepska karta grafiki, ale do SIMS i filmów wystarczy. Zalety: szybki WI-Fi n Hdmi do TV pełna klawiatura - z blokiem alfanumerycznym ładny design czytnik kart pamięci 4 głośniki Za tą cenę mogłabyś go śmiało brać. Ale ma jedną bardzo poważną wadę - brak nagrywarki płyt DVD/CD. Po zakupie nagrywarki jego cena w stosunku do parametrów już nie będzie atrakcyjna.

W zestawie płyta cd, tylko nie ma do czego tej płyty włożyć. Nawet nie ma jak z płyty potem zainstalować systemu operacyjnego.

hp g72 cudownie wygląda i spełnia wszystkie funkcje jakie są potrzebne do pracy

Gość Andew1987
Najlepiej jak koleżanka przejdzie się do sklepu komputerowego i obejrzy:P Osobiście pracuje w multimediach i powiem, ze wybor jest tak duży ze nie wieadomo co polecić:P Jeśli szukasz jakiegos fajnego wygladu to najlepiej isc i obejrzec bo fotki w necie niewiele dają:P Osobiście proponuje Toshibe bo do 13 marca maja promocje Zero problemu: P przez rok mozesz robic co chcesz z lapkiem( nawet rozwalic o sciane) a Toshiba ci go naprawi :P Mimo ze nie planujesz go używać do gier, to jednak przyda się komp z w miare szybkim procesorem. za pare lat aplikacje beda tak rzbudowane, ze te mniejsze moga miec problemy z ogarnieciem systemu...:P Proponuje cos z Intel Core i 3; 3 GB ram + 320 GB dysk w zupełności wystarczy na pare lat:P cena ok 2300- 2900 zł w zaleznosci od marki

Gość diana_1983
Serdecznie dziękuje za pomoc. Szukałam laptopa w sklepach, ale słusznie jest tego tyle, ze nie wiadomo gdzie oczy podziać.