Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wena tworcza ona

jak sie zabezpieczacie przed ciaza?

Polecane posty

Gość wena tworcza ona

jesli facet nie chce uzywac prezerwatywy?boicie sie chorob?a moze zgadzacie sie na igraszki bez zabezpieczenia?tabletki,globulki?jak jest u Was?pytam bo poznalam kogos i on nie chce uzywac przezerwatywy...waham sie,co robic:(

Gość to jest problem
bo wiadomo czy ten ktos nowo poznany nie ma jakiegos paskudstwa? nie wiadomo....

Gość wena tworcza ona
no wlasnie,a jak u Was wygladaja te sprawy?

Gość kilkaliterdlapseudo
na początku brałam tabletki, potem przezuciliśmy się na prezerwatywy. a ten twój podał jakiś konkretny powód dlaczego nie chce używać gumek? czy tak nie bo nie?

Gość to jest problem
ja mam stalego partnera wiec problem chorob mnie nie dotyczy zupelnie, ale nie wiem co byloby z nowym, chyba bym sie jednak bala, musialabym przeprowadzic delikatna rozmowe jak tam jego życie seksualne wygladalo wczesniej

Gość Gerwazy 230
stały czy dorywczy partner może być źródłem chorób. Pewności nigdy mieć nie będziesz bo nie pilnujesz go cały dzień i nie wiesz co robił w przeszłości. Zostają testy na choroby, jednak tych jest sporo. HIV obowiązkowo, HPV, HBS, HCV, nawet borelioza czasem się przenosi, Kiła. - takie testy bym polecił.

Gość to jest problem
no juz bez przesady jestem z mezczyzna 8 lat i mamy sie pobrac nie zdradza mnie na boku i mu ufam i nie zamierzam stosowac prezerwatyw z nim, ale z gdyby to byl jakis nowy to na pewno chcialabym go jakos sprawdzic nim pozwolę bez gumki

Gość Gerwazy 230
guma też wcale taka pewna nie jest, no może z wyjątkiem hiv. Ale już taki hpv przenosi się po prostu przez skórę więc guma na nic. Z kiłą to nie wiem, podobno ostatnio coraz częstsza.

Gość kilkaliterdlapseudo
gerwazy idąc tokiem takiego rozumowania trzeba by te testy robic przed każdym stosunkiem :D

Gość Gerwazy 230
ja tak robię :) co prawda nie przed kazdym a przed każdą nową. Kwestia żeby kogoś przekonać. Najpierw robię wywiad, w przypadku bogatej przeszłości od razu odpuszczam bo za dużo testów ale w przypadku gdy dziewczyna jest normalna to hiv wystarczy, zastanawiam się teraz nad kiłą.

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
przez skórę przenosi sie ......

Gość wena tworcza ona
on uwaza,ze sex z prezerwatywa to jak calowanie przez szybe i on tak nie chce i tyle,rozmowy nie pomagaja on nie "chwali"sie swoim zyciem z przeszlosci,mowi ze jest zdrowy,ale jaka mam pewnosc?:(a w sumie nie znam go az tyle,by zaufac...:(

Gość w zadnym wypadku
nie godz sie na seks bez prezerwatywy! Co innego staly partner, wiadomo. Ufamy sobie i wtedy pigula anty jest w sam raz. Ale nie z nowopoznanym!!!! Tym bardziej jesli mial sporo partnerek i zapewne kazdej mowil, ze gumki nie lubi, prawda? Jak jest taki madry to niech najpierw wykona badania krwi i dodatkowo na wirusa hpv (to ten odpowiedzialny za raka szyjki macicy. Mezczyzni najczesciej sa nosicielami bez zadnych objawow). On bedzie mial przyjemnosc, a Ty sie bedziesz pozniej leczyc miesiacami. Nieodpowiedzialny dupek!

Gość fsdafadfag
Zapytaj czy jest honorowym dawcą krwi a jak nie jest to poproś go o dobry uczynek by oddał krew - jak odda to znaczy, że można iść z nim bezpiecznie do łóżka, bo przy oddawaniu krwi jest niezła selekcja czy aby ktoś nie jest na coś chory :D

Gość w zadnym wypadku
to nie do konca tak :) krew odda, dostanie czekoladki i pojdzie do domu. Ale jesli wyniki badan beda niepokojace, dostanie zawiadomienie. Tak, czy siak, moze wyniki odebrac po bodaj 2 tyg. Taki bonus. Bezplatna morfologia, test na hiv itp. za odddana krew.

Gość w zadnym wypadku
jednak wirusa hpv badanie krwi nie wykaze! Facet musi miec pobrany wymaz spod napletka, a wczesniej przez minimum 12 godzin nie wolno mu sie myc ;) wspolczuje lekarzom ;)

Gość Ja się nie zgadzam
na seks bez prezerwatywy. Facet nie lubi to niech szuka inną naiwną. Hormonów brać nie będę tylko dlatego, że guma mu nie pasuje. Na jego miejsce znajdzie się wielu innych którym pasuje. Dobrze być ładną. :)

Gość lektury dodatkowe dla chetnych
ups, pierwszy adres nie dziala jak nalezy, odsyla do wyszukiwarki... Tu prosze drugi: http://www.rakszyjkimacicy-profilaktyka.pl/ ten jest bardziej "dosadny", ale coz robic, gdy "delikatniejsza wersja" nie dziala ;)

Gość wena tworcza ona
dziekuje Wam,tez do tego tak podchodze,ze bez gumki nie chce,niech spada jak mu nie pasuje,tym bardziej,ze malo go znam i nie jestem przekonana do sexu,narazie pytam a dezyzje zostawie na potem..:) o ile jeszcze bede z nim:P

Gość lektury dodatkowe dla chetnych
tak trzymaj! :) ja jeszcze a propos wirusa hpv gumka przed zakazeniem chroni, choc w ograniczonym zakresie. Mniej wiecej w 70%. Mysle wiec, ze jest powod by jej uzywac nawet jesli to o 30% za malo... Hpv zakazamy sie najczesciej podczas seksu. Wirus tkwi w tkankach genitalii, przedostaje sie przez mikrourazy nablonka. Mozna go rowniez przeniesc podczas pieszczot, na palcach.