Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość coes2

czy moge zabrac na pokład samolotu zaczete opakowanie tabletek antykoncepcyjnych

Polecane posty

Gość coes2

za pare dni pierwszy raz lece samolotem prosze pomozcie mi czy moge zbarca na poklada samolotu tabletki antykoncepcyjne bez rzandego zaswiadczenia od lekarza i maszynki do golenia spakowane w bagazu rejestrowanym

Gość coes2
podbijam

Gość coes2
no tak, wiem ze maszynki mozna wszedzie kupic,ale nie chce bez sensu tracic kasy tam na cos co moge kupic za grosze w polsce. dlatego wolalabym te maszynki wziac od razu ze soba.

Gość coes2
a jesli opakowanie jest zaczete a ja nie mam zadnego potwierdzenia od lekarza o braniu tych tabletek ? nie powinni robic zadnych kłopotów niechce stracic tych tabletek

Gość ale masz problem ...
o matko, myślisz że tam jakieś przygłupy na tym lotnisku i nie wiedzą do czego służą tabletki antykoncepcyjne? Najwyżej spytają co to, odpowiesz i koniec na tym.

Gość coes2
dzieki. ja biore tylko bagaz odreczny bo szkoda mi kasy na ten rejestrowany. no a boje sie ze tabletki mi zabiora a ja wkoncu do chlopaka jade to wiecie ( hihihihihi) .

Gość coes2
co??? wyrzuca mnie z lotniska za maszynki w bagazu?!?!?!?!?! o ja ,no to juz jest przegiecie. w takim razie to nie bede ryzykowac i ich nie wezme, najwyzej kupie zagranica.

Gość coes2
hahahaha, sorry zle przeczytalam. no to juz nie wiem czy je wziac czy nie, bo jak mi wyrzuca na lotnsiku to szkoda tej maszynki , no ale z drugiej strony to nie chce mi sie lazic po obcym miescie zagrnaica i szukac maszynki do golenia..... moja kolezanka powiedziala ze skoro mam tylko bagaz odreczny to lepiej zebym nie brala maszynek a tabletki moge sobie np,. schowac w kieszen spodni jak bede przechodzic przez bramke to mi na bank nie zabiora.

Maszynek nie bierz, mogą zabrać. Podobnie pilnik lub pęsetę. Na leki nie ma ograniczeń. Ja biorę pyralgin i nospę, bez nich nie jadę nigdzie.

no i jeszcze jedno - przed przejściem przez bramkę musisz opróżnić kieszenie, zdjąć buty i pasek ewentualny. Więc daruj sobie chowanie w kieszeniach:)

Gość coes2
acha no to tera juz wszystko wiem

Fakt, nie wszędzie, ale może się zdarzyć, że każą. A te cwaniary postanowiły przemycić coś w kieszeni:D

Gość truskawkowapolewa
Mnie jakiś czas temu skonfiskowano red bulla i pastę do zębów. W sumie to mała strata w porównaniu z suszarką do włosów, czy lokówką. Niestety teraz zasady na lotniskach są dość restrykcyjne, ale to wszytko ze względów bezpieczeństwa...

bo chodzi o to, żeby rzeczy płynne, do których zaliczają tez maści i pasty, nie przekraczały 100 ml. czy ktoś wie, skąd ten durny przepis? Jak będę chciała, to przewiozę wąglika i w mniejszym opakowaniu:D

Nie, no przewieźć możesz więcej - wydaje mi się, że dość wyraźnie zapytałam, czy wiecie, dlaczego pojemniki nie mogą przekraczać 100 ml.

Gość ano ciekawe ciekawe
mnie kiedys przepuscili z syropem 200ml, kaszel mialam jak rasowy gruzlik i poprosilam, zeby mi pozwolili, bo musze pic w samolocie i sie zgodzili. A na lotnisku w Egipcie mialam w podrecznym 4 butelki 0.5l z woda mineralna i nikt slowa nie powiedzial

Gość podstepna kuciapa
Ja woze zawsze tabletki anty w podrecznym i nie mialam zadnego problemu, przynajmniej na terenie UE:) A plyny mozna miec tylko MAX 100 ml, a nie w kilku pojemniczkach PO 100 ml. Mi tak wyrzucili malutkie szampony, paste do zebow, antyperspirant etc. Jesli chodzi o plyny, to podobno to wymog ze wzgledu na wage (=ochrona srodowiska, mniej benzyny, etc + wieksze zyski ze sprzedazy plynow po kontroli osobistej na lotnisku)

Ten głupi przepisy wziął się stąd, że 2lata temu facet na pokład wprowadził jakiś preparat w płynie który miał uszkodzić samolot.. od tamtej pory nie wolno wnosić nic co jest w płynie, maszynek do golenia też nie wolno!! Mojemu facetowi zabrali a kupił dość drogie.. Pozdrawiam:)

Gość tam ktos wyzej znowu kogos
w blad wprowadza :O plyny mozna miec w pojemnikach max 100ml, a lacznie tych plynow ma byc okolo 1litra. Mi ostatnio na lotnisku Londyn-Stansted powiedzieli ze musi wszystko sie zmienic do litrowej przezroczystej torby i torba musi sie zamknac, jak sie nie miesci, to trzeba cos wyrzucic. autorko pamietaj, ze jak nie bedziesz miala plynow w przezroczystej zamykanej torbie to wszystkie plyny ci wyrzuca.